MENU

«Οι πράσινοί μου με κάλεσαν και ποιος είμαι εγώ για να πω όχι; Ο Παναθηναϊκός είναι η αγαπημένη μου ομάδα. Ήταν το παιδικό μου όνειρο να βρίσκομαι εκεί. Όταν με πήραν ήμουν σαν… "έρχομαι! Κανένα πρόβλημα! Τα χρήματα; Δεν δίνω σημασία! Έρχομαι, τα λέμε αύριο!"» ανέφερε ο Κροάτης στη συνέντευξή του στο «Basketnews.com» για την επικοινωνία του με το «τριφύλλι».

Επίσης αποκάλυψε ότι μία μέρα πριν αναχωρήσει από τις ΗΠΑ για την Ελλάδα είπε στον οικονομικό του σύμβουλο: «Είσαι σίγουρος για αυτό; Επειδή γνωρίζεις ότι όταν πατήσω το ένα μου πόδι στην Ελλάδα, κανείς δεν θα με βγάλει από εκεί».

«Αν σας πω τις ομάδες που εμφανίστηκαν σε μένα, θα προκαλούσε ένα μεγάλο χάος στην Ελλάδα. Αλλά δεν μπορώ γιατί σέβομαι πραγματικά την ομάδα μου. Πραγματικά ένιωσα αγάπη εκεί. Είμαι τόσο ευγνώμων γι' αυτούς. Είναι σαν την οικογένειά μου εκεί. Μπορώ να το ονομάσω σαν ένα δώρο που έκανα στον εαυτό μου, το να παίξω για τον Παναθηναϊκό. Ήταν το καλύτερο πράγμα που έκανα στον εαυτό μου. Τους είπα ευχαριστώ εκατό φορές. Θα λέω ευχαριστώ για το υπόλοιπο της ζωής μου» τόνισε ο Χεζόνια, ο οποίος επισήμανε ότι ξεκαθάρισε σε όλες τις ομάδες πως δεν ενδιαφερόταν, καθώς θα έμενε στον Παναθηναϊκό.

Όσον αφορά τους λόγους της αποχώρησής του από το «τριφύλλι» είπε: «Σκ@τ@, αυτό συνέβη. Είναι Ελλάδα. Δεν μπορείς να παίζεις παιχνίδια μαζί μου. Δεν έχω μάνατζερ. Κάθισα μαζί τους μόνος μου. Αλλά δεν μπορείς να παίζεις παιχνίδια μαζί μου. Παιχνίδια ατζέντηδων ή ό, τι κι αν είναι».

Και συνέχισε: «Αυτά τα ευρωπαϊκά συμβόλαια και όλα αυτά τα πράγματα έχουν γίνει χάλια. Ήμουν με την Εθνική ομάδα. Ο Ντίνος Μήτογλου είχε μεγάλο ενδιαφέρον από την Ευρώπη, οπότε έπρεπε να επικεντρωθούν σε αυτόν. Μετά έπρεπε να υπογράψουν τον Παπαπέτρου. Και μετά μου μίλησαν.

Πήραν διαφορετική κατεύθυνση. Πήραν καινούριους παίκτες και νέο προπονητή. Δεν μας ρώτησαν για τον προπονητή. Ρώτησαν τον αρχηγό για τον προπονητή; Δεν μπορούσα να πάρω τηλέφωνο τον Παπαπέτρου για να τον ρωτήσω. Είμαστε παίκτες. Θα μπορούσαν να μας ενημερώσουν. Είναι σοβαρή ομάδα. Ήμασταν οι ηγέτες αυτής της ομάδας. Έχω 15 χιλιάδες φιλάθλους μαζί μου, που είναι υπερβολικά παθιασμένοι με την ομάδα. Αν πω κάτι, είναι μαζί μου. Όλοι αυτοί είναι σαν αδέρφια μου. Τους συναντούσα συχνά. Πριν και μετά από τους αγώνες. Προσπαθούσα να τους ηρεμήσω και να τους πω ότι δεν χρειάζεται να έρχονται στην προπόνηση μετά από μια ήττα. Τόσο πολύ αγαπούν την ομάδα τους. Και τους σέβομαι γι’ αυτό.

Ήμουν η γέφυρα μεταξύ των φιλάθλων και της ομάδας. Νομίζω ότι πανικοβλήθηκαν κάπως στον Παναθηναϊκό αυτό το καλοκαίρι γιατί έπρεπε να φτιάξουν μια καλή ομάδα. Ήμουν κι εγώ μπερδεμένος.

Εγώ ποτέ δεν είπα όχι στον Παναθηναϊκό. Ζήτησα από τον οικονομικό μου σύμβουλο να το διαχειριστεί. Δεν είχα την καρδιά να πω όχι σε αυτή την ομάδα. Δεν μπορούσα να πω όχι στον Παναθηναϊκό. Δεν ήταν η καλύτερη επιλογή για την καριέρα μου και για αυτό άφησε τον σύμβουλο μου να κάνει ότι έπρεπε.

Αισθανόμουν χάλια από τον Ιούλιο. Τηλεφώνησα σε όλη την οικογένειά μου. Στη γιαγιά μου, στον πατέρα μου. Τηλεφώνησα σε περίπου 100 ανθρώπους για να δω τι είναι καλύτερο για την καριέρα μου. Δεν μπορούσα όμως να παίζω παιχνίδια σε αυτή τη φάση της καριέρας μου. Μπερδευτήκαμε και χαθήκαμε. Δεν ξέρω τι θα συμβεί στο μέλλον. Ένιωθα απογοητευμένος που δεν θα επέστρεψα στην Ελλάδα.

Δεν έχω τίποτα να πω εναντίον τους στον Παναθηναϊκό. Θέλω να τους προστατεύσω στο μέγιστο. Αλλά τα πράγματα δεν πήγαιναν με τη σειρά που έπρεπε να πάνε. Αυτό ήταν ένα θέμα. Αργότερα ίσως προσπάθησαν να το πιέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο και έπρεπε να πω, "εντάξει, παιδιά, επιστρέφω με όποιους όρους". Αλλά όχι, πρέπει να παίξω και να επικεντρωθώ στην καριέρα μου. Θα δούμε τι θα συμβεί στο μέλλον, αλλά πραγματικά ένιωσα ότι δεν θα μπορούσα να επιστρέψω».

Επιπλέον αναφέρθηκε και στην Μπαρτσελόνα, η οποία είχε βάλει ένα buy-out 300.000 ευρώ, σε περίπτωση που ο Χεζόνια έπρεπε να υπογράψει σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή ομάδα. «Δεν ήθελα να το πληρώσω, ειλικρινά. Γνωρίζοντας τι έκαναν στα συμβόλαιά μου εκεί, ίσως δεν τους άξιζαν ούτε αυτά τα χρήματα. Αλλά επειδή ήταν σε δύσκολη κατάσταση, πιστεύω ότι ήταν σεβασμός προς την Μπαρτσελόνα.

Δεν έχουν πολλές ομάδες αυτά τα χρήματα. Ο Covid πραγματικά έσπρωξε τα πράγματα προς τα πίσω. Οι ομάδες δεν έχουν τέτοια χρήματα, δυσκολεύονται. Τόσες ομάδες ήταν πραγματικά πολύ καλές μαζί μου. Υπήρχαν πολλές κλήσεις, αλλά στο σημείο που είπαν, "γεια, έχουμε ενδιαφέρον, αλλά συγγνώμη, δεν μπορούμε να σας υπογράψουμε"».

Χεζόνια: «Πανικοβλήθηκαν στον Παναθηναϊκό, ήμουν κι εγώ μπερδεμένος»
EVENTS