MENU

Η απροθυμία της πολιτείας (μέχρι τώρα τουλάχιστον), να προχωρήσει τις διαδικασίες για την ανέγερση της Νέας Τούμπας, είναι το θέμα που απασχολεί την ασπρόμαυρη επικαιρότητα τις δυο τελευταίες εβδομάδες.

Με μπροστάρη τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο ασπρόμαυρος οργανισμός δημοσιοποίησε τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και τις… παράξενες συμβάσεις που μόνο (προφανή) στόχο έχουν να καθυστερήσουν (ή και να αναβάλουν) τα σχέδια της οικογένειας Σαββίδη, για ένα έργο πνοής που δεν αφορά μόνο τον ΠΑΟΚ αλλά όλη την Θεσσαλονίκη και φυσικά την Βόρεια Ελλάδα.

Το θέμα της εβδομάδας λοιπόν για τον ΠΑΟΚ, με εξαίρεση δυο – τρεις εφημερίδες, τα σαιτ που έχουν αντικείμενο το ρεπορτάζ του Δικεφάλου, 2 – 3 αντικειμενικά σάιτ και κάποιες ραδιοφωνικές εκπομπές, υποβαθμίστηκε εσκεμμένα.

Μάλιστα υπήρξαν και φωνές που λίγο έλειψε να μας πείσουν ότι, ίσως έχει άδικο ο ΠΑΟΚ και το δίκιο είναι με το μέρος της ΓΓΑ και της διοίκησης του Καυτανζολγείου Σταδίου. Μέχρι εκεί φτάνει το θράσος τους και η ανάγκη να εισπράξουν το μεροκάματο…

Ο τρόπος αντιμετώπισης του θέματος που απασχολεί τον ΠΑΟΚ από τα ΜΜΕ, απλά επιβεβαιώνει αυτό που πολλές φορές έχω τονίσει από τη στήλη αυτή και όχι μόνο. Το καλά αμειβόμενο μέτωπο, που έχει δημιουργηθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να προκαλεί προβλήματα στον Δικέφαλο και να υποβαθμίζει σοβαρά θέματα όπως αυτό της Νέας Τούμπας, συνεχίζει το… έργο του.

Ένα θέμα που επαναλαμβάνω δεν αφορά μόνο τον ΠΑΟΚ αλλά, όλη την πόλη, την Μακεδονία και την Θράκη.  

Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη η αντίδραση από την πλευρά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που γνωρίζει το πρόβλημα αλλά δεν έχει πράξει τα αυτονόητα για να το αντιμετωπίσει ουσιαστικά. Η επιδερμική αντιμετώπιση του προβλήματος και όσων έχουν συνειδητά (και με αμοιβή) στέκονται απέναντι στον ΠΑΟΚ και τα προβλήματα του, είναι μονόδρομος για τον ασπρόμαυρο οργανισμό.

Γίνεται επίσης αντιληπτό πως, τώρα που η ομάδα απέκτησε και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα, οι απόπειρες δημιουργίας δυσάρεστων καταστάσεων σε βάρος του ΠΑΟΚ, θα πολλαπλασιαστούν. Το έχουμε δει το έργο και στο παρελθόν.

Τώρα λοιπόν, περισσότερο από ποτέ στο παρελθόν, είναι υποχρεωμένη η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να αντιμετωπίσει όσους με μανία εξυπηρετούν τους αντιπάλους της. Το ενδεχόμενο να συνεχίσει η ΠΑΕ να ανέχεται την κατάσταση, θα διογκώσει το πρόβλημα και όταν τελικά αποφασίσει να ασχοληθεί σοβαρά, ίσως να είναι αργά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρομαι στο θέμα. Ελπίζω μόνο να είναι η τελευταία, για να αποφύγει δυσάρεστες καταστάσεις ο ΠΑΟΚ στο μέλλον.

Επειδή θέλω να είμαι δίκαιος, οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών, αναφέρουν ότι η αντίδραση του ΠΑΟΚ και κινητοποίηση θεσμικών φορέων όπως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ασχολήθηκε προσωπικά με το θέμα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας) προκάλεσε αναστάτωση και ενεργοποίησε κυβερνητικά (και μη) στελέχη που αντιλαμβάνονται την αδικαιολόγητη στάση της πολιτείας απέναντι στον οργανισμό του Δικεφάλου και δείχνουν πρόθυμοι να λύσουν θέματα. Είμαστε λοιπόν εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων για να αξιολογήσουμε εκ νέου τις προθέσεις της πολιτείας απέναντι στον ΠΑΟΚ, τον ιδιοκτήτη του και φυσικά τον κόσμο του.

ΥΓ Η «αγάπη» τους για την πατρίδα και την εθνική ομάδα, αποκαλύφθηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο, μετά τη νίκη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στην Γεωργία. Στο βωμό της εξυπηρέτησης των συμφερόντων τους (χρησιμοποιούν την εθνική ομάδα και τα εθνικά θέματα, όπως τους βολεύει. Κατάλαβε πλέον και ο πιο αφελής τον τρόπο που σκέφτονται και λειτουργούν. Οχι, πως δεν το ξέραμε. Απλά μας επιβεβαίωσαν για μια φορά ακόμα.
 

Αφορά τον ΠΑΟΚ; Η μπάλα στην… κερκίδα!