Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε πρόβλημα κόντρα στην ΑΕΚ, ήταν σοβαρός στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, επικρατώντας εύκολα με 93-80. Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» προκρίθηκαν στον τελικό της Κυριακής (20:00, 27/9) εκεί που θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δοκίμασε πρόσωπα και σχήματα, άνοιξε το rotation, ωστόσο τα 18 λάθη που υπέπεσαν οι παίκτες του σίγουρα τον προβληματίζουν. Ο Ζαν Μοντέρο για ακόμα ένα παιχνίδι έδειξε τα διαπιστευτήρια του, με τον Δομινικανό να δίνει άλλη διάσταση στο παιχνίδι των Πειραιωτών (19π. 3ρ. 5ασ.). Κυρίαρχος στο ζωγραφιστό ο Ντόντα Χολ (19π. 7ρ.), γεμάτη εμφάνιση του Βεζένκοφ (14π. 6ρ. 4ασ.). Καλή παρουσία του Ντόρσεϊ με 14 πόντους.
Από την άλλη πλευρά για την ΑΕΚ ο Γιώργος Τσαλμπούρης έδωσε πολύτιμες λύσεις με 18 πόντους και 4 ριμπάουντ, με τον Νέλι Τζόσεφ να συμπληρώνει 16 πόντους με 5 ριμπάουντ. Διψήφιοι και οι Νόλεϊ (12π. 6ασ.) και Κατσίβελης (10π.).
Βρήκε ρυθμό και πήρε διψήφια διαφορά ο Ολυμπιακός
Με την κλασική του πεντάδα ξεκίνησε ο Ολυμπιακός, με τον Ντόντα Χολ να σκοράρει τους πρώτους «ερυθρόλευκους» πόντους και την ΑΕΚ να απαντά με 4 σερί πόντους του Νόλεϊ για το 2-4. Οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα έβγαζαν ένταση στην άμυνα, με τον Βεζένκοφ να βρίσκει λύσεις από το ζωγραφιστό έπειτα από άψογες συνεργασίες με τον ΜακΙντάιρ για το +5 των Πειραιωτών (9-4 στο 4’). Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ανέβασε το σερί της στο 9-0 για το 11-4 στο 4’, με τον Ντόρσεϊ να μπαίνει για πρώτη φορά στην εξίσωση της αναμέτρησης (14-5 στο 5’). Ο Χολ κυριαρχούσε στο ζωγραφιστό (7π. 3ρ.) δίνοντας για πρώτη φορά διψήφια διαφορά στους «ερυθρόλευκους» (+10, 19-9 στο 7’), με τον Ολυμπιακό να ελέγχει πλήρως τον ρυθμό, διατηρώντας παράλληλα την διαφορά του σε επίπεδα ασφαλείας (+13, 26-13 στο 8’). Το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε τον Ολυμπιακό στο +10 (28-18), με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να έχουν φέρει το παιχνίδι στα μέτρα τους.
Πάτησαν το γκάζι και ξέφυγαν οι «ερυθρόλευκοι», αντέδρασε και μείωσε η ΑΕΚ
Όπως συνηθίζει ο κόουτς των «ερυθρολεύκων» ανακάτεψε την τράπουλα στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, με τον Τσαλμπούρη να σκοράρει τους πρώτους του πόντους από μακριά (28-21). Ο Ολυμπιακός ανέβασε την ένταση του και στις δυο πλευρές και με σερί 9-0 εκτόξευσε την διαφορά στο +15 (37-22 στο 15’), κυκλοφορόντας παράλληλα με μεγάλη ταχύτητα την μπάλα. Ο Εντζάι βρήκε τους πρώτους του πόντους από το τρίποντο (41-26 στο 16’), με τον Μοντέρο να στέλνει για πρώτη φορά την διαφορά στους 20π. (46-26 στο 17’). Η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση, εκμεταλλεύτηκε την χαλαρότητα του Ολυμπιακού στο τελευταίο δίλεπτο και με σερί 11-0 έριξε την διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (46-37) στο φινάλε του πρώτου μέρους.
Στο ρελαντί ο Ολυμπιακός, έβγαζε ένταση η Ένωση
Με τρίποντο του Ντόρσεϊ μπήκε ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, με τον Ουόρντ να σκοράρει πέντε σερί πόντους για να επαναφέρει την διαφορά στο +14 (54-40) για τους «ερυθρόλευκους». Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ήλεγχαν πλήρως τον ρυθμό, πατούσαν το… γκάζι όταν ήθελαν, με τον ΜακΙντάιρ να ανεβάζει την διαφορά στο +19, (61-42) με τους πρώτους του πόντους. Ο Βεζένκοφ με το πρώτου του σουτ από τα 6.75μ. έστειλε την διαφορά για πρώτη φορά πάνω από τα επίπεδα των 20π. (+23, 70-47 στο 26’), με την ΑΕΚ να απαντά με σερί 8-0 για ροκανίσει την διαφορά στους -15 (70-55 στο 27’). Οι παίκτες του Σάκοτα ανέβασαν την πίεση τους, ο Κατσίβελης μείωσε στο -10 (72-62 στο 29’), με τον ΜακΙντάιρ να διαμορφώνει το 74-62 του τρίτου δεκαλέπτου.
Η ΑΕΚ έβαλε πίεση, ο Ολυμπιακός δεν ανησύχησε και πήρε εύκολα την πρόκριση στον τελικό
Με κάρφωμα του Τζόσεφ μπήκε η ΆΕΚ στο 4ο δεκάλεπτο, με τον Μοντέρο να απαντά με 5 σερί προσωπικούς πόντους για το 79-64 στο 32'. Η άμυνα του Ολυμπιακού είχε χαλαρώσει αισθητά, ο Φουρνιέ μετρούσε 5 λάθη, με την Ένωση να τρέχει επιμέρους 2-8 για να ρίξει την διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (-9, 81-72 στο 34'). Ο Κατσίβελης με δύσκολο σουτ έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς (82-75 στο 35'), με τον Μοντέρο να ξεκολάει τους «ερυθρόλευκους» με τρίποντο - φάουλ (85-75 στο 35'). Ο Δομινικανός γκαρντ πάτησε το γκάζι για τους Πειραιώτες, έκανε ότι ήθελε την άμυνα των «κιτρινόμαυρων», με τον Εντιάι να καρφώνει για +14 του Ολυμπιακού (89-75 στο 36'), που έτρεξε σερί 7-0. Πλέον οι Πειραιώτες είχαν βάλει τις βάσεις για μια εύκολη - νίκη πρόκριση στον τελικό του Super Cup. Το τελικό αντικατοπτρίζει την διαφορά των δυο ομάδων, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να παίρνει την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής (27/9, 20:00) εκεί που περιμένει τον νικητή του Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ.
Τα δεκάλεπτα: 28-18, 46-37, 74-62, 93-80.