MENU

Ο Βιθέντε Ιμπόρα έδωσε μία ιδιαίτερη συνέντευξη στην γνωστή ισπανική εφημερίδα «ΑS», μιλώντας για την πορεία του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν, τα δικά του συναισθήματα, το ρόλο που έπαιξε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στην ομάδα και φυσικά το κλίμα των αποδυτηρίων πριν το μεγάλο τελικό του Conference League.

«Είναι ο πρώτος τελικός στην ιστορία του συλλόγου και οι οπαδοί είναι πολύ ενθουσιασμένοι. Είναι μια ιδιαίτερη εποχή. Μπορούμε να ανταγωνιστούμε και να νικήσουμε οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένων των πιο ισχυρών αντιπάλων», ανέφερε ο Ισπανός μέσος.

Έπειτα, ανέλυσε το πώς «είδε» ο ίδιος τη σεζόν μέσα από τα δικά του μάτια.

«Δεν πρόκειται να αρνηθώ ότι ήταν μια πολύ δύσκολη σεζόν για μένα. Περισσότερο σε επαγγελματικό παρά σε προσωπικό επίπεδο, γιατί τα παιδιά είναι χαρούμενα στο σχολείο από την πρώτη μέρα. Η ζωή μοιάζει πολύ με την Ισπανία. Αλλά σε επαγγελματικό επίπεδο τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως ήθελα για διαφορετικούς λόγους. Είχα έναν μεγάλο τραυματισμό και σε αυτούς τους μήνες είχα δύσκολες εβδομάδες και σκέφτηκα πολλά πράγματα. Αλλά όταν έχεις παιδιά, εξαρτάσαι από αυτά και είναι πιο δύσκολο να πάρεις τέτοια απόφαση», τόνισε ο 36χρονος.

Στη συνέχεια ο έμπειρος ποδοσφαιριστής μίλησε για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και το ρόλο που έπαιξε στην ξαφνική «μεταμόρφωση» των Πειραιωτών.

«Κατάγεται από την Ισπανία και το ισπανικό ποδόσφαιρο εκτιμάται ιδιαίτερα εδώ. Ναι, τον σεβάστηκαν πολύ, προφανώς και για το ότι ήταν πρωταθλητής του Europa League με τη Σεβίλλη. Τελικά η ομάδα έχει πολύ ταλέντο και δεν ήμασταν στην καλύτερη στιγμή της σεζόν. Ήταν απαραίτητο να επανενεργοποιηθεί εκείνο το επίπεδο που είχε η ομάδα. Νομίζω ότι αυτός ήταν ο στόχος του», ενώ συνέχισε εξηγώντας για το πώς ο Βάσκος τεχνικός επηρέασε θετικά και τη δική του παρουσία στον σύλλογο.

«Καταλαβαίνω ότι έχει δει τι μπορώ να συνεισφέρω, έχω δώσει επιδόσεις στις προπονήσεις για να τον πείσω ότι θα μπορούσα να παίξω και στο γήπεδο προσπάθησα να κάνω το ίδιο. Μπορώ να δώσω ισορροπία στην ομάδα, να βοηθήσω τους γύρω μου, τα νεότερα παιδιά… Προσπαθώ να εγκλιματιστώ στο ποδόσφαιρό του και προσπαθώ να τον βοηθήσω με κάθε τρόπο γιατί είναι και μια νέα εμπειρία για αυτόν στο εξωτερικό», είπε.

Ο Βιθέντε Ιμπόρα ολοκλήρωσε καταθέτοντας τη γνώμη του για το ποδόσφαιρο στη χώρα μας και την αγάπη των φιλάθλων προς την ομάδα.

«Όντας τόσο παθιασμένος, είναι δύσκολο να διατηρήσεις μια ισορροπία. Όταν κερδίζεις οι οπαδοί είναι πολύ ευγνώμων και πολύ κοντά σου, αλλά όταν χάνεις πρέπει να ανεχτείς τις απαιτήσεις τους. Έχουμε βιώσει περίπλοκα επεισόδια αυτή τη σεζόν που προσπαθούν να εξαλείψουν ή να εξασφαλίσουν ότι θα συμβούν όσο το δυνατόν λιγότερο στην Ελλάδα. Θα ήταν ό,τι καλύτερο για τη χώρα. Φέτος οι ελληνικές ομάδες έχουν κάνει ένα βήμα μπροστά».

«Βλέποντας τι ζήσαμε όταν επιστρέψαμε από τα εκτός έδρας παιχνίδια, όπου υποδέχθηκαν στις έξι ή επτά το πρωί στο αεροδρόμιο με φωτοβολίδες, κροτίδες, τραγούδι… μπορώ να φανταστώ. Φανταστείτε τι θα μπορούσε να συμβεί αν κερδίσουμε. Μάλιστα, έχω λάβει κάποια μηνύματα στα κοινωνικά δίκτυα ότι αν κερδίσουμε, να προετοιμαστούμε. Το να γράφεις ιστορία σε έναν σύλλογο είναι ξεχωριστό», τόνισε ο άλλοτε παίκτης των Βιγιαρεάλ και Σεβίλλης, με τις οποίες έχει κατακτήσει το Europa League.

Ιμπόρα: «Μπορούμε να νικήσουμε οποιονδήποτε, το να γράφεις ιστορία είναι ξεχωριστό»