MENU

Πρωί Τετάρτης...

Μπαίνω στην Μοτοδυναμική να παραλάβω τη νέα Boxster και να περάσω μερικές ημέρες μαζί της για δοκιμή του αυτοκινήτου. Τα καλά της δουλειάς!

Όπως και να το κάνουμε, όταν μπαίνω σε αυτή την αντιπροσωπεία, χαμογελάει το μέσα μου.

Μετά από εκατοντάδες test drives όλα αυτά τα χρόνια, σπάνια ενθουσιάζομαι με κάποιο μοντέλο αυτοκινήτου. 

Δεν ισχύει αυτό, όταν βρίσκομαι πίσω από το τιμόνι μιας Porsche όμως. 

Παίρνω το κλειδί της 718 στα χέρια μου και έτσι έχω μέσα στην παλάμη μου μια μικρή porsche, καθώς ακόμα και το κλειδί σχεδιαστικά είναι ένα μικρό της δείγμα.

Μπαίνω στο αυτοκίνητο και βάζω μπροστά. Ένα μούγκρισμα ακούγεται και χωρίς να το καταλάβω έχω ήδη ένα χαμόγελο στα χείλη. 
Επόμενη κίνηση μου, είναι να ανοίξω την οροφή και να αφήσω πίσω όλα τα προβλήματα που υπάρχουν.

Εξάλλου στην Ελλάδα, ο καιρός στο 70% του χρόνου είναι ηλιόλουστος και προσωπικά δεν βρίσκω λόγο να κυκλοφορεί κάποιος που έχει "ανοιχτό" αυτοκίνητο με κλειστή την οροφή.

Βάζω το στικάκι μου στη θύρα USB και δυναμώνω την ένταση που ακούγεται εκπληκτικά από τα ηχεία της κορυφαίας Bose.
Αμέσως έφτιαξε η ημέρα και η διάθεσή μου. 

Ξεκινάω από τη Μεταμόρφωση που βρίσκεται η εταιρία και φεύγω για Σούνιο. Μακριά από την κίνηση, το άγχος και τις συνηθισμένες ημέρες όλων μας. 

Το PDK κιβώτιο κάνει τις αλλαγές ταχυτήτων τόσο άμεσα που και τα paddles να μην χρησιμοποιήσεις πίσω από το τιμόνι, αναλαμβάνει να κρατήσει την οδηγική απόλαυση ψηλά.

Δε με ενοχλεί η κίνηση που πετυχαίνω μέχρι τον προορισμό μου.
Πως να με ενοχλεί άλλωστε όταν έχω τον ήλιο επάνω μου, το ελαφρύ αεράκι να με δροσίζει και τη μουσική να με ταξιδεύει. 

Φτάνω λίγο πριν τη Βουλιαγμένη και ο δρόμος ανοίγει. Χαμηλώνω την ένταση στην μουσική γιατί πλέον θέλω να ακούσω τον 2λιτρο turbο κινητήρα των 300 ίππων. Επιλέγω το sport mode και το αποτέλεσμα με δικαιώνει σαφώς ευχάριστα.

Η Boxster στα καλύτερα της!
Βασικά, θα έλεγα πως το 718 είναι το πιο ολοκληρωμένο Boxster μέχρι σήμερα. 
Σε σημείο που της ξεκολλάει κανείς εύκολα τον τίτλο του "πιο φτηνού" μοντέλου της Porsche που έχω ακούσει αρκετές φορές. 

Τα σχεδόν 39 κιλά ροπής τα αντιλαμβάνεσαι άμεσα από τις χαμηλές στροφές και τα 4,5 δευτερόλεπτα που χρειάζεται για το 0-100 είναι ίσως τα πιο χαρούμενα της ημέρας σου! Η τελική του ταχύτητα ξεπερνάει τα 275 χιλιόμετρα.

Τώρα, όσον αφορά στην κατανάλωση, τα 8,1 λίτρα / 100 χλμ ξεπερνιούνται εύκολα όταν πατάς το γκάζι, αλλά η οδηγική απόλαυση δεν συγκρίνεται. 

Αν με ρωτήσεις, ιδανικά θα την ήθελα στο γκαράζ μου γιατί είναι ένα all day supercar, το οποίο έχει "μικρό" κινητήρα και "βολεύει".

Όσο για αυτούς που λένε πως το downsizing στους κινητήρες δεν τους αρέσει, λυπάμαι που θα τους στεναχωρήσω, αλλά αυτό είναι το μέλλον και προσωπικά δε με χαλάει καθόλου. 

Πριν επιστρέψω από τη μεγάλη μου βόλτα σκέφτομαι μόνο ένα πράγμα: δεν θέλω να γυρίσω σπίτι, θέλω να συνεχίσω να οδηγώ την 718 με ανοιχτή την οροφή και ακούγοντας καλή μουσική...

Η Αριάδνη Γερασιμίδου παρέα με τη νέα Porsche 718 Boxster (video)