MENU

Ένα είναι σίγουρο: από τα 18 παιχνίδια της πρεμιέρας για την League phase του Champions League, αυτό ήταν το ματς με το μικρότερο πρεστίζ. Να το πούμε λαϊκά; Το Μπρεστ - Στουρμ Γκρατς θα πρέπει να το είδαν μόνο οι οπαδοί της Μπρεστ και της Στουρμ Γκρατς, κανείς άλλος.

Για την πρεμιέρα σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι οπαδοί της Μπρεστ έπρεπε να ξεσπιτωθούν και να ταξιδέψουν 120 χιλιόμετρα και στο γειτονικό -και όχι πάντως φιλόξενο- Γκινγκάμπ.

Απέναντι σε μία ακόμα πρωτάρα, όπως η πρωταθλήτρια Αυστρίας, οι Γάλλοι έπαιξαν επιφυλακτικά όμως βρήκαν το προβάδισμα, με ωραίο μακρινό σουτ του Μανιετιέ (23’), ο οποίος πήρε το ριμπάουντ εκτός περιοχής μετά από απομάκρυνση της άμυνας.

Οι Αυστριακοί έμοιαζαν ψαρωμένοι από την εξέλιξη του ματς, όμως βρήκαν γκολ ισοφάρισης από τον Εντμίλσον Φερνάντες στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, παρότι μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχαν κάνει φάση.

Οι Γάλλοι ήταν η μόνη ομάδα που προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο και ανταμείφθηκε από την μπάλα. Όχι στην κεφαλιά του Σαρντονέ (49’) που έφυγε λίγο άουτ, αλλά στο σουτ του Σιμά, ο οποίος με ωραίο γυριστό από το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα για το 2-1 (56’).

Οι τρεις βαθμοί έμειναν ως το τέλος για την Μπρεστ, που στο τέλος είχε τρεις μεγάλες στιγμές για ακόμα μεγαλύτερο σκορ με τους Ντουμπιά (87’), Μαρτέν (89’) και Αγιόρκ (94’) να σπαταλούν σημαντικές ευκαιρίες για να βάλουν το κερασάκι στην τούρτα σε μία ιστορική βραδιά για την Μπρεστ.

Μπρεστ - Στουρμ Γκρατς 2-1 (vid)