MENU

Η λέξη «αδιέξοδο» δε νομίζω πως αποτυπώνει την κατάσταση αλλά σε κάθε περίπτωση ο Παναθηναϊκός διαβαίνει ένα πολύ δύσκολο και δύσβατο μονοπάτι. Κάτι που μπορεί να γίνει ακόμη δυσκολότερο αν δεν του κάτσουν μια, δύο κινήσεις που θα του επιτρέψουν να ανασάνει με μεγαλύτερη άνεση μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας.

Η περίπτωση του Νίκολα Λαπροβίτολα βρίσκεται ακόμη στο προσκήνιο αλλά οι πιθανότητες μοιάζουν να μειώνονται κάθε μέρα που περνά και δεν τελειώνει το σήριαλ με τους Μαδριλένους. Οι εξελίξεις μάλιστα με τον Φακούντο Καμπάτσο (θέλει να συνεχίσει στο ΝΒΑ) αναγκάζουν τη βασίλισσα να επαναπροσδιορίσει τις θέσεις της καθώς ο Αργεντίνος θα αφήσει ένα μεγάλο κενό στην περιφέρεια και παράλληλα ένα μη αμερικανικό διαβατήριο.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος της καθυστέρησης στην αναμενόμενη αποδέσμευση του Λαπροβίτολα ενώ ουδείς γνωρίζει αν θα έχουμε απόλυτη ανατροπή στα δεδομένα (εδώ θα πρέπει να τονίσουμε πως η ιστορία έχει διδάξει πως ο παίκτης που θέλει να αποχωρήσει συνήθως το πετυχαίνει). Συνεπώς, είναι προφανές πως το θέμα του Αργεντίνου θα τραβήξει λίγο ακόμη (ίσως και μια εβδομάδα) μιας και δεν υπάρχει και κάτι άλλο στα σκαριά που να …τρελαίνει το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού.

Ούτως ή άλλως, υπάρχει μεγάλος περιορισμός στην αγορά των PG κάτι που οφείλεται στις αλλαγές που προέκυψαν στον μπασκετικό χάρτη. Μια από τις πιο βασικές έχει να κάνει με το καθεστώς των Αμερικάνων μιας και δεν είναι σαφές ακόμη πότε θα βγουν στην αγορά οι «free agents» που θα ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους με τις ομάδες του ΝΒΑ και δεν θα δεσμεύονται με συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν. Επίσης, εκκρεμεί ένας αστερίσκος που ενδεχομένως να μπει στην κατηγορία των «two - way contracts» οι οποίοι ίσως να βγουν λίγο πιο νωρίς στην αγορά.  Όλα αυτά αναγκάζουν τον Παναθηναϊκό (που έχει συγκεκριμένες οικονομικές δυνατότητες) να περιμένει έχοντας ουσιαστικά εγκλωβιστεί το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με το κενό που υπάρχει στη θέση «4» εκεί τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει το μπάτζετ και η αλήθεια είναι πως με τον τρόπο που κινούνται τα εισιτήρια διαρκείας δε μοιάζει εύκολο να γίνει άμεσα κάποια κίνηση. Το ευτύχημα είναι πως στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει κανένας πανικός μιας και άπαντες γνώριζαν την κατάσταση και τις δυσκολίες που μπορεί να έβρισκαν μπροστά τους, εξάλλου τα νούμερα και τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα οπότε βαδίζουν με απόλυτο ρεαλισμό και προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια.

ΥΓ: Ακούγονται και γράφονται πολλά ονόματα. Σήμερα που μιλάμε για παράδειγμα ο Γιόβιτς έχει ήδη συμφωνία για την επόμενη σεζόν οπότε δεν υπάρχει στην αγορά και ο Βέστερμαν είναι σε καθεστώς Λαπροβίτολα.

ΥΓ2: Το ευτύχημα για τον Παναθηναϊκό είναι πως μέχρι σήμερα βρήκε παίκτες που παίζουν σε παραπάνω από μία θέσεις και συμφώνησε μαζί τους σε εξαιρετικά καλές τιμές. Θα μπορούσαν, λοιπόν, τα πράγματα να είναι πολύ χειρότερα.

ΥΓ3: Είναι επίσης απόλυτα λογικό ο κόσμος να είναι «κουμπωμένος» μη γνωρίζοντας αν θα μπει ή όχι στο γήπεδο. Απλά, φέτος η συμμετοχή του είναι πιο κομβική από ποτέ.
 

Σταυρόλεξο για (πολύ) δυνατούς λύτες
EVENTS