MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
CHAMPIONS LEAGUE
Camp Nou, Cosmote Sport 1
Πρώτος ημιτελικός
Barcelona
BARCELONA
3 0
Liverpool F.C.
LIVERPOOL F.C.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE
Διαιτητης
  • Μπγιόρν Κάιπερς
  • Ντάνι Μακέλιε (VAR)
Βοηθοι
  • Μάριο Ντικς
  • Έντβιν Ζέινστρα
Τεταρτος
  • Τάσος Σιδηρόπουλος
Σκορερς
  • 26' Λουίς Σουάρεζ
  • 75' Λιονέλ Μέσι
  • 81' Λιονέλ Μέσι
Κιτρινες καρτες
  • 39' Κλεμέν Λενγκλέ
  • 81' Λιουίς Σουάρεζ
Κιτρινες καρτες
  • 81' Φαμπίνιο

Ήταν η μοναδική ομάδα που είχε κερδίσει εκεί μέσα. Κι όχι μόνο αυτό. Σε τέσσερις επισκέψεις της δεν είχε χάσει ποτέ της στο «Καμπ Νόου», κάτι που δεν έχουν να επιδείξουν και πολλές ομάδες. Παρά την απουσία του Φιρμίνο η Λίβερπουλ έδειχνε να κάνει ένα υποδειγματικό ματς στο άντρο της Μπαρτσελόνα.

Θαραλέα, με θράσος τακτικά σωστή, με φάσεις, πίεση ψηλά, κατοχή. Κάποια στιγμή προς τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου το ποσοστό κατοχής της ομάδας του Κλοπ έφτασε το 67%, ο Τερ Στέγκεν μετρούσε τέσσερις σερί σωτήριες επεμβάσεις και το απαιτητικό κοινό του «Καμπ Νόου» άρχισε να μουρμουράει.

Τότε πως ο πρώτος ημιτελικός έληξε με 3-0, παρότι οι κόκκινοι είχαν περισσότερες τελικές (10-14) και όλα τα νούμερα υπέρ τους; Τούτο συνέβη διότι μιλάμε για μπάλα. Κι όταν ο Λιονέλ Μέσι είναι στο γήπεδο, μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να βγάλει ψεύτες ακόμα και τους αριθμούς.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε με απόλυτη κυνικότητα έφτασε σε ένα εντυπωσιακό σκορ πρόκρισης και πλέον στην ρεβάνς του Άνφιλντ, η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ ψάχνει ένα μεγάλο θαύμα για να κλέψει το εισιτήριο για τον τελικό της Μαδρίτης.

Ρυθμός στα κόκκινα, ένταση, μπάλα πάνω - κάτω. Αυτά τα περιμέναμε, αλλά ο τρόπος που έπαιξε η Λίβερπουλ ανάγκασε την Μπαρτσελόνα να αφήσει την υψηλή τεχνική και να πάει και αυτή στην δύναμη, στο υψηλό τέμπο.

Παρότι η μπάλα ταξίδεψε ουκ ολίγες φορές στις δύο περιοχές, οι μεγάλες φάσεις έλειψαν, για την ακρίβεια οι Καταλανοί πανηγύρισαν στην πρώτη υποψία φάσης. Η μπαλιά του Τζόρντι Άλμπα στην πλάτη της άμυνας ήταν ονειρώδης, ο Λουίς Σουάρες πετάχτηκε σαν αρπακτικό και με προβολή πρόλαβε τον Άλισον για το 1-0 (26’) στο πρώτο του φετινό γκολ στο Champions League.

Ακόμα κι έτσι όμως, η Λίβερπουλ έδειχνε να γεμίζει καλύτερα το γήπεδο και έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν ο Μανέ προ του Τερ Στέγκεν έχασε τον βηματισμό του και πλάσαρε άστοχα (35’).

Στην επανάληψη η αγγλική υπεροχή έγινε ακόμα πιο ξεκάθαρη. Ο Τερ Στέγκεν έβγαλε φαλτσαριστό σουτ του Σαλάχ (47’), με τον Γερμανό να κερδίζει τον σταρ της Λίβερπουλ και στην δεύτερη μονομαχία τους έξι λεπτά αργότερα. Η Λίβερπουλ έφτιαχνε φάσεις με κάθε τρόπο και άξιζε την ισοφάριση λίγο αργότερα. Στην σέντρα του Σαλάχ, ο Βαϊνάλντουμ άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του, όμως ο αμαρκάριστος Μίλνερ με τέλειο οπτικό πεδίο σημάδεψε για μία ακόμα φορά τον Γερμανό τερματοφύλακα.

Κι αφού η Μπαρτσελόνα γλίτωσε από του Χάρου τα δόντια κατάφερε από το πουθενά να φύγει και με σκορ πρόκρισης. Από ένα περίεργο τριγωνάκι με απανωτές καραμπόλες, ο Λουίς Σουάρες με τον μηρό σημάδεψε το δοκάρι και ο Λιονέλ Μέσι που πήρε το ριμπάουντ έκανε σε κενή εστία το 2-0 (75’). Κι επειδή ο Αργεντινός άφησε το καλύτερο για το τέλος, με ένα μαγικό φάουλ έστειλε την μπάλα στα παραθυράκι του Άλισον για το 3-0 (82’), αν και η κορύφωση του δράματος δεν είχε επέλθει ακόμα.

Στην επόμενη φάση, ο Ράκιτιτς έσωσε πάνω στην γραμμή το σουτ του Μανέ, ενώ ο Σαλάχ σε κενή εστία σημάδεψε το δοκάρι, δείγμα ότι αυτό το βράδυ ήταν γραφτό να βαφτεί σε χρώματα μπλαουγκράνα…

https://
Μπαρτσελόνα - Λίβερπουλ 3-0 (vid)