MENU

Βλέπω από εχθές στην αρθρογραφία της ΑΕΚ να παίζει η λέξη θαύμα. Δηλαδή πως περιμένει το θαύμα από τον Άρη για να στεφθεί πρωταθλήτρια.

Η αλήθεια είναι πως από το ένα μέχρι το εκατό, η Ένωση έχει ασχοληθεί σε όλα τα επίπεδα, ένα με τον αγώνα της απέναντι στη Λαμία και ενενήντα εννέα με αυτόν του Χαριλάου. Διόλου τιμητικό για την ίδια αλλά και για τον αυριανό μας αντίπαλο. Προφανώς θα παίζαμε και εμείς το παιχνίδι σε αντίστοιχη περίπτωση, απλά στο σπίτι μας δεν θα είχαμε μουσαφίρηδες.

Διαβάζω τα σχόλια σε αρκετά άρθρα και προς τιμήν τους αρκετοί ΑΕΚτζήδες ξενερώνουν που πρέπει να περιμένουν την βοήθεια του Τέο για να πάρουν πρωτάθλημα. Και αναγνωρίζουν πως θα το πάρουν από ομάδα που δεν έδωσε κανένα δικαίωμα αντιπάθειας στη σεζόν. Δεν σπρώχτηκε, αναδείχθηκε από τις στάχτες της όταν της στράβωσαν τα πράγματα, έφτασε στους 8 της Ευρώπης, ανέδειξε ως πρωταγωνιστές ελληνόπουλα, έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο και γενικά ως περίγυρος έδειξε ταπεινότητα.

Αυτό το πρωτάθλημα θα έπρεπε να είναι οδηγός για το μέλλον, έτσι ώστε να αναπτυχθεί, να ανέβει επίπεδο και να απασχολήσει όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της κοινής γνώμης. Η ισορροπία του τρόμου με τους τρεις συν έναν ισχυρούς παράγοντες δείχνει παραγωγική. Το συν ένα αφορά τον Γιάννη Αλαφούζο που είναι ισχυρός οικονομικά, αλλά όχι στη κοινή γνώμη της ομάδας του. Σημαντικό στοιχείο για να μη καταγραφεί.

Η εικόνα του πρωταθλήματος δεν πρέπει να χαλάσει την τελευταία αγωνιστική. Ούτε με διαιτησίες, ούτε με υπερβολές, ούτε με τίποτα. Ας παίξει ο καθένας το ποδόσφαιρό του και ας πάρει ότι αξίζει. Αν και η αλήθεια είναι πως θαύμα δεν είναι να παίξει ο Άρης στα ίσια τον ΠΑΟΚ, αλλά να κάνει 28 λεπτά να βγει για το δεύτερο ημίχρονο. Αυτό για το θαύμα που επικαλείται η επικοινωνία της ΑΕΚ και μου χτύπησε χθες στο μάτι.

Υπάρχουν και τα πρόσωπα. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου στην ομιλία του πιθανότατα θα μιλήσει στους παίκτες του για την προσπάθεια που κατέβαλαν όλη τη σεζόν, για τις στιγμές που πέρασαν και για το πόσο άδικο θα είναι για την προσπάθειά τους να μη κατακτήσουν αυτόν τον τίτλο. Το διακύβευμα είναι τεράστιο.

Ο Άκης Μάντζιος από την πλευρά του τι να πει στους παίκτες του για να τους δώσει κίνητρο; Προφανώς πως ο Άρης πρέπει να παίζει όλα τα παιχνίδια και αυτό είναι το θεμιτό. Στην ενδεκάδα των έντεκα ξένων πως μπορείς να εξηγήσεις πως το έξτρα κίνητρο του να μην πάρει πρωτάθλημα η άλλη ομάδα της πόλης, είναι σημαντικότερο από τον τελικό κυπέλλου που ακολουθεί μία εβδομάδα μετά; Τελικός κυπέλλου για μία ομάδα που μετρά 54 χρόνια χωρίς τίτλο.

Έμπλεξε ο Άκης και αν στραβώσουν τα πράγματα για την ομάδα του, θα βγει και απολογούμενος για την παράνοια που καλείται να διαχειριστεί.

Ένα παιχνίδι έμεινε. Είμαι σίγουρος πως ο Ράζβαν Λουτσέσκου και τα παιδιά του θα μπούνε να το παίξουν όπως πρέπει. Θα τα δώσουν όλα γιατί είναι μαχητές, είναι γκρουπ και ο σύλλογος που αγωνίζονται τους γεμίζει ποδοσφαιρικές παραστάσεις.

Ο Ράζβαν και οι παίκτες του, είναι έτοιμοι να ολοκληρώσουν μία σελίδα της ιστορίας με χρυσά γράμματα. Έχοντας σύμμαχο, όλη την κοινή γνώμη που θέλει τα πρωταθλήματα να τα παίρνει ο καλύτερος.

Οι λεπτές κόκκινες γραμμές