MENU

Σαν σήμερα, στις 7 Δεκεμβρίου του 1975, ο “Νουρέγιεφ” των γηπέδων όπως βαφτίστηκε από το ελληνικό κοινό, Βασίλης Χατζηπαναγής, πραγματοποιούσε το ντεμπούτο του με την φανέλα του Ηρακλή!

Συγκεκριμένα ο «Βάσια» φόρεσε για πρώτη φορά την φανέλα των "κυανόλευκων" στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, το οποίο είχε λήξει ισόπαλο (1-1) ανάμεσα στις δυο ομάδες. Μπορεί να μην σκόραρε σε εκείνο τον αγώνα, ωστόσο με το... καλημέρα, έδειξε αυτό που θα ερχόταν τα επόμενα χρόνια, με τον ίδιο να γίνεται ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Μέσα από το SDNA είχαμε παρουσιάσει τις πρώτες ημέρες του Βασίλη Χατζηπαναγή στον Ηρακλή, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Τα ξημερώματα της 22ας Νοεμβρίου 1975, ο «Βάσια» θα πατήσει για πρώτη φορά σε ελληνικό έδαφος μαζί με τους γονείς του. Στον Σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης θα τον περιμένει η γιαγιά του. ‘Ηταν η πρώτη φορά που την έβλεπε. Εκεί θα είναι και 2.000 οπαδοί του Ηρακλή, που του επεφύλαξαν αποθεωτική υποδοχή, τον σήκωσαν στα χέρια και τον περιέφεραν στον σταθμό.

Την επόμενη μέρα, στην προπόνηση του «Γηραιού» συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι. Στις 7 Δεκεμβρίου 1975 έκανε το ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα, στον αγώνα του Ηρακλή με τον Ατρόμητο, που έγινε στο ασφυκτικά γεμάτο γήπεδο της Βέροιας, αφού το «Καυταντζόγλειο» ήταν τιμωρημένο».

Τα στοιχεία της αναμέτρησης:

Ηρακλής: Φανάρας, Δεληγιάννης (58' Κακαρινέλης), Ζαφειρίδης, Νικολούδης (70' Ματσουκατίδης), Χριστοφορίδης, Σεντελίδης, Πανταζής, Κουσουλάκης, Γκέσιος, Χατζηπαναγής, Τουμπόγλου.

Ατρόμητος: Κωνσταντινίδης (73' Κόκκινος), Μισαηλίδης Ι, Κώτσος, Ράπτης, Καψιμάλης, Ταπρατζής, Μισαηλίδης ΙΙ, Κότσαλος, Μπεργελές, Ράμφος, Εσπινόζα.

Σαν σήμερα το ντεμπούτο του αξεπέραστου «Βάσια»!