MENU

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης, παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης, του άλματος επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη στη συνέντευξη που παραχώρησε στην υπογράφουσα με τίτλο: «Στεφανίδη στο SDNA: «Όταν σταματήσω τον αθλητισμό θα χτίζω σπίτια» και στην ερώτηση: «Twitter και haters gonna hate… Θεωρείς ότι φταίει το γεγονός ότι είσαι γυναίκα, έχεις άποψη και την εκφέρεις ή η ενασχόληση της μητέρας σου με την πολιτική;», απάντησε,

«Νομίζω ότι είναι κυρίως λόγω της μαμάς. Όμως ο κόσμος ξεχνά... Το 2016 όταν είχε γράψει η εφημερίδα «Αυγή» ότι στην άρση βαρών αγωνίζονται μία στα τέσσερα χρόνια, είχα απαντήσει ότι φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει και είχα μπει στο στόχαστρο, γιατί είχα πει χωρίς ίχνος ειρωνείας ότι δεν ήξερα ποια ήταν η συγκεκριμένη εφημερίδα, κάτι που τους είχε πειράξει. Παρότι ποτέ δεν έχω πολιτικοποιηθεί, έχουμε φτάσει στον αντίποδα, δηλαδή ό,τι και να πω παρουσιάζεται σαν να είναι κατά της εκάστοτε κυβέρνησης. Η πραγματικότητα είναι ότι επειδή η μαμά κατέβηκε στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, εγώ βρέθηκα να παρακαλάω τα τελευταία τρία χρόνια για να πάρει ο Μιτς τιμητικά το ελληνικό διαβατήριο. Το κυνηγήσαμε πιο έντονα λόγω covid, θεωρώντας ότι δεν θα μπορεί να μπει στη χώρα. Από τη στιγμή που δεν υπήρχε τέτοιο θέμα, σταμάτησα να ασχολούμαι. Άλλωστε, πλέον μας λένε ξεκάθαρα στη μούρη μας, όχι. Στον Τομ Χανκς βέβαια, το έδωσαν, αφού προφανώς έχει προσφέρει περισσότερα στην Ελλάδα. Ε, θα περιμένουμε τις εκλογές τι να κάνουμε...»

Το θέμα όμως δεν έμεινε εκεί, αφού αφενός αναπαράχθηκε από διάφορα μέσα και αφετέρου η συζήτηση συνεχίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα, με ανάρτηση της στο facebook, η μητέρα της Στεφανίδη, Ζωή Βαρέλη έγραψε: «Το παιδί μου έβγαλε στην Argyro Giannoudaki τα εσώψυχά του. Εγώ ένα θέλω να επαναλάβω που αναφέρεται μέσα. Έχουμε κάνει αίτηση να δοθεί ιθαγένεια στον σύζυγο κ προπονητή της και ούτε ο Θεοδωρικάκος ούτε ασφαλώς ο Βορίδης θεωρούσαν τιμητικό να δοθεί. Πήραμε ένα βροντερό ΟΧΙ από τον τελευταίο, γιατί λέει τι πρόσφερε στην Ελλάδα; 
Η Κατερίνα γνώριζε κ αναφέρθηκε στον Τομ Χανκς. Δεν γνώριζε τις δυο «άλλες» ιθαγένειες που δόθηκαν τελευταία σε ανθρώπους που δεν έχουν προσφέρει τίποτα στην Ελλάδα».

Στα σχόλια επισημάνθηκε η «περίεργη» -όπως είχε χαρακτηριστεί από το armyvoice.gr- πολιτογράφηση του Τούρκου Γιασάμ Αγιαβέφε, ο οποίος διαθέτει καζίνο στα κατεχόμενα ως Έλληνας. Η πολιτογράφηση αυτή σύμφωνα με το ρεπορτάζ παραβιάζει τη λεπτή κόκκινη γραμμή στη στάση Ελλάδας και Κύπρου, έναντι εκείνων που στήριξαν τον Αττίλα και την εδραίωσή του με τη διχοτόμηση του νησιού.

Παράλληλα, η κυρία Βαρέλη αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Αμερικανού εθνομουσικολόγου Christopher C. King, ο οποίος έδωσε τον όρκο του Έλληνα πολίτη σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώπιον του Γενικού Γραμματέα Ιθαγένειας Αθανάσιου Μπαλέρμπα, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά σε αυτήν της μητέρας των αδελφών Αντετοκούνμπο, Βερόνικα. 

Η κυρία Βαρέλη σε σχόλιό της υπογραμμίζει ότι φυσικά δεν είναι σε καμία περίπτωση αντίθετη για το γεγονός ότι δόθηκε η υπηκοότητα στους συγκεκριμένους ανθρώπους, απλώς μένει να απορεί πώς ένας προπονητής, χάρη στον οποίο ο ελληνικός εθνικός ύμνος έχει ακουστεί πολλάκις στα πέρατα της γης δεν δικαιούται αυτής της τιμής. 

Σύμφωνα τόσο με την Κατερίνα Στεφανίδη αλλά και τη μητέρα της, ο λόγος που δεν δίνεται τιμητικά η ελληνική υπηκοότητα στον Μιτς Κρίερ είναι τιμωρητικός για το γεγονός ότι η Ζωή Βαρέλη είναι ενεργή στην πολιτική με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής έχουν τιμήσει την Κατερίνα Στεφανίδη με την αμερικανική υπηκοότητα, πολύ προτού παντρευτεί με τον σύζυγο της, Μιτς Κρίερ, για τις εξαίρετες αθλητικές επιδόσεις της. 

Ωστόσο, φαίνεται πώς εμείς εδώ στην Ελλάδα, με την παρούσα κυβέρνηση, έχουμε πιο υψηλά στάνταρντς από τους Αμερικανούς και για να κάνουμε Έλληνα πολίτη τον Μιτς Κρίερ θα περιμένουμε να κατακτήσει το διαγαλαξιακό πρωτάθλημα η Κατερίνα Στεφανίδη...

Οικογενειακή ευθύνη και πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων προσεχώς...
EVENTS