MENU
 • Γίνεται μεγάλο ξεσάλωμα από τις γνωστές πλευρές, μετά το τέλος της υπόθεσης της αδειοδότησης του Άρη απ΄ότι βλέπω. Λένε, γράφουν, για την ΕΠΟ, για την έφεση, για τον Φιλιππούση, για τον Σαράκη, για ό,τι θέλεις. Εκμεταλλεύονται ουσιαστικά πως κανείς δεν έχει λόγο να ασχοληθεί σοβαρά. Κι απευθύνονται σε απολύτως αδαείς.

 • Από τη στιγμή που εμφανίστηκε αυτή η υπόθεση, τη παρακολούθησα φυσικά αφού μπορεί να είχε ευεργετικές συνέπειες για την ΑΕΚ. Τώρα που έκλεισε, έχω ένα βασικό ερώτημα που δε βλέπω να έχει τεθεί και δε βλέπω να τίθεται ποτέ απ' όσους έχουν ξεσαλώσει.

 • Εφόσον όλα ήταν εντάξει και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, γιατί ο Άρης εξόφλησε τον Παλαθουέλος μόλις πριν ελάχιστα 24ωρα; Ποιος ήταν ο λόγος για να γίνει αυτό; Και γιατί αυτό συνέπεσε χρονικά με τη τοποθέτηση της UEFA; Το πιο εύλογο ερώτημα, δε το κάνει κανείς. Αφού όλα ήταν μια χαρά και δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας, γιατί να μπει στη διαδικασία ο Άρης να εξοφλήσει τον παίκτη;

 • Τι μου φαίνεται λοιπόν πιο λογικό; Το «κλειδί» στην υπόθεση ήταν αν κάποια ομάδα θα έκανε παρέμβαση ως έχουσα έννομο συμφέρον. Η ΑΕΚ είναι στο προσκήνιο εδώ. Η ΑΕΚ δε το έκανε. Και δε περίμενα να το κάνει. Και γιατί το παρελθόν της σε τέτοιες περιπτώσεις προς τα εκεί έδειχνε και γιατί ειδικά τη συγκεκριμένη περίοδο ίσως περισσότερα προβλήματα μπορούσε να της δημιουργήσει.

 • Πιθανότητες να δικαιωθεί είχε η ΑΕΚ αν έκανε παρέμβαση, αλλά είχε και πιθανότητες να μη δικαιωθεί τελικά. Θα έμπαινε σε μια μακρά δικαστική διαμάχη, θα ανέβαινε η ένταση σε ακραία επίπεδα, η ίδια θα είχε μια μακροχρόνια εκκρεμότητα στον αγωνιστικό της προγραμματισμό. Κι όλα αυτά επαναλαμβάνω με αβέβαιο αποτέλεσμα.

 • Δε λέω σε καμιά περίπτωση πως ο Άρης δικαιώθηκε επειδή δεν είχε αντίπαλο. Μπορούσε να δικαιωθεί και με αντίπαλο. Αλλά αυτό που δεν λένε τα τελευταία 24ωρα, είναι πως θα μπορούσε τελικά και να μην είχε δικαιωθεί. Γιατί βάση αμφισβήτησης υπήρχε και μάλιστα σοβαρή. Και να είχα αμφιβολία γι΄αυτό, η πρεμούρα να εξοφληθεί ο Παλαθουέλος μου τη μειώνει πολύ.

 • Η UEFA από τη στιγμή που δεν είχε μπει στη μέση ομάδα με έννομο συμφέρον όπως έγινε με τον ΠΑΣ Γιάννινα κατά του Πανιωνίου το 2016, δεν είχε λόγο να κρατήσει διαφορετική στάση. Η υπόθεση είχε βάση, αλλά το τέλος της δικαστικά μπορούσε να είχε διαφορετικές εκδοχές. Δεν ήταν μια ξεκάθαρη υπόθεση. Χωρίς λοιπόν κάποια ομάδα άλλη να έχει μπει στη μέση, ξοφλήστε τον παίκτη να τελειώνουμε. Αυτό ήταν κι όχι όλα όσα αραδειάζονται τα τελευταία 24ωρα και σε κάνουν να γελάς.

 • Γι αυτά που λένε για την ΕΠΟ, είμαι βέβαιος πως ούτε και οι ίδιοι τα πιστεύουν. Η παραμικρή τρύπα να υπήρχε στη διαδικασία αδειοδότησης ομάδας με δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη, κάθε αρμόδιος στην ΕΠΟ κινδύνευε να μείνει απόλυτα έκθετος.

 • Επιπλέον, πολλά λένε και για την ΕΠΟ σε σχέση με την υπόθεση του δελτίου του Λάσκοφ, αλλά το δικό μου ερωτηματικό είναι τι ακριβώς έγινε στην εκδίκαση στο CAS. Μόνο γι΄αυτό δεν έχω ακούσει κάτι σε σχέση με τη στάση της ΕΠΟ και πραγματικά έχω πολλά ερωτηματικά. Να με διαφωτίσουν όσοι κατηγορούν την ομοσπονδία; Δε το περιμένω να σας πω την αλήθεια. Αλλά ούτε κι από την ομοσπονδία φοβάμαι...

 • Χωρίς αντίπαλο, μπορούν να λένε και να γράφουν ό,τι θέλουν. Αν τοποθετούμαι σχετικά, το κάνω μόνο για να μη γίνει παρανόηση και θεωρήσουν πως πειστήκαμε κι εμείς ότι είναι έτσι όπως τα λένε.

 • Θα κλείσω με Κλάτενμπεργκ. Μάλλον δεν είναι πολλοί αυτοί που έχουν καταλάβει τι έγινε με το άρθρο του στην Αγγλία, όπου αμφισβητεί τον διαιτητή του «τελικού ανόδου» στη Premier League. Και δεν τον αμφισβητεί γενικώς. Τον αμφισβητεί ως προς τη περίπτωση να μην είναι δίκαιος απέναντι στη Νότιγχαμ!

 • Αν δει κανείς δε τα επιχειρήματα του Κλάτενμπεργκ ειδικά περί εντοπιότητας, καταλαβαίνει πως πρόκειται για ελληνικές πρακτικές και μάλιστα περασμένων δεκαετιών. Καθώς πλέον ούτε κι εμείς που ξεψαχνίζουμε τα πάντα κάθε αγωνιστική με τους διαιτητές, δε στεκόμαστε και τόσο στην εντοπιότητα.

 • Ο απόλυτος άρχοντας της διαιτησίας στην Ελλάδα, με ένα άρθρο του στην Αγγλία, κάνει πολιτική υπέρ της Νότιγχαμ που ανήκει στον ιδιοκτήτη ομάδας που συμμετέχει στο πρωτάθλημα στο οποίο αυτός κάνει κουμάντο στη διαιτησία! Μιλάμε για απίστευτα πράγματα.

 • Δε χρειάζεται να επεκταθεί κανείς πολύ και να κάνει ανάλυση. Ένα πράγμα μόνο. Αν στόχος σου είναι η κορυφή, δηλαδή να ξεπεράσεις κάποια στιγμή τον ΟΣΦΠ που έχει τα πρωτεία τώρα, αναρωτιέμαι πως ακριβώς εκτιμάς τη σημασία της παρουσίας του συγκεκριμένου αρχιδιαιτητή στο πρωτάθλημα μας. Συμβάλλει θετικά στο να έχεις φιλοδοξίες πρωταθλητισμού ή όχι; Για την ΑΕΚ τη ξέρω την απάντηση.

   

Ο Παλαθουέλος, η Νότιγχαμ κι ο Κλάτενμπεργκ
EVENTS