Το μήκος των ανδρών βρίσκεται εκτός του βασικού τηλεοπτικού προγράμματος της πρώτης ημέρας του τελικού, ωστόσο η δημόσια τηλεόραση εξασφάλισε τη δυνατότητα μετάδοσης του αγωνίσματος, ώστε οι φίλοι του στίβου να παρακολουθήσουν όλες τις προσπάθειες του Έλληνα Ολυμπιονίκη.
Για τον λόγο αυτό, η μετάδοση από το ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ θα αρχίσει στις 19:30, νωρίτερα από το αρχικά προγραμματισμένο τηλεοπτικό πρόγραμμα του Diamond League, με την κάλυψη να επικεντρώνεται στον τελικό του μήκους.
Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 19:38, με τον Τεντόγλου να ρίχνεται στη μάχη για το διαμάντι και να διεκδικεί τον δεύτερο τίτλο Diamond League της καριέρας του.
Στις 21:00 θα αρχίσει η κανονική μετάδοση της πρώτης ημέρας του τελικού από τις Βρυξέλλες, με το ελληνικό ενδιαφέρον να παραμένει έντονο.
Στο επί κοντώ θα αγωνιστεί ο Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος θα βρεθεί ξανά απέναντι στον Μόντο Ντουπλάντις, διεκδικώντας και εκείνος το διαμάντι.