MENU

Καταρχάς να δηλώσω-επιβεβαιώσω ότι είμαι παντελώς άσχετος με την «αγορά του ποδοσφαίρου». Και δη με τον… υπέροχο ελληνικό τρόπο που γίνονται οι μεταγραφές σε αυτό τον «θαυμαστό κόσμο». Δεν πρόκειται να μάθω ποτέ αυτές τις «κινήσεις» καθώς δημοσιογράφος θα παραμείνω, δεν πρόκειται να το γυρίσω στο παραγοντιλίκι. Ούτε γουστάρω ούτε έχω τις ικανότητες.

Πάμε παρακάτω. Χθες το site που διαβάζετε δημοσίευσε ένα θέμα. Κατ’ άλλους ΤΡΟΜΕΡΟ, κατ΄άλλους «ΑΣΤΕΙΟ».

Τρεις πλευρές υπήρχαν σε αυτό το θέμα. Ο ποδοσφαιριστής Ρόουζ, η ΠΑΕ Αρης και η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Μέχρι να δημοσιευθεί το συγκεκριμένο ρεπορτάζ όλη η Ελλάδα γνώριζε ότι ο Ρόουζ έπαιζε στον Αρη και ανήκε στον Αρη έως τη στιγμή που μεταγράφηκε στην Πολωνική Λέγκια Βαρσοβίας.

Πέρυσι τέτοιο καιρό υπήρξαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία «Ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει τον Ρόουζ από τον Αρη» αλλά δεν προχώρησε κάτι. Σωστότερα δεν μάθαμε να προχώρησε κάτι, καθότι άσχετοι από «την αγορά του ποδοσφαίρου»!

Ερχεται λοιπόν το ρεπορτάζ του SDNA και υποστηρίζει πως από την κάρτα μεταβολών του ποδοσφαιριστή στην Πολωνική Ομοσπονδία αποδεικνύεται ότι η Λέγκια αγόρασε τον Ρόουζ από τον Ολυμπιακό και όχι από τον Αρη. Σοβαρό; Προφανώς εάν ισχύει.

Γιατί σοβαρό; Μα γιατί ουδέποτε ανακοινώθηκε μεταγραφή του Ρόουζ από τον Αρη στον Ολυμπιακό. Αν –αν, λέμε, πάντα- ισχύει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ είτε ο Ρόουζ έπαιζε δανεικός στον Αρη όντας παίκτης του Ολυμπιακού και δεν το είπαν ποτέ, είτε πουλήθηκε το πρωί της μιας μέρας από τον Αρη στον Ολυμπιακό και μετά από… λίγα λεπτά πουλήθηκε από τον Ολυμπιακό στη Λέγκια. Και πάλι δεν το είπαν ποτέ. Ποιος ο λόγος αν συνέβη αυτό; Ελα, ντε, καλό ερώτημα. Τρίτος δρόμος όμως δεν μπορεί να υπάρχει.

Η υπόθεση Ρόουζ δεν είναι το «μυστικό του κράτους». Οπότε, τι απλούστερο, την πρώτη στιγμή που δημοσιεύθηκε το εν λόγω ρεπορτάζ, οι ΠΑΕ Αρης και Ολυμπιακός να το είχαν «κονιορτοποιήσει»; Να έβγαζαν ΔΥΟ ξεκάθαρες ανακοινώσεις, η κάθε μία ξεχωριστά εννοώ, και να έβαζαν το SDNA στη θέση του. Με αποδείξεις. Εγινε αυτό κι αυτό κι αυτό. Τόσο απλά. Πάρτε τα χαρτιά και βουλώστε το.

Αντ΄αυτού τι είχαμε; Το πρώτο βράδυ ΣΙΩΠΗ. Ούτε διαρροή ούτε επίσημη ανακοίνωση. Σιωπή και από τις δύο πλευρές.

Την άλλη μέρα, σήμερα δηλαδή, που ξημέρωσε ο Θεός, τι είχαμε; Τοποθέτηση –μέσω instagram- του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με το γνωστό ύφος, η οποία για κάθε άνθρωπο που γνωρίζει ελάχιστα ελληνικά μεταφράζεται ως εξής: «Ναι, ρε έγινε αυτό που λέτε. Γιατί; Γιατί έτσι γουστάραμε. Και λογαριασμό δεν θα δώσουμε ούτε σε εσάς ούτε σε κανένα».

Μάλιστα. Κι αναρωτιέμαι: από πότε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού τοποθετείται ΔΗΜΟΣΙΑ για παίκτη που, όπως γνώριζε έως χθες όλη η Ελλάδα, ΑΝΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ο οποίος τον παραχώρησε με μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού; Θα μπορούσε να πει απλά «Ρε άντε κόψτε το λαιμό σας, τι μπλέκετε τον Ολυμπιακό με παίκτη του Αρη; Τι μας νοιάζει εμάς πως πήγε ο Ρόουζ στη Λέγκια; Ρωτήστε τον Καρυπίδη και μην ανακατεύετε τον Ολυμπιακό».

Ή, διαφορετικά: «Ναι, ρε. Το πρωί αγοράσαμε τον Ρόουζ και το μεσημέρι τον πουλήσαμε, γιατί έτσι γουστάραμε. Σιγά μη δώσουμε λογαριασμό σε σας ή σε κάποιον άλλο. Κυβέρνηση είμαστε, ρε άσχετοι…»

Τόσο απλά και τόσο ωραία. Με το γνωστό ύφος, φυσικά…

Ταυτόχρονα ο Αρης θα μπορούσε να βγάλει μια ωραιότατη ανακοίνωση με την οποία θα δημοσιοποιούσε την κάρτα μεταβολών του ποδοσφαιριστή που θα αποδείκνυε ότι ο Ρόουζ πήγε με μεταγραφή από τους κιτρινόμαυρους στην πολωνική ομάδα. Ή ότι εκείνος πούλησε τον παίκτη στον Ολυμπιακό και απλά είχε… λησμονήσει να το δημοσιοποιήσει. Και να την έτριβε στα μούτρα του SDNA. Επίσης τόσο απλά και τόσο ωραία. Εδώ δίχως το γνωστό ύφος…

Κι αν κάποιος μιλήσει για «προσωπικά δεδομένα» πρέπει να του θυμίσουμε πως όταν σε «κατηγορούν» ή αφήνουν υπόνοιες για σένα, τότε δεν υπάρχουν προσωπικά δεδομένα αλλά προσωπική ευθιξία. Και  περνάς πριονοκορδέλα εκείνον που τολμά να το πράξει. Όπως, π.χ., θα έπρεπε να είχε ΗΔΗ περάσει πριονοκορδέλα τον Λάσκοφ ο Αρης. Δηλαδή να τον ΚΥΝΗΓΟΥΣΕ στα δικαστήρια μέχρι να πατήσει μαύρο χιόνι, από τη στιγμή που παραδέχθηκε στην επιτροπή δεοντολογίας ότι ευθύνεται αυτός για την πλαστογραφία και όχι η ΠΑΕ Αρης. Με μείον 6 βαθμούς έχει τιμωρηθεί ο Αρης, πως γίνεται να κοιτάει τον Λάσκοφ σα να μην έχει συμβεί τίποτα;

Για κάποιο λόγο που ομολογώ δεν μπορώ να καταλάβω ο Αρης έως τώρα σιωπά για την υπόθεση Ρόουζ. Και αντί για δική του τοποθέτηση στη μεταγραφή ενός ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ, όπως γνώριζε μέχρι χθες όλη η Ελλάδα, είχαμε τη δημόσια τοποθέτηση του αντιπροέδρου μιας άλλης ΠΑΕ, του Ολυμπιακού!

Αν σας φαίνεται εσάς φυσιολογικός, ένθεν κακείθεν, όλο αυτός ο χειρισμός εγώ πάω πάσο. Δεν χρειάζεται άλλωστε… έγκριση για να καταλάβει ο καθένας τα αυτονόητα!

Από πότε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού τοποθετείται δημόσια για μεταγραφή… του Άρη;
EVENTS