MENU

Τα καμπανάκια για τον Παναθηναϊκό δεν χτύπησαν πρώτη φορά στην Τούμπα. Τα άκουσαν πρώτη φορά στην Τούμπα. Ήταν μια επανάληψη του αγώνα της Τρίπολης. Κι εκεί ήρωας ήταν ο Διούδης, κι εκεί ο Αστέρας έχασε 6-7 κλασικές ευκαιρίες αλλά ως συνήθως το αποτέλεσμα σκεπάζει πάντα τις αδυναμίες, σαν να να κρύβεις τις βρωμιές κάτω από το χαλάκι.

Απέναντι στην πιο ποιοτική ομάδα του πρωταθλήματος ήταν αναμενόμενο να συμβεί το προφανές: Ενα καθαρό σκορ, με επιπλέον 6-7 ευκαιρίες κι ακόμα ισάριθμες καταγεγραμμένες που από κακή τελική πάσα δεν έγιναν κλασικές φάσεις για γκολ. Ο Παναθηναϊκός έφυγε ατσαλάκωτος τελικά. Κι η ΑΕΚ 2-0 έχασε στην Τούμπα, αν δει κάποιος μόνο το κοντέρ.

Ωραίος τρόπος για να πουν ψέματα οι αριθμοί. Η ΑΕΚ έπαιξε κι έχασε. Ο Παναθηναϊκός κοιτούσε. Το έβλεπαν όλοι ότι όταν δεν έχει κατοχή μπάλας είναι μέτριος κι όταν πρέπει να αμυνθεί είναι προβληματικός. Όταν δεν μπορεί να αναπτυχθεί, σχολάει ο γάμος.

Γιατί παρότι ο Παναθηναϊκός έχει μια νεανική ομάδα, παρότι βγάζει νεύρο και έχει σωστή νοοτροπία, είναι soft. Τα νούμερα εδώ λένε όλη την αλήθεια: Οι πράσινοι έκαναν 7 φάουλ στα πρώτα 80 λεπτά. Πήραν πρώτη κίτρινη στο 79’ όταν είχε σβήσει ακόμα και ο ΠΑΟΚ. End of story.

Δηλαδή άφησε τον ΠΑΟΚ να κάνει αυτό που θέλει, να βρει ρυθμό στο γήπεδο του, με 30.000 κόσμο στο πλευρό του, κι έτσι πέτυχε δυο γκολ στο transition, δέχθηκε το τετ α τετ του Μπίσεσβαρ κλπ. Όταν σε επίπεδο προσωπικής μάχης αδυνατείς να κάνεις ακόμα και φάουλ, πόσο μάλλον να τις κερδίσεις, οι τακτικές πάνε περίπατο και έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Ο Παναθηναϊκός έβαλε νόστιμο βούτυρο στο ψωμί του ΠΑΟΚ. Αυτή η στάνη αυτό το γάλα βγάζει; Ίσως είναι πρόωρο. Η κατάντια που έχει επιβάλει ετσιθελικά ο Αλαφούζος μεταβάλλοντας από πρωταγωνιστή τον Παναθηναϊκό ικανό να υπηρετεί μόνο δεύτερους ρόλους, κρύβει και κινδύνους.

Για αυτό και η ρεαλιστική απεικόνιση των δεδομένων δείχνει ότι ο μοναδικός στόχος του Παναθηναϊκού θα είναι να βγει ατσαλάκωτος από τα ντέρμπι. Ένας πόντος θα είναι κέρδος, οτιδήποτε περισσότερο είναι success story. Και με μηδέν βαθμούς κανείς δε θα ζητήσει εξηγήσεις από αυτά τα παιδιά ή τον Δώνη. Με την εικόνα της Τούμπας, οι 0 βαθμοί είναι το λιγότερο κακό που μπορεί να του συμβεί.

ΥΓ1. Η ελευθερία λόγου και η πολυφωνία είναι η αρχή της Δημοκρατίας. Για αυτό και μπορούμε να γράφουμε και να διαφωνούμε όλοι, μεταξύ μας. Έχω μια άλλη άποψη λοιπόν, από εκείνη του Κώστα Κεφαλογιάννη. Το ειδικό βάρος της φανέλας κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό. Αν φορούσαν τη φανέλα του Πλατανιά, παίκτες που το επίπεδο τους δεν είναι πολύ μακριά από αυτό του Πλατανιά, ούτε 6 νίκες θα είχαν, ούτε θα γιγαντώνονταν ψυχολογικά. Αντίθετα, τώρα θα ήταν με το ένα πόδι στη Football League.

ΥΓ2. Να νικάει ο καλύτερος, ο διαιτητής να περνάει απαρατήρητος, να μην πέφτουν αντικείμενα, οι παίκτες να αγκαλιάζονται στη λήξη. Δεν αντέχεται ρε γμτ... Φέρτε πίσω τους Έλληνες διαιτητές να γίνει λίγο ροντέο #paokpao​

Για σχόλια τέτοιου τύπου follow me στο Twitter @fullgazzia

Ο στόχος του Παναθηναϊκού, να βγει ατσαλάκωτος από τα τρία ντέρμπι...
EVENTS