MENU

Ο αείμνηστος τέως πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έχει μείνει στην ιστορία για εκείνη τη φράση, στις 18 Οκτωβρίου 1981, σε μία προεκλογική ομιλία του στο Ηράκλειο. «Δε θέλω ου» είχε πει τότε, ο Γεώργιος Ράλλης, όταν είχε ακούσει αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα, μετά από αναφορά του στο όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου.

Βλέπετε, διαχρονικά σε αυτήν τη χώρα, στις περισσότερες εκφάνσεις της ζωής, η μάζα, καθοδηγείται σχεδόν πάντα, από αυτούς που κάνουν την μεγαλύτερη φασαρία. Φωνάζει ένας πιο δυνατά, ακολουθεί ένας άλλος, μετά ακόμα πιο πολλοί και άσχετα αν αυτό για το οποίο φωνάζουν, είναι το σωστό, στο τέλος επικρατεί τις περισσότερες φορές.

Αυτοί δε, που πάνε κόντρα στις φωνές; Χαρακτηρίζονται αρνητικά δεξιά κι αριστερά, μπορεί όταν καταλαγιάζει η φασαρία από τις πολλές φωνές, να αποδεικνύεται πως είχαν δίκιο, αλλά ποιος θα ζητήσει συγνώμη; Ξεχνιούνται τα πάντα και προχωράμε για την επόμενη φορά, που θα χρειαστεί να ξαναφωνάξουμε για να περάσει το δικό μας...

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον ΠΑΟΚ; Μεγάλη, αν δει κανείς την ξεκάθαρη αλληγορία. Από το καλοκαίρι και μετά, έχουν επικρατήσει οι... φωνές. Μπορεί να μην είναι πολλές για να κάνουν τόση μεγάλη φασαρία για το μέσο φίλαθλο, αλλά για την «ασπρόμαυρη» οικογένεια, φτάνουν και περισσεύουν.

Να φύγει ο ένας, να φύγει ο άλλος, να έρθουν καινούργιοι, γιατί να θέλεις να κάνεις ομάδα που διεκδικεί στόχους, όταν μπορείς να έχεις ομάδες με 450-500 χιλιάδες ευρώ μπάτζετ, το ίδιο ανταγωνιστικές; Αυτές ήταν οι απόψεις που ακούγονταν, πέρασαν (έστω και τέλη Αυγούστου) και η εικόνα στο παρκέ, είναι αυτή που βλέπουμε. Όσοι τη βλέπουμε, γιατί έχει ξαναβρεί τον εαυτό της η ποδοσφαιρική ομάδα και όπως ήταν αναμενόμενο, οι περισσότεροι ασχολούνται μόνιμα με αυτήν...

Τώρα, λοιπόν, θα πρέπει να ζήσουμε όλοι με αυτήν την πραγματικότητα, να έχουμε γερό στομάχι και να έχουμε στο μυαλό μας, όπως έλεγε και μια ψυχή, ότι «αυτός που φοράει τη φανέλα του ΠΑΟΚ είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου». Όποιοι ντρέπονται να πουν ότι στόχος της φετινής ομάδας, είναι να υπάρχει και του χρόνου στη Basket League, ας μείνουν να κοιτούν φωτογραφίες και βίντεο από τους τελικούς της Γενεύης και της Τεργέστης. Όποιοι έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, είναι χρήσιμοι. Αν υπάρχει κάτι θετικό, είναι ότι οι δεύτεροι, όλο και αυξάνονται.

Οπότε τα «ου» και τα «ανάθεμα», αφού εμφανίστηκαν το περασμένο καλοκαίρι κι έγινε ό,τι έγινε, τώρα κάνουν ακόμα περισσότερο κακό και μπορεί να οδηγήσουν σε δρόμους που δεν έχουν επιστροφή. Η ανηφόρα που έχει μπροστά της, αυτή η ομάδα (όπως φτιάχτηκε, με λάθη, ελλείψεις, μικρό μπάτζετ, χωρίς προετοιμασία) είναι πολύ μεγάλη κι από δίπλα, υπάρχει γκρεμός. Το μόνο που χρειάζεται τώρα, είναι αυτοί που θα τη βοηθήσουν να την ανέβει, όπως μπορούν. Γιατί από αυτούς που θα της έδιναν μια... κλωτσιά για να πέσει στο γκρεμό, έχει μπουχτίσει.

Ενστάσεις για το αγωνιστικό μπορούμε να βρούμε πολλές, αλλά μάλλον δεν είναι της παρούσης να ανοίξει τέτοια κουβέντα. Αυτό που μας προβληματίζει περισσότερο, είναι ότι παιχνίδι με το παιχνίδι, αντί η ομάδα αυτή να βελτιώνεται, παρουσιάζει χειρότερο πρόσωπο. Και αλλαγές τη δεδομένη χρονική στιγμή, δε δείχνουν ότι μπορούν να γίνουν. Αν και μοιάζουν αναπόφευκτες, έστω και λίγο αργότερα, εφόσον, βέβαια, το επιτρέπουν οι οικονομικές συνθήκες.

Υ.Γ.: Χαμηλά κι ευέλικτα σχήματα... Πολύ χρηστικά, σε διάφορες καταστάσεις, στο μπάσκετ του 2019.

Υ.Γ. 2: Το ότι δεν είναι της παρούσης να ανοίξει κουβέντα για το αγωνιστικό-τακτικό κομμάτι, δε σημαίνει ότι δε φαίνονται ξεκάθαρα κάποια πράγματα.

Υ.Γ. 3: Αναμένεται περαιτέρω ενεργοποίηση του Νίκου Σταυρόπουλου αυτές τις μέρες, στο ρόλο του συνδετικού κρίκου, ανάμεσα στην ομάδα και τη διοίκηση. Οι δικές του εισηγήσεις, (λέγεται ότι) θα ληφθούν υπ’ όψιν για τις όποιες αποφάσεις παρθούν.

Υ.Γ. 4: Μακάρι το πρόβλημα της ομάδας να λυνόταν με την άφιξη ενός ανθρώπου στη θέση του τιμ μάνατζερ...

Υ.Γ. 5: Το δρόμο τον έδειξαν οι φίλοι του ΠΑΟΚ που ήταν χθες στο κλειστό της Καλλιθέας στη Ρόδο. Ο δύσκολος είναι, αλλά αυτήν τη στιγμή, δεν υπάρχει άλλος.

Δε θέλω «ου»
EVENTS