MENU

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά φίλοι μου και δεν το έχουμε καταλάβει. Μετά τα Κρι-Κρι, είδος υπό εξαφάνιση στην Ελλάδα είναι και οι ανακριτές, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα το οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν οι ανακριτές εξαφανιστούν όπως οι χιονογερακίνες, δεν θα μπορούν να καταδικάσουν τα δικαστήρια με αποτέλεσμα να μην βγαίνουν απ’ την Ευελπίδων μελλοντικοί κατάδικοι παράγοντες της Superleague που τηρούν τα κριτήρια της τροπολογίας Αυγενάκη. Μόνο στην υπόθεση του Noor1 οι πεσόντες ανακριτές θέλουν άλλους 2 για να κατεβάσουν ομάδα στο 5 Χ5 :

«Ο πρώτος ανακριτής μετατέθηκε, ο δεύτερος ανακριτής μετανάστευσε και πλέον υπάρχει και τρίτη εξέλιξη καθώς ο τρίτος ανακριτής που είχε στα χέρια του την υπόθεση του Noor 1 ζητά μετάθεση...». Αν δεν κλείσει άμεσα ο φάκελος της υπόθεσης, θα αλλάξει ο χάρτης των ελληνικών εξαγωγών. Το 2020 οι ανακριτές που θα εξάγουμε ως χώρα θα είναι περισσότεροι απ’ το παρθένο ελαιόλαδο και την ελληνική φέτα. 

Σύμφωνα μάλιστα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες οι νέοι ανακριτές που αναλαμβάνουν την υπόθεση παίρνουν μαζί με τα στοιχεία και ένα voucher κοινωνικού τουρισμού, 150 ευρώ την ημέρα. Είναι για τα πρώτα έξοδα στη νέα χώρα που θα μεταναστεύσουν γιατί η ζωή στο Τουβαλού είναι πανάκριβη (περούκες και μουστάκι για τη μεταμφίεση τα βάζουν απ’ την τσέπη τους):  

«Ο ειδικός ανακριτής Πειραιά, Γιάννης Πετρόπουλος, ο οποίος ανέλαβε την παράλληλη έρευνα του Noor One το Σεπτέμβριο του 2019, ζήτησε μετάθεση. Όπως αποκάλυψε η "Δίκη στο Open", ο κ. Πετρόπουλος κατέθεσε έγγραφο αίτημα στους ανωτέρους του να μετατεθεί από τον Πειραιά στη Χαλκίδα για προσωπικούς λόγους. Η τύχη του αιτήματός του θα γίνει γνωστή τις επόμενες μέρες». Αυτή δεν είναι υπόθεση, η μεγαλύτερη μετακίνηση ανακριτών στην Ελλάδα είναι. 

Είναι λογικό όμως αν το καλοσκεφτεις να εγκαταλείπουν όλοι οι ανακριτές κακήν κακώς την υπόθεση γιατί και να θέλουν δεν έχουν αντικείμενο να ασχοληθούν πλέον. Δεν έμεινε και κανένας μάρτυρας να ανακρίνουν. 

Η μοναδική λύση φίλοι μου είναι να διοριστεί ανακριτής στην υπόθεση ένα πρόσωπο ατρόμητο, στιβαρό, που διαθέτει αρετή και τόλμη για να φέρει εις πέρας την αποστολή του. Το Blog με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία προτείνει τα 5 πιο ιδανικά άτομα για τη θέση: 

1. Τσακ Νόρις

Ο άνθρωπος που έχει αφήσει πληρωμένο δολοφόνο, απλήρωτο για 2 χρόνια, ο ήρωας που φτιάχνει ομελέτα με αυγά Κίντερ-έκπληξη, ο θρύλος που έχει μπει σε ζαχαροπλαστείο για να αγοράσει όνειρα γλυκά είναι ο πρώτος και καλύτερος υποψήφιος. Συμφέρει άλλωστε γιατί είναι το μοναδικό πρόσωπο που δεν θα χρειαστεί να εγκαταλείψει την Ελλάδα. Αν αποφασίσει να φύγει δεν θα μεταναστεύσει ο Τσακ Νόρις στην Αμερική, η Αμερική θα μεταναστεύσει στον Τσακ Νόρις. 

2. Ευτύχης Μπλέτσας

Ιδανική επιλογή γιατί αφενός δεν έχει φούρνο, αφετέρου έχει το Know How στα ταξίδια. Αν κούφια η ώρα που το ακούει, χρειαστεί να μεταναστεύσει θα κάνει την κατάλληλη επιλογή πιο γρήγορα και εύκολα απ’ όλους. Η εμπειρία που έχει αποκομίσει από τα πολυετή ταξίδια σε όλα τα μέρη του κόσμου θα του φανεί εξαιρετικά χρήσιμη. Αν δει τα δύσκολα φτάνει Αντίγκουα και Μπαρμπούντα μέχρι να πεις «λουκουμόσκονη». 

3. Νίκος Χορταρέας

Πακέτο δυο σε ένα που συμφέρει. Ο Χορταρέας, ως διακεκριμένο μέντιουμ θα είναι πάντα ένα βήμα μπροστά και δεν θα χρειαστεί μηνύματα και προειδοποιήσεις. Με το που θα δει στο φλιτζάνι ότι μεγάλο δρόμο θα διαβεί, θα φύγει μόνος του για Τιμπουκτού. Στα υπέρ του το γεγονός ότι έχει χειροτονηθεί ιερέας. Έτσι, αν ο μη γένοιτο, χρειαστεί παπά να τον διαβάσει δεν θα πάει να υποχρεωθεί σε άλλον. Θα κάνει selfie διάβασμα. 

4. Το παιδάκι απ’ την «Έκτη αίσθηση»

Είναι ο μόνος που μπορεί να ανακρίνει όλους τους μάρτυρες της υπόθεσης, καθώς διαθέτει ένα μοναδικό –κατά δήλωσή του- χάρισμα: «I see dead people». Θα είναι και ένα σημαντικό βήμα για την επιστήμη, καθώς ο μικρός μετά τις πληροφορίες που θα πάρει θα μπορέσει να διαφωτίσει τους λοιμωξιολόγους για να καταλήξουν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα, αν τελικά είναι πιο επικίνδυνος ο κορωνοϊός ή η Noorολοίμωξη. Βάσει των πρώτων στατιστικών φαίνεται ότι η noorολοίμωξη έχει ποσοστό θνητότητας άνω του 95%, αλλά σε σχέση με τον κορωνοϊό είναι πιο δημοκρατική νόσος. Δεν χτυπάει μόνο τις ευπαθείς ομάδες, αλλάζει τα φώτα και των νέων και υγιών.  

5. Δημήτρης Παπαδημούλης

Έξυπνη λύση για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Τα 15 σπίτια που διαθέτει τον καθιστούν την καλύτερη και πιο ασφαλή επιλογή. Μέχρι να βρουν σε ποιο απ’ τα 15 μένει για να του στείλουν το μήνυμα, θα ‘χει τελειώσει η ανάκριση, η δίκη, μπορεί και το Λεβαδειακός- Ολυμπιακός.

Noor 1: Ο ιδανικός ανακριτής για να αναλάβει την υπόθεση
EVENTS