MENU

Συνέντευξη Τύπου για το «αντίο» του Βασίλη Σπανούλη. Στο άθλημα που υπηρέτησε, μεγαλούργησε, τον έκανε έναν εκ των κορυφαίων της Ευρώπης ιστορικά. Με επιτεύγματα που δύσκολα θα πλησιάσουν άλλοι. Αυτόματα συγκινείσαι, αυτόματα ανατριχιάζεις. Στοιχεία που θα έπρεπε να γιγαντωθούν μέσω της εκδήλωσης που ετοίμασε και διεξήγαγε η ΚΑΕ Ολυμπιακός. Δυστυχώς τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά… 

Η παρουσία του Γιώργου και του Παναγιώτη Αγγελόπουλου, ήταν δεδομένη. Οι άνθρωποι που πήγαν τον Σπανούλη στον Ολυμπιακό κι άλλαξαν την ιστορία του μπάσκετ στη χώρα μας, όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται. Φανταστείτε απλά πόσο διαφορετικά θα ήταν όλα, αν ο V-Span έμενε στον Παναθηναϊκό το 2010. Η παρουσία τους πάντως, είχε ρόλο συνοδευτικό θεωρητικά. Υποστηρικτική μιας βραδιάς αφιερωμένης σε έναν τεράστιο αθλητή, μια μεγάλη προσωπικότητα. Αλλά για πολλοστή φορά, το πράγμα ξέφυγε…

Οι διοικητικοί ηγέτες των Ερυθρόλευκων, επέλεξαν αυτή την εκδήλωση για να προωθήσουν τα ζητήματα όπως οι ίδιοι τα έχουν στο μυαλό τους. Χωρίς να τοποθετούν ιεραρχικά στην κορυφή του ενδιαφέροντος, τον ίδιο τον Βασίλη Σπανούλη. Διάλεξαν να κάνουν τη δική τους πολιτική. Στοιχείο που μόνο ως λάθος μπορεί να χαρακτηριστεί. Ενίσχυσαν τη συλλογική πόλωση στην κόντρα με τον αιώνιο αντίπαλο, έγιναν αναφορές για αδικίες που θεωρούν πως υπέστησαν, μέχρι και υπεράσπιση του «Μέχρι Τέλους». Στην εκδήλωση του Βασίλη Σπανούλη…

Ακόμη κι ο τεράστιος αυτός αθλητής πρέπει να αισθάνθηκε αμήχανα. Όπως τη στιγμή της αναφοράς πως ήθελαν να πάρουν τον κορυφαίο παίκτη του Παναθηναϊκού το 2010. Μια εποχή που όλοι θυμούνται το γαλαξία αστέρων/παικτών μύθων που διέθετε το Τριφύλλι. Ούτε ο ίδιος ο Σπανούλης δε θα οριοθετούσε τον εαυτό του ως «καλύτερο». Άλλωστε οι πάντες θυμούνται πως αυτός ήταν κι ο λόγος που έφυγε. Πήγε στη 2η ομάδα της εποχής, για να γίνει ηγέτης και πρώτος παίκτης της. Κάτι που στον Παναθηναϊκό δεν ήταν λόγω συνωστισμού αστεριών! 

Τουλάχιστον αυτή η αναφορά-σωστή ή λάθος-αφορούσε τον Σπανούλη, έστω κι ως επίδειξη σωστής κίνησης. Υπήρξαν ατάκες μέχρι και για την ιστορία του μέχρι τέλους. Η οποία δεν επέτρεψε στον τεράστιο αυτό αθλητή, να αποχωρήσει ίσως έχοντας κάποιο τίτλο ακόμη. Σαφώς θα το ήθελε όσο τίποτα άλλο. Δύο χρόνια οι πάντες αναζητούν μια εξήγηση γιατί αμαυρώθηκε η ίδια η ιστορία του Ολυμπιακού, με συμμετοχή στην Α2. 

Αντί να το απαντήσουν, οι Αφοι Αγγελόπουλοι προτίμησαν να υπερασπιστούν την ορθή απόφασή τους-δίχως εξήγηση πάντα-αλλά και να πανηγυρίσουν τη νίκη του Βαγγέλη Λιόλιου στις εκλογές της ΕΟΚ. Λησμονώντας προφανώς πως ξεκάθαρα το σωματείο του Ολυμπιακού, στήριξε τον Παναγιώτη Φασούλα. Με μπροστάρη τον Μιχάλη Κουντούρη και τον Γιάννη Μώραλη. 

Εκτός αν ήταν η έμμεση παραδοχή τους, πως την υποψηφιότητα Φασούλα… έσπρωχνε άλλος διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού και όχι οι ίδιοι. Αυτό τώρα τι σχέση έχει με την εκδήλωση για τον Σπανούλη, κανείς δεν γνωρίζει! Αφορά τα εσωτερικά του συλλόγου. 

Στο τέλος της ημέρας, μπορούσαν οι Αγγελόπουλοι να παραθέσουν μια ξεχωριστή συνέντευξη Τύπου. Να πουν όσα σκέφτονται, να πανηγυρίσουν για όσα θέλουν να πανηγυρίσουν, να αναλύσουν όσα ήθελαν να αναλύσουν. Δεν υπήρχε ο παραμικρός λόγος να το πράξουν στη συνέντευξη Τύπου για τον Βασίλη Σπανούλη, με το τιμώμενο πρόσωπο να κοιτά αμήχανα ακούγοντας πράγματα που δεν έχουν σχέση με την ανυπέρβλητη καριέρα του. «Έκλεψαν» τα φώτα της δημοσιότητας οι διοικητικοί ηγέτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, την πιο λάθος στιγμή, στην εκδήλωση που έπρεπε να είναι εκεί με σκυμμένο το κεφάλι ως ένδειξη σεβασμού προς τον κορυφαίο αθλητή της ιστορίας του τμήματος μπάσκετ του σωματείου! 

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Πόλωση, βέλη και... μέχρι τέλους: Πώς αμαυρώνεις μια λαμπρή εκδήλωση
EVENTS