Ελλάς , Ευρώπη, Panathinaikos φώναξαν 30.000 φίλοι του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και αποθέωσαν τα λιοντάρια και τον Ράφα Μπενίτεθ, που τους χάρισαν μία μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά.
Αυτά μόνο ο Panathinaikos τα κάνει. Να παίζει με παίκτη λιγότερο από το 59 απέναντι στην πέμπτη ομάδα του Ισπανικού πρωταθλήματος , την πολύ καλύτερη Μπέτις να παίζει κόντρα στο εργαλείο που έστειλε η ΟΥΕΦΑ τον Πολωνό Μαρτσίνιακ και στο τέλος να κερδίζει.
Αυτά μόνο ο Panathinaikos. Είδαμε απόψε μία ομάδα από τα παλιά, μία ομάδα που όπως παλιά τρέλαινε την Ευρώπη σήμερα τρέλανε την Μπέτις, που δεν περίμενε ειδικά όταν έμεινε με παίκτη παραπάνω ,να φύγει ηττημένη από το γήπεδο.
Απόψε, όμως, αυτό τον Παναθηναϊκό δεν τον σταμάταγε κανείς. Ούτε το εργαλείο από την Πολωνία που έστειλε η ΟΥΕΦΑ, για να τελειώσει την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι.
Εχει δώσει μία αυστηρή δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ζαρουρί και αφήνει τον Παναθηναϊκό με δέκα παίκτες από το 59.
Εχει κόψει επίθεση του Παναθηναϊκού που έβγαιναν ο Τετέι με τον Πελίστρι απέναντι στον Λόπεθ με ανύπαρκτο φάουλ του Κυριακόπουλου, που πρεσάρει σωστά και κλέβει την μπάλα στο 36.
Δεν έχει δώσει ένα καθαρό φάουλ πάνω στον Πελίστρι στο 63 λίγο έξω από την περιοχή της Μπέτις.
Δεν έχει δώσει κίτρινη κάρτα στον Γιορέντε, για αγκωνιά πάνω στον Τετέ στο 26.
Δεν έχει δώσει κίτρινη κάρτα στον Αντονο για δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Κάτρη στο 28.
Εχει χαρίσει κίτρινη κάρτα στον Γκόμεζ για δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Τετέι στο 52.
Και φυσικά δεν έδωσε ούτε το πέναλτι, ούτε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Γιορέντε στο 84.
Αυτά ήταν τα πιο σημαντικά. Εγιναν και άλλα πιο μικρά που έμοιαζε η Μπέτις να παίζει με παίκτη παραπάνω.
Ο Παναθηναϊκός δεν μάσαγε από τίποτα απόψε. Ούτε από εργαλεία της ΟΥΕΦΑ, ούτε από παίκτη λιγότερο. Μπήκαν μέσα 11 λιοντάρια, για να πουν στον πρόεδρο της Μπέτις, ότι αυτή δεν ήταν η πιο εύκολη κλήρωση, για την ομάδα του και το είπαν.
Ο Μπενίτεθ πήρε άριστα και στο διάβασμα και στην διαχείριση του αγώνα, ακόμα και όταν έμεινε με δέκα. Στρατηγός έδωσε ρεσιτάλ παρουσίασε έναν Παναθηναϊκό, που δάγκωνε με 12 απουσίες. Ναι με 12 απουσίες!. Και σωστά επέλεξε να παίξει με τρεις και τον Καλάμπρια στόπερ και σωστά μετά την αποβολή δεν πανικοβλήθηκε να κάνει αλλαγή και έπαιξε με 4-4-1. Αυτά τα ματς ο Ράφα τα έχει φάει με το κουτάλι και το απέδειξε και απόψε. Του βγάζεις το καπέλο για την σημερινή του καθοδήγηση και πάμε τώρα παρακάτω με στόχο να ολοκληρωθεί το θαύμα στην Σεβίλλη.
Κορυφαίος του γηπέδου ήταν ο Ταμπόρδα. Μάγκας, μαχητής, ήταν παντού, πρέσαρε, μάρκαρε μοίραζε το παιχνίδι με την μία και στο τέλος έβαλε το κρίσιμο πέναλτι. Ολοι εμείς και εγώ, που στην αρχή τον αμφισβητήσαμε του χρωστάμε μία συγγνώμη. Εγώ του ζητάω συγγνώμη και περιμένω να κάνουν τα ίδια και οι προπονητές, που δεν τον πίστεψαν και μίλησαν μειωτικά για αυτόν.
Με εξαίρεση δύο λάθη του Καλάμπρια στην αρχή ο Ιταλός ήταν σούπερ και σαν στόπερ και σαν μπακ(έβγαλε και την πάσα στον Σβιντέρσκι στο πέναλτι) και φυσικά μυθική εμφάνιση από τον Κάτρη και τον αρχηγό Ιγκασον.
Να πούμε και ένα μπράβο στον Λαφόν, που είχε τρεις καθοριστικές επεμβάσεις. Σπουδαίο παιχνίδι από τον Τσέριν, ο Ρενάτο ανέβηκε πολύ, όταν η ομάδα έμεινε με δέκα και ήταν ταύρος στα χαφ.
Για τον Τετέι τι να πεις; Σπουδαία εμφάνιση , τανκ αν υπήρχε διαιτητής, που έπαιζε 50-50 ένας τουλάχιστον στόπερ θα είχε αποχωρήσει με κόκκινη από τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου.
Ο Κυριακόπουλος έκανε άλλο ένα μεγάλο παιχνίδι, ο Πελίστρι ανέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Οι αλλαγές όλες βοήθησαν μα πιο πολύ ο Σβιντέρσκι, που κέρδισε το πέναλτι, το οποίο αρχικά δεν έδωσε ο ανεκδιήγητος διαιτητής και τον φώναξε το var.
Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα σχεδόν τέλειο αμυντικά παιχνίδι και έκανε την καλύτερή του εμφάνιση, όταν έμεινε με δέκα εκεί, που με την επιθετικότητά του αιφνιδίασε την Μπέτις.
Ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός και βοήθησε την ομάδα από την αρχή μέχρι το τέλος και ειδικά όταν η Μπέτις με την ποιότητά της κυκλοφορούσε την μπάλα. Απόψε το ΟΑΚΑ θυμήθηκε τις μοναδικές βραδιές του Panathinaikos και πλέον όλοι ζούμε για την ρεβάνς στην Σεβίλλη.
Ελλας Ευρώπη, Panathinaikos., φιλάκια στην ΟΥΕΦΑ και τον Θεοδωρίδη…