MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN SUPER LEAGUE
Cosmote Sport 1
Λαμία
ΛΑΜΙΑ
1 2
Παναθηναϊκός
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE
Διαιτητης
  • Μανούχος/ VAR: Πολυχρόνης
Βοηθοι
  • Μεϊντάνας
  • Σινιοράκης
Τεταρτος
  • Ματσούκας
Σκορερς
  • 64΄ Καρλίτος
Κιτρινες καρτες
  • 51' Ντέιβιντ Σιμόν
  • 54' Σωτήρης Τσιλούλης
Σκορερς
  • 31' Φίλιπ Μλαντένοβιτς
  • 90' Αντράζ Σπόραρ
Κιτρινες καρτες
  • 45+1' Γιώργος Βαγιαννίδης
  • 70' Γουίλιαν Αράο
  • 92 Αντράζ Σπόραρ
  • 95' Φίλιπ Μλαντένοβιτς
Κοκκινες καρτες
  • 83' Γουίλιαν Αράο

Τεράστια νίκη που έδειξε ατσάλινο χαρακτήρα πέτυχε ο Παναθηναϊκός σήμερα στη Λαμία (2-1) χάρη σε χρυσό γκολ του Αντραζ Σπόραρ στο 90’ και ενώ αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο εξαιτίας αποβολής φάντασμα του Αράο από τον διαιτητή Μανούχο στο 84ο λεπτό! 

Το τριφύλλι προηγήθηκε με το φανταστικό γκολ του Μλαντένοβιτς στο 31’, ισοφαρίστηκε από τον Καρλίτος στο 64’ και έφτασε στο πολυπόθητο τρίποντο με τον Σλοβένο στράικερ στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του αγώνα.

Με τη δραματική αυτή νίκη του ο Παναθηναϊκός διατήρησε την πρώτη θέση στον πίνακα της βαθμολογίας, έχοντας τέσσερις πόντους διαφορά από τη δεύτερη θέση με έναν αγώνα περισσότερο.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος στο γήπεδο και πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του αγώνα έχασε δύο κραυγαλέες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. 

Η πρώτη στα 10’’ με τον Μαντσίνι να μπαίνει στην περιοχή από δεξιά και να γυρίζει τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι όπου δεν ακολουθούσε κανείς συμπαίκτης του και η δεύτερη στο 44’’ με τον Ιωαννίδη να βάζει πλάτη τον Τζανετόπουλο και να σουτάρει με το αριστερό στο κάθετο δοκάρι του Κοσέλεφ. 

Η Λαμία απάντησε ισοφαρίζοντας τα δοκάρια με δική της διπλή ευκαιρία, που ξεκίνησε από λάθος του Βαγιαννίδη που έδωσε την ευκαιρία στον Καρλίτος να βγάλει τετ α τετ με τον Μπρινιόλι τον Τσιλούλη, το σουτ του οποίου σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ το νέο σουτ του Καρλίτος στην επαναφορά έδιωξε ο Ιταλός «κίπερ». 

Στο 28’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσέριν, ο Ιωαννίδης έπιασε την καρφωτή κεφαλιά αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας έδιωξε σωτήρια στη δεξιά του γωνία, ώσπου τρία λεπτά αργότερα (31’) οι πράσινοι άνοιξαν το σκορ με ένα γκολ-ποίημα από τον Φίλιπ Μλαντένοβιτς. 

Ο Μαντσίνι εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Παπαδόπουλου, έπαιξε θαυμάσια το «ένα-δύο» με τον Τζούρισιτς, πέρασε από δεξιά και γύρισε τη μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, εκεί όπου ο Μλαντένοβιτς με εκπληκτικό πλασέ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της Λαμίας (0-1)! 

Η Λαμία δεν το έβαλε κάτω και με μπροστάρη τον εντυπωσιακό Σίντκλεϊ απείλησε για την ισοφάριση στο 39’, μετά από ωραία σέντρα του Βραζιλιάνου από αριστερά και πλασέ του Μαρτίνεθ από τη μικρή περιοχή που έφυγε πάνω από τα δοκάρια.  

Στο 44’ ο Αράο έκοψε με σωτήριο τάκλιν τη μπάλα πριν αυτή φτάσει στον Τζανετόπουλο, ενώ στο 45+1’ το σουτ του Ιωαννίδη από πολύ πλάγια δεξιά, έδιωξε στην κλειστή του γωνία ο Κοσέλεφ. 

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λαμία πήρε περισσότερα ρίσκα από το ξεκίνημα και στο 64’ κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Καρλίτος (1-1) σε μία στιγμή αδράνειας της άμυνας του Παναθηναϊκού κι αφού προηγουμένως η μπάλα βρήκε στον Μλαντένοβιτς και αιφνιδίασε τον Μπρινιόλι. 

Τρία λεπτά αργότερα ο Κοσέλεφ έσωσε την εστία του σε τετ α τετ με τον Ιωαννίδη (67’), όπως και στο 68’ από σέντρα σουτ του Μλαντένοβιτς. 

Στο 72’ ο Μπερνάρ με φανταστική κάθετη πάσα βρήκε τον Παλάσιος που ανατράπηκε από τον Παπαδόπουλο μέσα στην περιοχή, αλλά το πέναλτι ακυρώθηκε μέσω VAR διότι είχε ακουμπήσει τη μπάλα ο Ιωαννίδης και κατόπιν ο Αργεντινός ήταν οφ σάιντ. 

Η Λαμία σκόραρε με τον Τσιλούλη στην αμέσως επόμενη φάση, αλλά στην εξέταση της φάσης ο παίκτης της Λαμίας αναδείχθηκε σε θέση οφ σάιντ.   

Οταν το ματς ξανάρχισε, ο Αράο αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή Μανούχου δίχως  να κάνει το παραμικρό (84’), αφήνοντας τον Παναθηναϊκό με παίκτη λιγότερο μέχρι το φινάλε του ματς. 

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα και στο 90’ ο Σπόραρ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με καρφωτή κεφαλιά, μετά από υποδειγματική-γλυκιά σέντρα του Μπερνάρ (1-2)! 

Στο 97’ ο Αϊτόρ με φανταστική πάσα έβγαλε τον Παλάσιος τετ α τετ με τον Κοσέλεφ που τον ανέτρεψε καθαρά. 

Ο Σπόραρ ανέλαβε την εσχάτη των ποινών, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στην τελευταία φάση του δραματικού αγώνα. 

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος / 4-2-3-1): Κοσέλεφ, Σίμον, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σίντκλεϊ (92’ Λόνγκο), Τζανδάρης, Νούνιες, (76’ Σαντάνα) Μαρτίνεθ (65’ Τόσιτς), Σλίβκα (92’ Αμαράλ), Τσιλούλης, Καρλίτος (76’ Ακούνια). 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (65’ Κώτσιρας), Σένκεφελντ. Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς, Τσέριν, Αράο, Τζούρισιτς (82’ Αϊτόρ), Μαντσίνι (65’ Παλάσιος), Ιωαννίδης (82’ Σπόραρ), Βέρμπιτς (69' Μπερνάρ).  

MVP: Σπόραρ. 
Μπήκε αλλαγή στο 82’ και οκτώ λεπτά αργότερα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Λαμίας, διαμορφώνοντας το αποτέλεσμα και χαρίζοντας μία τεράστιας σημασίας νίκη στον Παναθηναϊκό που αγωνιζόταν με δέκα παίκτες. 

Αδύναμος κρίκος: Παπαδόπουλος. 
Κακή βραδιά για τον Ελληνα στόπερ. Το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού ξεκινάει από δικό του λάθος, έκανε πέναλτι στον Παλάσιος που για καλή του τύχη ήταν οφ σάιντ ενώ στον τομέα ευθύνης του βρίσκεται ο Σπόραρ στο νικητήριο τέρμα των πράσινων. 

Η στιγμή του αγώνα   
Ο έντονος πανηγυρισμός του Μλαντένοβιτς μαζί με τον Αράο, των δύο παικτών που είχαν φραστικό επεισόδιο στο προηγούμενο ματς του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα απέναντι στον Πανσερραϊκό, ήταν η στιγμή που πιστοποίησε ότι η διαμάχη τους ανήκει στο παρελθόν. 

Ο διαιτητής  
Τραγική η διαιτησία του Μανούχου από την Αργολίδα, με αποκορύφωμα τη δεύτερη κίτρινη ανακάλυψη στον Αράο στο πιο καθοριστικό σημείο του ματς. Στο πρώτο ημίχρονο χάρισε αφειδώς κάρτες στους γηπεδούχους, ενώ στο πέναλτι του Κοσόλεφ στον Παλάσιος ο «κίπερ» των γηπεδούχων πήγε με πρόθεση να ανατρέψει τον Αργεντινό και έπρεπε να δεθεί απευθείας κόκκινη κάρτα. 
 

Λαμία - Παναθηναϊκός 1-2