H αναμέτρηση έχει μεγάλη βαθμολογική σημασία και το αποτέλεσμα να κρίνει και την περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ των δύο ομάδων στην κανονική περίοδο.
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η πρώτη παρουσία των νεοαποκτηθέντων παικτών των δύο ομάδων. Ο ΠΑΟΚ έχει αποκτήσει τον Καναδό ακραίο Ράιλι Μπαρνς, ενώ στον Ολυμπιακό θα κάνει πιθανότατα ντεμπούτο ο Εσθονός διαγώνιος Ρενέ Τέπαν.
Ο ΠΑΟΚ έχει 25 βαθμούς έναντι 24 του Ολυμπιακού και 27 του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού του οποίου ο αγώνας με τον Φοίνικα ΟΝΕΧ αναβλήθηκε λόγω κορωνοϊού.
O προπονητής του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, acpaok.gr: «Προβλέπεται να είναι ένα σκληρό και δυνατό παιχνίδι, με τον ΟΣΦΠ να έχει κάποιες αλλαγές στο ρόστερ, σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Πιστεύω πως θα είναι βελτιωμένος, ωστόσο εμείς είχαμε χρόνο να δουλέψουμε αρκετά καλά, πιστεύω πως έχουμε κάνει μία καλή προετοιμασία για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Ελπίζουμε να εμφανιστούμε δυνατοί, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στο αυριανό παιχνίδι. Θεωρώ ότι είμαστε βαθμολογικά κοντά, το παιχνίδι δεν θα έχει καθοριστική σημασία για την διεκδίκηση του τίτλου. Περισσότερο θα δώσει ένα ψυχολογικό ανέβασμα. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα, οπότε πρέπει να δούμε πως θα είμαστε και στην συνέχεια».
Στην αποστολή του Ολυμπιακού που αναχώρησε την Κυριακή για τη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται και ο νεοαποκτηθέντας Εσθονός διαγώνιος Ρενέ Τέπαν, ο οποίος βρίσκεται στη διάθεση του Αλμπέρτο Τζουλιάνι για το συγκεκριμένο ματς. Η ομάδα του Πειραιά προέρχεται από εντός έδρας ήττα με 3-2 κόντρα στον Φοίνικα Σύρου.
O Αλμπέρτο Τζουλιάνι δήλωσε στο olympiacossfp.gr: «Το ματς με τον ΠΑΟΚ είναι σημαντικό για την κατάταξη. Το αντιμετωπίζουμε με μεγάλο σεβασμό, όπως αντιμετωπίζουμε με σεβασμό κάθε αντίπαλο. Πρέπει να βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο διάθεση στο 100%, ώστε να κατακτήσουμε τους σημαντικούς βαθμούς και να κερδίσουμε».
Ο Κώστας Προύσαλης είπε στο olympiacossfp.gr: «Παίζουμε με τον ΠΑΟΚ, είναι ένα κομβικό ματς και για τις δύο ομάδες, γιατί ο νικητής κρατάει επαφή με την κορυφή. Ο στόχος μας είναι μόνο η νίκη! Για να έρθει, όμως, η νίκη πρέπει να μπούμε από την αρχή με πάθος και ψυχή, να επιβάλλουμε το δικό μας τρόπο παιχνιδιού, να είμαστε προσηλωμένοι στο πλάνο των προπονητών μας και θεωρώ, ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Έχουμε αναλύσει στο βίντεο τα αδύνατα σημεία του αντιπάλου, που θα πρέπει να χτυπήσουμε, έτσι ώστε στο τέλος να είμαστε αυτοί που θα πανηγυρίσουμε το στόχο μας, τη νίκη».
Τα αποτελέσματα της ενδέκατης αγωνιστικής
ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας - ΟΦΗ 0-3 (23-25, 16-25, 19-25)
ΑΟΝΣ Μίλων - ΑΟΠ Κηφισιάς 3-2 (25-19, 23-25, 15-25, 25-21, 15-13)
Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022
20.00: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός ΣΦΠ
ΑΟ Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ - Παναθηναϊκός ΑΟ Αναβολή
Η βαθμολογία