Ο νεαρός τενίστας, που έχασε το μεγαλύτερο μέρος της περσινής σεζόν λόγω προβλήματος στη μέση, ήταν η μεγάλη ελπίδα των Γάλλων και σίγουρα η απουσία του αποτελεί ένα ακόμα μεγάλο πλήγμα για τη διοργάνωση, μετά την απόσυρση του Κάρλος Αλκαράθ.
«Στη Ρώμη ένιωθα λίγο πόνο γύρω από το ισχίο», είπε σε συνέντευξη τύπου ο 21χρονος Γάλλος, Νο.19 στον κόσμο. «Με ενοχλούσε πολύ. Δεν ήθελα να πάρω κανένα ρίσκο. Μετά έκανα κάποιες εξετάσεις. Όλα έδειχναν αρκετά καλά, αλλά ο πόνος παρέμενε έντονος. Έτσι, δεν μπόρεσα να προπονηθώ τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Στην πραγματικότητα, η σημερινή προπόνηση ήταν η πρώτη φορά μετά από δύο εβδομάδες, από τότε που ήμουν στη Ρώμη, που έπαιξα πόντους. Δεν θα είμαι 100% έτοιμος να παίξω στο τουρνουά και δεν πρόκειται να πάρω κανένα ρίσκο όπως έκανα πέρυσι. Δεν θέλω να κάνω κάτι χαζό».
Και πρόσθεσε: «Αν ήταν το τελευταίο τουρνουά της ζωής μου, θα έπαιζα. Αλλά τώρα που έχω μπροστά μου άλλα 10 ή 15 χρόνια, δεν μπορώ να κάνω κάθε φορά το ίδιο λάθος».
Τη θέση του Φις στο ταμπλό παίρνει ο lucky loser Γέσπερ ντε Γιονγκ, που θα παίξει στον πρώτο γύρο με τον Σταν Βαβρίνκα.