MENU

Η είδηση της προσφυγής του Αντρέα Στραματσόνι κατά του Παναθηναϊκού σίγουρα ήρθε κόντρα σε ένα γενικότερο κλίμα που είχε διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα σε ό,τι αφορά τα μέτωπα των προσφυγών που είχαν γίνει καθημερινότητα για τον σύλλογο την περσινή σεζόν. Ο λόγος είναι πως όλα τα «σημάδια» ήταν θετικά το τελευταίο διάστημα και έδειχναν πως οι πράσινοι έχουν αφήσει οριστικά πίσω τους αυτή την κατάσταση. Φυσικά, η προσφυγή του Ιταλού πρώην τεχνικού των πράσινων, δεν αναιρεί αυτή την πραγματικότητα καθώς δεδομένα έχουν υπάρξει αρκετές «ευχάριστες» ειδήσεις από το συγκεκριμένο μέτωπο, ωστόσο, προσθέτει ένα σημαντικό βραχνά πάνω από το κεφάλι των ανθρώπων της ομάδας.

Άλλωστε, όπως είχε τονίσει και αρκετές φορές ο Νίκος Νταμπίζας στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει, ο Παναθηναϊκός δεν δίνει μάχες μόνο εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και εκτός αυτού προκειμένου να εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα. Σε αυτή την μάχη, λοιπόν, οι πράσινοι έχουν δεδομένα καταγράψει σημαντική πρόοδο το τελευταίο διάστημα. Ας επιδιώξουμε, όμως, να χαρτογραφήσουμε τα μέτωπα που υπάρχουν και τα οποία καλούνται οι επιτελείς των πράσινων να αντιμετωπίσουν.

Η υπόθεση Ρινάλντι που οδεύει προς λύση

Μέχρι πρότινος το μεγαλύτερο «αγκάθι» έμοιαζε να είναι αυτό της προσφυγής του Λαουτάρο Ρινάλντι. Ο Αργεντίνος είχε κινηθεί νομικά κατά του τριφυλλιού με την υπόθεση να παίρνει αρκετές αναβολές πριν τελικώς εκδικαστεί. Μπορεί ακόμα να μην έχει βγει η απόφαση από το αρμόδιο όργανο της ΕΠΟ, ωστόσο, οι δύο πλευρές μετά από διαπραγματεύσεις πολλών εβδομάδων έχουν φτάσει πολύ κοντά στην οριστική συμφωνία. Τις χωρίζει μόνο ένα μέρος που αφορά μία ρήτρα, όμως αυτό δεν μοιάζει ικανό να δημιουργήσει πρόβλημα. Έτσι, είτε η ανακοίνωση της ΕΠΟ θα επισφραγίσει τη συμφωνία είτε το Διαιτητικό Δικαστήριο θα κληθεί να δώσει λύση για αυτό το μικρό ποσό.

Από εκεί και πέρα, οριστική είναι η συμφωνία και με τον Νούνο Ρέις η υπόθεση του οποίου επίσης έχει πάρει πολλές αναβολές. Πλέον, όμως με τον Πορτογάλο έχει επιτευχθεί οριστική συμφωνία και άρα δεν υφίσταται πλέον ζήτημα. Μία υπόθεση που επίσης έχει τις δικές της δυσκολίες είναι αυτή του Έκι Γκονζάλες. Στον Αργεντίνο οφείλεται ένα σεβαστό ποσό, ενώ είχε καταθέσει και προσφυγή στη FIFA. Πάντως και σε αυτή την περίπτωση οι πράσινοι έχουν φτάσει σε διακανονισμό που για την ώρα τηρείται.

Δύο άλλα ανοιχτά μέτωπα είχαν να κάνουν με χρήματα που ζητούσαν οι Χρήστος Μπούρμπος και Γενς Βέμερ. Χρήματα που αντιστοιχούσαν σε δεδουλευμένα του πρώτου και εφορία του δεύτερου. Και στις δύο περιπτώσεις οι πράσινοι έχουν φανεί συνεπείς στις δόσεις που έχει ανακοινώσει η ΕΠΟ και άρα επίσης δεν υπάρχει ανησυχία. Συνεπείς είναι οι πράσινοι και με τον Γιάννη Αναστασίου στον οποίο έχουν ως τώρα δοθεί τα συμφωνηθέντα χρήματα, ενώ στις υποθέσεις στις οποίες οι πράσινοι έχουν φτάσει σε συμφωνία συγκαταλέγεται και εκείνη του πρώην Ισπανού αμυντικού της ομάδας, Σέρχιο Σάντσεθ.

Στα παραπάνω να προσθέσουμε πως υπάρχουν ήδη και μέτωπα που έχουν κλείσει πλέον οριστικά για τον Παναθηναϊκό και τον ταλαιπώρησαν ουκ ολίγο την προηγούμενη σεζόν. Από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι αυτά των Ράσμους Τελάντερ, Χοσέ Τοτσέ και Μίκαελ Εσιέν.

Οι Έλληνες που «βάζουν πλάτη»

Πάμε τώρα και σε μία άλλη κατηγορία που είναι αυτή των Ελλήνων παικτών στους οποίους οφείλονται μικροποσά. Και με αυτούς οι επιτελείς του Παναθηναϊκού βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή έτσι ώστε να τους καταβάλλονται κάποια χρήματα με στόχο κάποια στιγμή να αποπληρωθούν τα οφειλόμενα. Βεβαίως, δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε πως στη συγκεκριμένη κατηγορία, σημαντικό ρόλο παίζει και η καλή διάθεση που επιδεικνύει η πλευρά των παικτών προκειμένου να μην δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα στην ομάδα.

Αυτό, πάντως, είναι κάτι που συνολικά έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία. Όλες οι πλευρές των παικτών ή και των προπονητών στους οποίους οφείλονται χρήματα, τηρούν στάση τέτοια που δείχνουν ότι έχουν σκοπό να βοηθήσουν την ομάδα βλέποντας πως εκείνη από την πλευρά της δεν τους ξεχνά και προσπαθεί σταδιακά να αποπληρώσει τα χρέη της όντας συνεπής στους διακανονισμούς που έχουν συναφθεί.

Πρέπει, πάντως, κλείνοντας να προσθέσουμε κάτι ακόμα. Αυτά είναι τα δεδομένα με βάση τις υποθέσεις που έχουν ως τώρα δει το φως της δημοσιότητα. Τι εννοούμε; Ότι υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να προκύψει κάποιο επιπλέον μέτωπο από πρόσωπο ή ομάδα που να οφείλονται χρήματα και σε αυτή την περίπτωση οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού θα πρέπει να δείξουν τα κατάλληλα αντανακλαστικά έτσι ώστε να μην υπάρξουν συνέπειες για το κλαμπ.

Κλείνοντας, εξυπακούεται πως τα δεδομένα που καταγράφουμε σε αυτές τις εδώ τις γραμμές είναι αυτά που ισχύουν ως τώρα. Όπως προαναφέραμε το κλίμα σχετικά με την άδεια είναι θετικό, ωστόσο, δεν σημαίνει αυτό πως υπάρχει κάτι εξασφαλισμένο. Η «μάχη» αυτή συνεχίζεται και προκειμένου να κερδηθεί από τους ανθρώπους του συλλόγου θα πρέπει να συνεχίσει να υφίσταται η συνέπεια στις πληρωμές. Πράγμα, βεβαίως, που δεδομένα περνάει πρώτα από όλα από το χέρι του μεγαλομετόχου.

Οι διακανονισμοί του Παναθηναϊκού και η μεγάλη μάχη για την αδειοδότηση
EVENTS