MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
SUPER CUP
Nova Sports 4
Etihad Arena / Super Cup, Τελικός
Ολυμπιακός
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
89 93
Real Madrid
REAL MADRID
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE
Διαιτητης
  • Μπελόσεβιτς - Μόγκουλκοτς - Καρντούμ

Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης αναμετρήθηκαν στον τελικό του Super Cup στην... ρεβάνς του περσινού τελικού της Euroleague. Οι δύο ομάδες πάλεψαν μέχρι το τέλος και αυτή την φορά νικήτρια βγήκε η «Βασίλισσα», η οποία επικράτησε με 93-89. Έτσι, το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνεθ πανηγύρισε την κατάκτηση του πρώτου Super Cup στην ιστορία της Euroleague.

Κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού ήταν ο Σάσα Βεζένκοφ με 22 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 32:54, με τον Ντόντα Χολ να προσθέτει 13 πόντους, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 27:35.

Από την άλλη, για την Ρεάλ Μαδρίτης ξεχώρισε ο Φακούντο Καμπάτσο με 7 πόντους, 5 ασίστ, 9 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 μπλοκ σε 25:50. Μεγάλη εμφάνιση έκανε και ο Τέο Μαλεντόν με 10 πόντους, 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ σε 17:24.

Έφερε το παιχνίδι στον ρυθμό της η Ρεάλ και πήρε διψήφια διαφορά

Με πεντάδα ημιτελικού μπήκε ο Ολυμπιακός, με τον Βεζένκοφ να ανοίγει το σκορ και τον Μαλεντόν να απαντά με 4 σερί πόντους για το 2-4. Οι «ερυθρόλυκοι» αδυνατούσαν να βρουν ρυθμό στην επίθεση, έπαιρναν κακές επιλογές, με τους Μαδριλένους να πατούν καλύτερα στο παρκέ της Etihad Arena (4-8 στο 5’). O Βεζένκοφ έδωσε λύσεις από μακριά (7-8), με τον Καμπαρό να απαντά με το ίδιο νόμισμα (7-11 στο 6’). Ο Γιουλ με την είσοδο του βρήκε σκορ από τα 6.75μ. ο Καμπάτσο έστειλε την διαφορά στο +8 (12-20 στο 8’), με τους παίκτες του Μπαρτζώκας να έχουν πολύ κακό αμυντικό transition. O Tαβάρες έδωσε διψήφια τιμή στο προβάδισμα της «Βασίλισσας» (12-22 στο 9’), με τους Πειραιώτες να κλείνουν το πρώτο δεκάλεπτο στο -9 (15-24), την στιγμή που έπρεπε να βελτιώσουν πολλά στο παιχνίδι τους.  

Εντιάι και Μοντέρο άλλαξαν την εικόνα του Ολυμπιακού, διατήρησε το προβάδισμα της η Ρεάλ

Ο Ολυμπιακός μετρούσε ήδη 6 λάθη στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να αλλάζει την πεντάδα όπως συνηθίζει. Μοντέρο και Βεζένκοφ μείωσαν σε 19-25, ο Φουρνιέ άνοιξε το γήπεδο για τους πρώτους του πόντους (21-25 στο 12’), με τον Γάλλο να σκοράρει από μακριά για το 24-27 στο 13’. Οι «ερυθρόλευκοι» αναζητούσαν σταθερότητα στην άμυνα, με την ομάδα του Μαρτίνεθ να διατηρεί το προβάδισμα της (+7, 24-31 στο 15’). Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκας είχαν αναλαμπές στο παιχνίδι τους, η Ρεάλ μετρούσε ήδη 14 πόντους στον αιφνιδιασμό (27-37 στο 16’), την ώρα που ο Πραντίγια τιμωρούσε την άμυνα των Πειραιωτών (7π. 30-39 στο 17’). Ο Μοντέρο δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα (34-42) με τον Εντιάι να δημιουργεί εξαιρετικά για τους συμπαίκτες του και τον Ολυμπιακό να μειώνει στο -5 (37-42 στο 19’). Ο Εντιάι με 4 σερί πόντους είχε αλλάξει την εικόνα των «ερυθρολεύκων», με τον Τζόσεφ να μειώνει σε 43-47 στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Βρήκε ρυθμό ο Ολυμπιακός με κυρίαρχο Χολ, απάντησε με Ντεκ η Ρεάλ

Φουριόζος μπήκε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος, με τους Βεζένκοφ και Ουόρντ να βάζουν για πρώτη φορά τους «ερυθρόλευκους» μπροστά στο σκορ (49-47). Ο ΜακΙντάιρ μπήκε στην εξίσωση της αναμέτρησης (50-47 στο 22’), με τον Ντεκ να κόβει τον «κόκκινο» ρυθμό με δυο σερί τρίποντα για το 50-53. Ο Ντόρσεϊ απάντησε με το ίδιο νόμισμα (53-53 στο 23’), με τους παίκτες του Γιώργου να έχουν ανεβάσει την ένταση τους και στις δυο πλευρές του παρκέ. Ο Χολ κάρφωσε μόνος του στον αιφνιδιασμό, ανεβάζοντας για πρώτη φορά την διαφορά στο +5 (61-56 στο 25’), σε ένα δεκάλεπτο με φρενήρη ρυθμό, την στιγμή που οι Μαδριλένοι παρέμεναν σε απόσταση αναπνοής (66-64 στο 26’). O Aμπάλντε με τρίποντο έβαλε μπροστά ξανά την «Βασίλισσα» (68-69 στο 27’), με τον Ντόντα Χολ να κυριαρχεί στο ζωγραφιστό (13π. 70-69 στο 28’). Οι παίκτες του Μαρτίνεθ με σερί 6-0 πήραν αέρα 5π. (70-75 στο 29’), με την Ρεάλ να κλείνει το τρίτο δεκάλεπτο σε απόσταση ενός σουτ (72-75).

Έφερε τούμπα το ματς ο Ολυμπιακός, μοιραίος ο Μοντέρο στο φινάλε και το Super Cup στα χέρια της Ρεάλ

Με καλάθι του Ταβάρες μπήκε η Ρεάλ στο 4ο δεκάλεπτο (72-77), με τον Ολυμπιακό να μένει χωρίς σκορ για περισσότερο από 2' (72-79). Ο Τζόσεφ αστόχησε σε ζευγάρι βολών, ο Μοντέρο αστόχησε σε λέι-απ με τους «ερυθρόλευκους» να αδυνατούν να βρουν εύκολο σκορ. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έμειναν χωρίς σκορ για περισσότερο από 3', με τον Καμπαρο να στέλνει την διαφορά σε διψήφια επίπεδα (+10, 72-82 στο 33'). Ο Βεζένκοφ σκόραρε τους πρώτους «ερυθρόλευκους» πόντους από την γραμμή των βολών, ο Μοντέρο με τρίποντο μείωσε στο -5 (77-82 στο 35'), με τον Γιάντουνεν να απαντά με 2/2β. για το 77-84. O Bεζένκοφ με τρίποντο μείωσε στο -5 (80-85 στο 36'), ο Φελίζ βρήκε διάδρομο για το 80-87, με τον Βούλγαρο φόργουορντ να σκοράρει εκ νέου με γκολ φάουλ για το 83-87. Ο Καμπαρό βρήκε σκορ μέσα από την ρακέτα (83-89), ο Τζόσεφ οδηγήθηκε σε δύσκολο σουτ, με τον Φουρνιέ να σκοράρει τρελό τρίποντο σε κατάσταση αιφνιδιασμού (86-89 στο 38'). Ο Καμπάτσο με 2/2β. έγραψε το 86-91, ο Βεζένκοφ πήρε κακό μακρινό σουτ, με τον Φελίζ να αστοχεί από κοντά. Ο Φουρνιέ μίλησε ξανά με τρίποντο για το 89-91 στο 39', με τον Πραντίγια να κάνει λάθος πάσα προς τον Καμπάτσο. Ο Μοντέρο έκανε λάθος πατώντας την πλάγια γραμμή, με τον Φελίζ να σκοράρει από κοντά για το 89-93. Ο Βεζένκοφ αστόχησε στο τρίποντο, με την Ρεάλ να κατακτά το πρώτο Super Cup στην ιστορία της. 

Τα δεκάλεπτα: 15-24, 43-47, 72-75, 89-93. 

Δείτε εδώ αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης

Ολυμπιακός - Ρεάλ 89-93