Οι «πράσινοι» με εξαιρετική απόδοση και εκπληκτικό δεύτερο δεκάλεπτο κατάφεραν κάμψουν την αντίσταση της Δωδεκανήσου και να στεφθούν πρωταθλητές Ελλάδας φέρνοντας τον 1845ο τίτλο στο Σύλλογο. MVP αναδείχθηκε ο Σταύρος Δίτσης. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Τσίλης με 23 πόντους, ο Νέλσον πέτυχε 18π. και ο Μαρτσάκης 10π.
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με σερί 5-0 και έφτασε στο +7 (9-2). Η Δωδεκάνησος απάντησε και ισοφάρισε σε 9-9. Οι πράσινοι κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το 11-10, όταν οι Ροδίτες πέρασαν μπροστά με 11-12. Για το υπόλοιπο δεκάλεπτο οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο με την περίοδο να λήγει 18-17 υπέρ του ΠΑΟ. Το «τριφύλλι» πραγματοποίησε τρομερό δεύτερο δεκάλεπτο με καλή επιθετική λειτουργία και δυνατές άμυνες.
Με επιμέρους σερί 25-8 πήγε στο ημίχρονο με σημαντικό προβάδισμα 18 πόντων (43-25). Με τον ίδιο ρυθμό συνέχισαν οι αθλητές του κόουτς Κοντού μετά την ανάπαυλα και άνοιξαν ακόμα περισσότερο την ψαλίδα για το +22 (61-39) της τρίτης περιόδου. Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί τη διαφορά στους 20 πόντους. Ο προπονητής Γιώργος Κοντός έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους αθλητές του. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 72-54.
Τα δεκάλεπτα: 18-17, 43-25, 61-39, 72-54
Διαιτητές: Αθανασόπουλος- Ρασούλη- Καλούτσας
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Κοντός): Τσαουσίδης 2, Τσίλης 23(1) Μαρτσάκης 10(1), Κοντογιάννης, Άρτιγκας 18, Δίτσης 13, Μουμτζόγλου 4, Ράσα 2, Ατζολιδάκης.
Γ.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ (Τσέρκης- Μποσγανάς): Λουκάς, Γκρέι 11, Χεναγκίρ 6, Χατζηδημητρίου 1, Τσαγγαράκης, Λυκοπάντης 2, Χατζηκαντής 5, Μπλερ 27(1), Μαρουλλάκης 2.