MENU

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο «Libero 107,4»:

Για την πιο δύσκολη χρονιά του στον Αρη:“Για την ώρα φαίνεται πιο ευοίωνη η φετινή χρονιά. Συμπληρώνω 50 χρόνια στην ομάδα και βρίσκομαι στη διοίκηση στις πιο δύσκολες στιγμές. Δυσκολεύομαι να βρω πιο σκληρά χρόνια από αυτά που βιώνουμε τώρα. Τρία δραματικά χρονιά και πόσω μάλλον για εμένα και πολλούς άλλους που έχουμε ζήσει ένδοξες στιγμές και τώρα προσπαθούμε να σώσουμε τον σύλλογο κάθε χρόνο από περιπέτειες. Είναι μια συνειδητή απόφαση που πήρα να βρεθώ επικεφαλής γιατί πίσω από τον σύλλογο υπάρχει και αρκετός λαός που αγωνιά για τον Αρη.”

Για τη φετινή ομάδα:“Αφιερώσαμε πολύ χρόνο μέσα στο καλοκαίρι με τον κ.Καμπερίδη. Θέλαμε καλές μονάδες και παίκτες που θα έβρισκαν μεταξύ τους χημεία. Αυτό είναι το μυστικό, να δέσει το σύνολο. Τα πρώτα δείγματα είναι πολύ θετικά, έχουμε εξαιρετικούς παίκτες και με καλό χαρακτήρα. Θα έχουμε ένα αξιόλογο σύνολο και συνεχίζοντας τη δουλειά θα αποφύγουμε τις περιπέτειες. Δεν θα είναι πρωταγωνιστική χρονιά όπως όλοι θα θέλαμε αλλά πιο αξιοπρεπείς σε σχέση με την περσινή.”

Για τις δυσκολίες του σχεδιασμού:“Από πέρυσι τον Μάιο με το άδοξο τέλος της σεζόν, έγινα αποδέκτης πολλών στοιχημάτων, ότι η ομάδα δεν θα μπορέσει να φτάσει στον Σεπτέμβριο. Ίσως φαίνεται παράξενο αλλά υπήρξαν μέρες που βλέπαμε αδιέξοδο και που κλονιστήκαμε αλλά με επιμονή και σχέδιο φτάσαμε στο σήμερα και ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.”

Για τη διοικητική προσπάθεια που γίνεται και τον σκόπελο με τα Ban:“Όλοι γνωρίζεται τα δεδομένα και νομίζω αυτό που πετύχαμε δίνει αξία στο τελικό αποτέλεσμα. Όλο το καλοκαίρι ήταν μια δύσκολη προσπάθεια αλλά τα κατορθώσαμε.

Ο Αρης είναι η ομάδα που πλήττεται περισσότερο από όλους με την απουσία του κόσμου, το έχω αναφέρει και στα συμβούλια του ΕΣΑΚΕ. Είναι γνωστή η ώθηση που παίρνει από τον κόσμο του και τη δύναμη που έχει στο γήπεδό του. Είμαστε σε καθημερινή επαφή με τους αρμόδιους και αγωνιούμε για τις εξελίξεις. Ο κόσμος του Αρη δίνει υλική βοήθεια και ηθική συμπαράσταση. Αυτά τα ατού θα τα στερηθεί η ομάδα τουλάχιστον στο πρώτο κομμάτι της σεζόν. Ωστόσο οι φίλαθλοι μπορούν να συνεισφέρουν με τον τρόπο τους και τις δυνατότητές τους. Για παράδειγμα σήμερα ο πρόεδρος του συνδέσμου των Σερρών ήρθε στην μπουτίκ και αγόρασε διαρκείας για τα παιδιά. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για αυτή την κίνηση, γιατί ο κόσμος καταλαβαίνει πόσο σημαντικό είναι να σταθεί δίπλα στον σύλλογο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.”

Για το πλάνο προκειμένου να μείνει ζωντανό το μπάσκετ:“Υπάρχει σκεπτικισμός, κοιτάμε να εξαντλήσουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσουμε πόρους. Παράλληλα αντιλαμβάνομαι ότι και για τον κόσμο είναι δύσκολο να συνεισφέρει ενεργά. Σήμερα είχα μια επαφή με την Αθήνα, να προσελκύσουμε χορηγούς και νομίζω πως το όνομα του Αρη παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις των χορηγών. Και όσον αφορά το τηλεοπτικό πιστεύω πως θα υπάρξει παραδοχή από τις ομάδες και ανεξάρτητα από την βαθμολογική θέση, η εμπορικότητα ενός συλλόγου είναι αδιαπραγμάτευτη. Δικαιωματικά ο Αρης πρέπει να βρίσκεται ψηλά στο μοίρασμα του τηλεοπτικού συμβολαίου.

Για εμάς είναι πράγματα αυτονόητα. Είναι γνωστές οι ιστορικές ομάδες που κουβαλούν κόσμο. Είναι ενδιαφέρον το νέο πρωτάθλημα με νέες ομάδες που ξετρυπώνουν αλλά πρέπει πάντα να κοιτάμε ότι τα μεγάλα κλαμπ θα παραμένουν ανέκαθεν στην επιφάνεια. Δικαιωματικά ο Αρης πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή εμπορικότητας. Έχω υπόψιν μου και την έρευνα, που δείχνει ότι ο Αρης είναι ανάμεσα στις δύο πιο εμπορικές ομάδες."

Για τη νέα σεζόν που ξεκινάει και τη δική του πρόβλεψη γι’αυτή:“Περνώ όλους τους παίκτες από "ακτινογραφία". Βλέπω τις δυνατότητες όλων των παικτών ατομικά και της ομάδας. Δεν μ’αρέσει να υπόσχομαι, παρακολουθώ προπονήσεις, ενημερώνομαι από το προπονητικό τιμ, να είναι σίγουροι όλοι ότι οι παίκτες θα ματώσουν τη φανέλα, θα παρουσιάσουμε μια καλή εικόνα, για να είναι περήφανοι και οι Αρειανοί.”

Για τον Σάββα Καμπερίδη: «Ο Σάββας είναι επιλογή όλων των Αρειανών. Συζητήσαμε και με τον Γιάννη Ιωαννίδη για την διάδοχη κατάσταση. Ο Αρης είναι μια μπασκετική κουλτούρα και οφείλει να έχει παιδιά από τα σπλάχνα του. Νομίζω η επιλογή του Σάββα θα δικαιώσει όλους μας. Δουλεύει για το καλό του Αρη, πονάει την ομάδα και θεωρώ θα πάνε όλα καλά».

Παπαγεωργίου: «Πιο αξιοπρεπής ο Άρης τη φετινή σεζόν»
EVENTS