MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
Φιλικό προετοιμασίας ΑΕΚ (Novasports 1)
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Πώς το λένε οι προπονητές; Να είσαι έτοιμος να ζήσεις και να πεθάνεις με τη φιλοσοφία σου. Μια τέτοια κατάσταση ζωής και θανάτου έζησε χθες ο Μιγκέλ Καρντόσο. Από την εξαιρετική ανάπτυξη της ΑΕΚ στο 41’, με τον Σαμπανάτζοβιτς να τα κάνει όλα τέλεια για να βγάλει την Ένωση στην επίθεση, ωστόσο να γίνεται λάθος στην τελική πάσα στο 43’, όπου ένα «πούλημα» της μπάλας έφερε το γκολ για την Σταλ. Και όταν προσπαθείς να «χτίσεις» από πίσω θα έρθουν τέτοια λάθη και τέτοια λάθη μπορούν να είναι καταστροφικά.

Η ΑΕΚ μπήκε κοιμισμένη στο παιχνίδι. Από τις λίγες φορές που η έκφραση μπορεί να έχει κυριολεκτική έννοια, αφού είναι σπανιότατο το γεγονός μια ομάδα να παίζει στις 9.30 (σ.σ. τοπική) το πρωί! Ούτε το δοκάρι των Πολωνών στο 2’, ούτε οι φωνές της… σχολικής εκδρομής που επέλεξε το γήπεδο ως προορισμό, ξύπνησαν τους παίκτες του δικεφάλου, που είναι πρόβλημα στην κυκλοφορία, όπως και στην αμυντική λειτουργεία. Δύο φορές κατάφερε η ΑΕΚ να βάλει τη μπάλα κάτω και να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή με καλό passing game (σ.σ. στο 27’ και στο 41’), ωστόσο σε αμφότερες τις περιπτώσεις δεν βρήκε τελική προσπάθεια στην εστία.

Το σχήμα και τα πρόσωπα που επέλεξε ο Καρντόσο είναι μια καλή δικαιολογία, αφού το φιλικό και η δυναμικότητα του αντιπάλου που επιλέχτηκε ήταν προκειμένου να παίξουν όσοι είχαν λιγότερο ή καθόλου χρόνο συμμετοχής ως τώρα. Πολλοί νέοι παίκτες, που δύσκολα θα δούμε στη χρονιά, όμως και πάλι απέναντι σε ομάδα Γ’ Εθνικής θα περίμενες κάτι καλύτερο. Ατομικά ή ομαδικά! Στο πρώτο ημίχρονο ή έστω στο δεύτερο! Τα λάθη της ΑΕΚ συνέχισαν και στην επανάληψη να δίνουν ευκαιρίες στην Σταλ, με κορυφαία το σουτ του Μποζίνσκι σε κενή εστία στο 54’, έπειτα από παράτολμη έξοδο του Αθανασιάδη και λάθος αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή του.

Οι εκατέρωθεν αλλαγές άλλαξαν την εικόνα του αγώνα στο τελευταίο 20λεπτο και άφησαν αν μη τι άλλο μια καλύτερη εικόνα για την ΑΕΚ. Με την είσοδο του Μάνταλου και του Σιμάο, η Ένωση βελτιώθηκε, έφτασε στην ισοφάριση στο 70’ και είχε δυο-τρεις καλές φάσεις – με αποκορύφωμα του Κλωναρίδη στο 84’ – για να πάρει τη νίκη. Ο Καρντόσο ήθελε να πάρει το αποτέλεσμα η ομάδα του και φάνηκε από την είσοδο αρκετών βασικών σταδιακά στο δεύτερο ημίχρονο, όμως η ΑΕΚ επιστρέφει από την Πολωνία με μια νίκη σε πέντε φιλικά ματς. Κορυφαίος της ΑΕΚ ο Κώστας Γαλανόπουλος, ενώ καλές στιγμές είχε ο Σαμπανάτζοβιτς.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σταμούλης, Οικονόμου (65’ Βράνιες), Σβάρνας, Λόπες, Γαλανόπουλος, Σαμπανάτζοβιτς, Ντέλετιτς (65’ Μάνταλος), Μπότος (74’ Ζεράλδες), Σαρδέλης (65’ Σιμάο), Γιακουμάκης (Κλωναρίδης 74’).

Θέλει δουλειά και ενίσχυση!