MENU

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Σοφοκλής Πιλάβιος στο Face 2 Face του SDNA:

Για το ότι αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό για την ομοσπονδία:

«Νομίζω πως όλες οι δουλειές κάνουν κάποιους κύκλους. Ο κύκλος ο δικός μου έκλεισε στον σύλλογο και πήγα στην ομοσπονδία και στην ομοσπονδία θα έκλεινε ο κύκλος μου το 2009, αν δεν γινόμουν πρόεδρος. Θα έκλεινε ο κύκλος μου στην ΕΠΟ γιατί μου αρέσει να κάνω και άλλα πράγματα. Είμαι δικηγόρος κάτι που δεν το άφησα ποτέ, παρά το ότι είχα πολλές προτάσεις να το αφήσω.

Πρώτη μου υπόθεση ήταν το 95' και βγήκε να ασχοληθώ με τα αθλητικά δεν σπούδασα κάτι σε αυτό. Έτυχε η υπόθεση και επειδή εγώ λάτρευα τα αθλητικά γενικά πήρα την υπόθεση που ήταν του Βαγγέλη Βλάχου, που ήθελε να πάει στην Καβάλα».

Για την εποχή του στην ΕΠΟ και τις πιέσεις:

Για το ότι δεν πήγε στην UEFA: «Καταρχήν γιατί δεν είχα την δυνατότητα που είχε ο Θεοδωρίδης. Ο Θόδωρος ήταν πολύ πιο μέσα στα πράγματα και το έκανε αυτό. Από την άλλη εγώ παντρεύτηκα νωρίς, έκανα παιδιά ήταν δύσκολο να φύγω».

Για την τριετία 2009-12 και την προεδρία στην ΕΠΟ: «Ήταν πολύ δύσκολη αυτή η τριετία γιατί θεωρώ πως αντιμετώπισα μερικά πράγματα με έναν δυναμισμό που ωστόσο είχε και κάποια αφέλεια.

Το... κουβάρι του ελληνικού ποδοσφαίρου πρέπει να ξεκινήσει πολύ πριν από εμένα».

Ένας πρόεδρος της ΕΠΟ τι πιέσεις δέχεται από τις ομάδες και τους προέδρους και για το αν τον αναγκάζουν να αποχωρήσει:

«Υπάρχουν πιέσεις, το έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν. Από διάφορες κατηγορίες ανθρώπων. Από ευγενείς μέχρι μη ευγενείς και απειλητικές είχα πολλά τέτοια περιστατικά τα ξέρει ο κόσμος και αισθάνομαι πολλές φορές σα να... κλαίγομαι για αυτά τα πράγματα. Εγώ το διάλεξα, πήγα, ας μην πήγαινα».

Αν γυρίζατε τον χρόνο πίσω δεν θα πηγαίνατε;

«Αυτή την ερώτηση μου την έχουν κάνει όλοι μου οι φίλοι. Δεν μετανιώνω παρά το ότι έχω αυτή την δικαστική περιπέτεια και μου λένε όλοι "τώρα δεν έχεις μετανιώσει" θα πω δεν μετανιώνω γιατί έδωσα τον εαυτό μου και προσπάθησα να δώσω πέντε πράγματα είτε έγιναν είτε δεν έγιναν αλλά έδωσα τον εαυτό μου. Δεύτερον κάτι που έχει ξεχαστεί από το θέμα γιατί πλέον λέμε ΕΠΟ και αρχίζουν για την διαιτησία, δεν είναι αυτό η ΕΠΟ.

Αυτά που ζήσαμε με την Εθνική ομάδα τότε δεν μπορεί να τα πάρει κανείς. Είναι ένα κεφάλαιο και η μετάβαση της οκταετίας Ρεχάγκελ, η ομαλή μετάβαση στον Σάντος αυτή μου πιστώνεται».

Για το αν έφυγε από την ΕΠΟ λόγω της κόντρας Μαρινάκη - Πατέρα:

«Είναι δύο πράγματα. Ο πρώτος είναι πως δεν είναι για πάρα πολύ αυτές οι θέσεις. Ο δεύτερος είναι όντως πως όταν κάποιος πάει σε μια συνέλευση, όπως πήγα εγώ, το 2012 και ενώ ο οικονομικός απολογισμός και των τεσσάρων ετών ήταν 55-0, όπως και ο διοικητικός απολογισμός ήταν 55-0 (όλες οι ενώσεις υπέρ) φτάνω το 2012 και παίρνω 32 αντί 55.

Σημαίνει πως κάποιος οι κάποιοι δεν θέλουν να είμαι εκεί άρα γιατί να είμαι. Οι ενώσεις ψηφίζουν δεν γνωρίζω ποιος δεν με ήθελε εκεί αλλά, εγώ γνωρίζω πως το... κοντέρ έγραψε 32, όποτε γιατί να μείνω».

Για τη δήλωσή του πως φοβήθηκε για τη ζωή του με τα στημένα του 2011: «Δεν είχα τρομερή εμπειρία στα θέματα ασφάλειας, ένας πολίτης της Αθήνας ήμουν και δικηγόρος και πήγαινα στα δικαστήρια και έκανα τη δουλειά μου. Όταν σε παίρνουν και σου λένε "απειλείται η ζωή σου, έρχονται να σε σκοτώσουν" κάπως τρομάζεις, τι αναίσθητοι είμαστε; και μάλιστα ο Θωμαΐδης το είχε γράψει στο μπλογκ του και κάποιος με πήρε μου το είπε, ήμουν στη Ζυρίχη και τρομοκρατήθηκα».

Σε τι βαθμό έφτασαν οι απειλές: «Δεν έφτασαν σε βαθμό, ξέρετε είναι από την απειλή μέχρι την αηδία. Κάποια στιγμή λες εντάξει...».

Για το από που γίνονται οι πιέσεις: «Δεν είναι απειλές από πολιτικά πρόσωπα. Όμως φουλ πιέσεις. Για όλα τα θέματα. Η πολιτική είναι ένα θέμα που μπορούμε να συζητήσουμε, κάτι που γίνεται και σήμερα και για έμενα είναι το μεγάλο λάθος».

Για το ενδεχόμενο του Grexit και τη συνάντηση των Big4

Για το ότι είμαστε κοντά στο Grexit περισσότερο από ποτέ: «Δεν με φοβίζει το Grexit. Δεν νομίζω να έρθει ως απόφαση της UEFA. Το Grexit γίνεται από την FIFA όχι την UEFA, αν γινόταν Grexit δεν θα γινόταν συνάντηση της UEFA με το Big4».

Για τη συνάντηση του big4: «Δεν μου άρεσε η συνάντηση. Συζητάμε και συζητάνε πάρα πολύ και ακούω τι σημαίνει να έρθουν οι τέσσερις μεγάλοι να κάτσουν σε ένα τραπέζι.

Είναι πολύ σημαντικό αυτό αλλά, όταν κάτσουν οι τέσσερις μεγάλοι να μιλήσουν πρέπει να το κάνουν με τον πρόεδρο της FIFA. Δεν μπορεί ο πρόεδρος της FIFA ; Ο πρόεδρος της UEFA και ο αντιπρόεδρος της FIFA, πέντε άνθρωποι σε ένα τραπέζι αυτό είναι συνάντηση. Αν ήμουν ένας από αυτούς που αποφάσιζα θα έλεγα οι τέσσερις και ο Ιφαντίνο ή ο αντιπρόεδρος της FIFA.

Αυτό το πράγμα δεκαπέντε άνθρωποι. Να προλάβει να πει κανείς τι ; Και στο τέλος απλά να συμφωνήσουν πως θα έχουν ξένους διαιτητές στα Πλει οφ».

Για την ατζέντα της FIFA: «Ο Θόδωρος για να μην τραβάει όλα αυτά που τραβάει έχει αφήσει το θέμα στην FIFA και τον Ζόραν Λάκοβιτς που είναι υπεύθυνος των ομοσπονδιών. Δηλαδή να μην φταίει για όλα ο Θεοδωρίδης πχ να μην παίρνει κάποιος πέναλτι και να φταίει αυτός, δεν είναι σωστό για τον άνθρωπο αυτό».

Για το αν μιλάει ο Θεοδωρίδης με παράγοντες και του εκφράζουν παράπονα: «Χωρίς να τον έχω ρωτήσει σας λέω ένα εκατομμύριο τα εκατό πως αυτό γίνεται».

Για το αν ο Θεοδωρίδης δεν θα ήθελε να χρεωθεί ένα Grexit από τη θέση του Γενικού γραμματέα: «Έτσι όπως το θέτετε συμφωνώ μαζί σας».

Για το αν όπως είναι τα πράγματα γίνει αναγκαστικό Grexit:

«Ανάλογα που θα φτάσουν τα πράγματα. Τους ανθρώπους στο εξωτερικό τους πειράζει αυτό που έγινε το 2015. Ότι δεν γίνονται εκλογές το ότι κάποιος κάνει προσφυγή και κάνουν προσωρινές διοικήσεις στα δικαστήρια, είναι το πρώτο που τους ενοχλεί. Ενώ το δεύτερο είναι η βία, νομίζω αυτά τα δύο σε όλα τα άλλα τα βρίσκουν».

Για την τοξικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Δεν το θεωρώ τόσο μεγάλο κομμάτι όσο τα προηγούμενα δύο, το είπε και ο κύριος Χούμπελ για την διαφορετική κουλτούρα, όχι πως τους αρέσει απλά το αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο, όλα αυτά τα λέω με την εμπειρία που έχω αυτά τα είκοσι χρόνια».

Για τα όσα ακούστηκαν μεταξύ των τεσσάρων μεγάλων: «Σας ξαναείπα πως σε μία συνάντηση πέντε ατόμων αυτά δεν θα γινόντουσαν».

Δεν θα υπήρχε αντιπαλότητα; «Μπροστά στους προέδρους UEFA και FIFA, δεν θα υπήρχε τίποτα. Έπρεπε να ήταν ένας άνθρωπος μεγάλος που θα μπορούσε να πάρει άμεσα αποφάσεις και οι τέσσερις τους».

Για το τι ήθελε η UEFA και η FIFA: «Φαντάζομαι πως ξεκίνησαν μια σειρά συναντήσεων για να συμφωνήσουν σε πέντε πράγματα τα οποία όσο διαβάζω θα ήταν μια κοινή λύση για την ομοσπονδία.

Δεν γίνεται να είναι μια συνάντηση με 15 άτομα. Ήταν ένας άνθρωπος της UEFA, και τους έδειχνε τα οικονομικά του ποδοσφαίρου».

Για το αν ήταν πρόεδρος και κάποιος επιτετραμμένος σχολίαζε την διαιτησία: «Αν ήμουν πρόεδρος στην ΕΠΟ, δεν θα υπήρχε επιτετραμμένος. Δεν θα δεχόμουν να υπάρχει, θα είχα φύγει, με επιτροπεία εκτός αν ήμουν αυτός».

Για το αν ο Μηνάς Λυσάνδρου θα ήταν ένα κοινώς αποδεκτό πρόσωπο: «Τον Μηνά Λυσάνδρου τον εκτιμώ πολύ. Πρέπει όλοι όμως να συμφωνήσουν, και εμένα συμφώνησαν οι 15/16 και μετά από ένα χρόνο έφυγα».

Για το VAR, την επιτροπεία και την παρέμβαση της Πολιτείας:

Για το αν οι άνθρωποι της UEFA και της FIFA μπορούν να κάνουν κάτι άλλο: «Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι αυτό που έκαναν, μια πρόταση και αν γίνει αποδεκτή, έγινε. Αλλιώς φέρνουν έναν άνθρωπο εδώ και τους λέει βάλτε όρια, με αποτελέσματα αμφίβολα».

Για την παρουσία της επιτροπείας: «Δεν μιλάμε για επιτροπεία. Έγινε για να φύγει μια ιστορία και να έρθει μια άλλη. Η οποία ήταν από το ποδόσφαιρο λίγο μακριά. Είχε γίνει θεωρώ ένα λάθος».

Για την διοίκηση Γκιρτζίκη και την κάρτα υγείας: «Ναι και όχι. Αν η παράταξη Γκιρτζίκη είχε πρόεδρο τον Γκιρτζίκη και αυτός δεν μπορούσε λόγω της κάρτας υγείας, τότε η παράταξη μπορούσε να εκλέξει έναν άλλον αρχηγό για να πάει στις εκλογές του 2015.

Δεν θεωρώ πως το ποδόσφαιρο πάει μπροστά με το να έρθει ένας άνθρωπο και να βάλει όποιον θέλει στη διοίκηση της ΕΠΟ. Δεν ήταν η UEFA και η FIFA, ήταν ο Κουτσοκούμνης ήταν αυτός ο επιτετραμμένος και διάλεξε την διοικούσα επιτροπή και ποιον πρόεδρο; τον κύριο Δρόσο που δεν είχε σχέση με τον αθλητισμό. Γιατί δεν έβαλε πχ πρόεδρο τον Καραγκούνη. Όλοι κρίνονται και έχουν κριθεί και εγώ από τα λάθη μου και όλοι. Τώρα μιλάμε για το τι θα γίνει και τι έγινε. Από εκεί που ξεκίνησε το 15 δεν έχει τελειωμό. Λέω πως η επέμβαση της πολιτείας, με την ανοχή της FIFA και της UEFA μπήκε στο ποδόσφαιρο και δεν ξέρω πότε θα βγει».

Για τον Αυγενάκη και την πρόθεσή του να παρέμβει στην ΕΠΟ:

«Το θέμα είναι πως ένας πολιτικός να το λέει αυτό. Αφού η FIFA και η UEFA συνεργάζονται με την κυβέρνηση να περιμένουν αυτά τα αποτελέσματα. Η άποψή μου είναι πως υπάρχει η πολιτική και το ποδόσφαιρο. Οι πολιτικοί πάντα έχουν μια ατζέντα δική του, το ποδόσφαιρο έχει μια άλλη.

Η πολιτεία πρέπει να επεμβαίνει όταν υπάρχουν θέματα βίας, ποινικά, τα στοιχήματα. Αλλά να επέμβει όπως ένας υπουργός συζητούσε, για το αν θα πάρουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα ή την πληρωμή του VAR, να την κάνει η κυβέρνηση; Είναι το μόνο πράγμα που συμφωνώ με τον Κοντονή που είπε πως διαφωνεί με το να πληρώσει η κυβέρνηση το VAR. Γιατί αν τον βάλεις να πληρώσει θα έχει και άποψη. Και που ξέρει η κυβέρνηση ποιο είναι το σωστό εκλογικό συμβούλιο όταν δεν το ξέρει το ποδόσφαιρο.

Δεν είναι ο κύριος Αυγενάκης ούτε θα μπλέκω πρόσωπα, εγώ σας μιλάω θεσμικά, και ούτε ξέρω τι έχει γίνει. Είναι γλυκό να είμαι κάθε μέρα να παίζω ρόλο, ο υπουργός δεν είναι υπουργός επαγγελματικού αθλητισμού, πρέπει να ασχοληθεί με τον αθλητισμό όχι να δει τι θα πάρει ο Απόλλωνας και η Καλλιθέα από τα τηλεοπτικά ή πόσοι θα ψηφίσουν στην ΕΠΟ.

Αυτό σήμαινε αυτοδιοίκητο στην δική μου εποχή, δεν το έκανε μόνο ο κύριος Αυγενάκης αλλά και οι προηγούμενοι. Αυτό έχει γίνει και παλιά γινόταν κατά κόρων. Η FIFA και η UEFA αποφάσισε πως δεν θα παίζει τον ρόλο του μπαμπούλα, αλλά του συνεργάτη. Δεν είναι καθορισμένο πρέπει να μπει όριο να πουν μέχρι εδώ πας. Αυτό είναι το ζητούμενο για να βρεθεί μια λύση. Γιατί το αποτέλεσμα είναι τελικά ο πολιτικός να πάει να κάνει κάτι να το αλλάξει και στο τέλος αυτός ο πολιτικός που κάνει τα πάντα να τον βρίζουν όλοι. Δεν μιλάω για τον τωρινό μιλάω γενικά».

Για την αντίθεση του Μελισσανίδη στην παρέμβαση: «Αυτό είναι σωστό».

Εάν ο κύριος Αυγενάκης κάνει πράξει την πρόθεσή του θα υπάρχει πρόβλημα με FIFA και UEFA:

«Είπα πως δεν ξέρουν που είναι η γραμμή η άποψή μου είναι πως δεν πρέπει αλλά αποφασίσουν πως αυτό είναι το σωστό και το δοκιμάσουν ας το κάνουν. Εγώ δεν βλέπω αποτελέσματα, γιατί ο πολιτικός έχει άλλη ατζέντα, άλλο το ποδόσφαιρο».

Για το VAR: «Σαφώς βοηθάει. Η Ελλάδα είναι η ομάδα που θα ξεφτιλίσει το VAR παγκοσμίως. Είναι απίθανο αυτό που συμβαίνει. Πιστεύω πως το VAR βοηθάει και θεωρώ πως με τι γραμμή θα είναι ακόμα καλύτερα όλα. Αυτό που δεν βλέπω είναι πως μέσα σε αυτή τη διαδικασία η Έλληνες διαιτητές βελτιώνονται, δεν βλέπω καμία βελτίωση αυτό με ανησυχεί. Το να λέμε σε όλα τα ντέρμπι θα παίζουν ξένοι είναι σωστό λόγω της τοξικότητας, αλλά αυτό θα γίνει ως πότε πρέπει να σταματήσει. Πότε θα δούμε κάποιον Έλληνα διαιτητή να μπορεί να αντεπεξέλθει σε κάποιο τέτοιο παιχνίδι. Αυτό είναι κάτι που με προβληματίζει».

Για τον Περέιρα: «Δεν τον ξέρω καθόλου, άλλο είναι να είσαι μέσα και άλλο έξω. Μια εμπειρία σου δίνει κάποια συμπεράσματα. Δεν ξέρω αν πιέζει κάποιος τον Περέιρα. Το ότι όταν φύγει η επιτροπεία θα έχουμε ξένο αρχιδιαιτητή, δείχνει την κατάντια μας. Ας το αφήσουμε αυτό στην άκρη και επειδή δεν μπορούμε να βρούμε κάποιον ας μείνουμε σε αυτή τη λύση.

Έστω αυτή η λύση να μας δώσει και 10 διαιτητές δεν ξέρω πως αλλά δίνω ένα παράδειγμα. Σε ένα αδιάφορο ντέρμπι στο τέλος της σεζόν ας παίξει ένας 'Έλληνας διαιτητής. Οι Έλληνες δεν πρέπει κάπως να προχωρήσουν; Ο διεθνής διαιτητής που είναι 32 μέχρι τα 45 πως θα πάει στην Ευρώπη; Αυτά έχουν αντίκτυπο».

Για τον Βαγγέλη Γραμμένο: «Δεν έχω άποψη για αυτό. Καταρχήν εγώ όταν ήμουν στην ΕΠΟ είχα καλή συνεργασία με τον Γραμμένο, παρά το ότι ήταν αντίθετος είχαμε καλή συνεργασία. Πρέπει να βάλετε τον κύριο Γραμμένο μαζί με όλους τους άλλους και να βγάλετε ένα συμπέρασμα. Θα σας έλεγα αν είχα κάποια άποψη αλλά, δεν έχω. Εγώ αυτό που περιμένω από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, να φτάσει την ΕΠΟ σε ένα σημείο που να μην χρειάζονται οι ξένοι και αυτό πρέπει να το κουβαλήσει μόνος του. Τουλάχιστον η επιτροπεία να έχει φύγει. Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν ξέρω».

Για τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα: «Θα έπρεπε να υπάρχουν 10 και όχι ένας χωρίς να τους ξέρω».

Για τις δηλώσεις που ξεπερνούν τα όρια: «Με πειράζουν αρκετά οι δηλώσεις που γίνονται, οι διώξεις δεν λένε κάτι το θέμα είναι να μην γίνονται. Δεν σταματάνε είναι θέμα κουλτούρας και παιδείας. Όλοι γύρω από τα μεγάλα αφεντικά θέλει να γίνει αρεστός, είναι τα site οι εφημερίδες άρα όλοι σκέφτονται να κάνουν την πιο εύστοχη δήλωση και την πιο ακραία».

Για τον Σάββα Θεοδωρίδη: «Για τον Σάββα δεν θα μιλήσω, ο Σάββας είναι μια κατηγορία μόνος του. Δεν συμφωνώ αλλά δεν λέω κάτι προς θεού».

Για το CAS, για την απόφαση της ΕΕΑ και την τροπολογία

Για το τι είναι το CAS: «Το CAS είναι το ανώτατο διαιτητικό δικαστήριο που λαμβάνει αποφάσεις μόνο εάν ο φορέας που το έχει περιλάβει το έχει στο καταστατικό του, δηλαδή η ΕΠΟ. Η FIBA στο μπάσκετ ως απόφαση του δικαστηρίου της δεν πάει στο CAS. Γιατί δεν θέλει η FIBA. Όποιος θέλει πάει στο CAS. Το κάθε αντίδικο μέρος ορίζει έναν από τους υπάρχοντες διαιτητές.

Αυτό που πρέπει να πω είναι πως όποιος πάει δεν έχει έναν δικό του απλά επιλέγει έναν από τους υπάρχοντες. Μου έχει συμβεί να έρχεται κάτι από το CAS και να μην μπορώ να πάω γιατί είναι αντίδικός μου σε άλλη υπόθεση. Μπορεί κάποιος να επιλέξει κάποιον από την χώρα του ωστόσο, μπορεί ο αρμόδιος να το αρνηθεί. Το βασικό είναι ποιοι είναι οι κανονισμοί και παίζει τρομακτικό ρόλο, το τι θα πει κανείς στην ακρόαση. Γιατί εκεί οι μάρτυρες παίζουν μεγάλο ρόλο και οι εκπροσώπηση στη Λωζάνη αλλά και τι ερωτήσεις θα γίνουν».

Για το πόσο κρατάει μια υπόθεση: «Δεν υπάρχει περιθώριο απόφασης, η ακρόαση μπορεί να γίνει σε δύο, τρεις μέρες και μετά βγαίνει απόφαση ανάλογα με το τι ζητούν τα μέρη. Μπορεί κάποιος να ζητήσει να βγει γρήγορα η απόφαση ή να υπάρχουν θέματα που επιβάλουν να γράψουν την απόφαση γρήγορα και υπάρχει ακόμα μια λύση να βγει η απόφαση κατευθείαν και όχι το σκεπτικό».

Για την τροπολογία που άλλαξε από υποβιβασμός σε αφαίρεση βαθμών: «Με ξάφνιασε η απόφαση για την τροπολογία. Στη χώρα αυτή δεν βαριέται ποτέ κανείς! Φυσικά όλοι φωνάζουν όταν μπλέκονται άνθρωποι που δεν πρέπει όλοι θα φωνάζουν. Δεν είναι μόνο η παρέμβαση, δηλαδή είναι προχειρότητα. Πιστεύω πως η FIFA και η UEFA έχουν και αυτές ευθύνη. Η γραμμή που υπάρχει στο όριο έχει τεντωθεί».

Για την σύνθεση της ΕΕΑ: «Δεν μου αρέσει να μιλάω για κάποιον που δεν ξέρω. Από τότε που ήμουν στα πράγματα μέχρι από όταν έφυγα ήξερα και είχα άποψη, αλλά δεν έχω τη να πω».

Για το ότι δεν έχει αντιδράσει η ΕΠΟ: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι το γενικό μπλέξιμο, έχει γίνει ένας αχταρμάς και κανείς δεν ξέρει που είναι το όριό του και που μπορεί να φτάσει και αυτό το πράγμα δημιουργεί μια έκρυθμη κατάσταση και δεν υπάρχει κάποιος να βάλει ένα τέλος και αυτό πρέπει να το κάνει μόνο η FIFA και η UEFA.

Σε όλο τον κόσμο το ποδόσφαιρο το ποδόσφαιρο είναι μια απίθανη μπίζνα, όλοι γίνονται εκατομμυριούχοι και υπάρχει μια χώρα που σου λένε κάνε έναν νόμο, φέρε ένα ξένο δηλαδή ένα χάος. Αυτό δημιουργήθηκε με την προηγούμενη κυβέρνηση και δεν θέλω να το δω να συνεχίζεται».

Για την Εθνική και τον Φερνάντο Σάντος:

Για την Εθνική ομάδα και τον Σάντος: «Πριν το ματς με την Ουκρανία, έγινε μια εκδήλωση. Πήρε το λόγο ο Σάντος και λέει "Ευχαριστώ αλλά το ποδόσφαιρο είναι η εθνική ομάδα πρέπει να αγαπάμε την εθνική ομάδα και να γεμίζουμε το γήπεδο". Είχα ρωτήσει αν ταιριάζει και είπα αυτόν θα πάρουμε. Το συμβούλιο στην αρχή δεν ήθελε τον Σάντος, δεν είχαμε παίξει άσχημα με τον Σάντος.

Σε όποια δουλειά έχεις δώσει αγάπη πραγματικά θα σου δώσει πίσω, γιατί αυτός ο άνθρωπος είχε συναισθήματα για την εθνική μας ομάδα. Μου είχαν πει πολιτικοί πρέπει να κερδίσουμε τη Νιγηρία γιατί θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα».

Για το Κοριόπολις που εκδικάζεται: «Αργούν όλες οι υποθέσεις, το ποδόσφαιρο είναι μια πτυχή της κοινωνίας αλλά επειδή βρίσκεται στα φώτα κάθε, Τρίτη, Τετάρτη και Κυριακή γίνεται χαμός.άνθρωπος Πολλές δίκες αργούν και δεν θα έπρεπε να είναι έτσι».

Για τον Παναθηναϊκό και την ποινή του:

Για το ότι ο Πιεγκμπονσάν ήθελε να ηγηθεί ο ίδιος της προσπάθειας για τον Παναθηναϊκό: «Με πήραν δύο, τρεις τρίτοι και είπα ας με πάρει ο ίδιος να το συζητήσουμε αλλά, δεν έγινε τίποτα και δεν ήθελα κιόλας αλλά κουράζεις μετά από τρεις φορές».

Για το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάει στην UEFA για την ποινή του:

«Χωρίς να θέλω να γίνω σύμβουλος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, θεωρώ πως ο Παναθηναϊκός έχει ελπίδα να παίξει το 2020/21 στην Ευρώπη. Πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να στηρίξει το ότι έχει επέλθει κανονικότητα. Η μία φιλοσοφία είναι «φάτε τους όλους», όπως με το θέμα του Άρη τιμωρήστε τους όλους.

Η άλλη φιλοσοφία είναι στο NBA πετάς έξω μια ομάδα από το πρωτάθλημα; και ποιος θα μείνει. Τεράστιο είναι το θέμα με την Σίτι και το FFP, δεδομένο, είναι λύση να τους πετάξεις έξω; Υπάρχει το ένα που είναι να τους πετάξεις έκτος, αλλά και οι ποδοσφαιρική που λέει ποδόσφαιρο είναι. Πιστεύω ο Παναθηναϊκός έχει βάσιμες ελπίδες να παίξει του χρόνου στην Ευρώπη».

Για τον Άρη: «Γνωρίζω πως η πολιτική της FIFA έχει αλλάξει. Όταν η ομάδα έπεφτε και άλλαζε ΑΦΜ ήταν διαφορετικό νομικό πρόσωπο άρα κανείς δεν μπορούσε να διεκδικήσει χρήματα. Τον τελευταίο χρόνο έχει δημιουργηθεί ένα κομμάτι που έχει διαφορετική άποψη από αυτό».

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή: 

 

Πιλάβιος: «Ο Παναθηναϊκός έχει βάσιμες ελπίδες να παίξει του χρόνου στην Ευρώπη!»