«Ου τις». Ή «Ούτις», μία λέξη. Το νόημα δεν αλλάζει.
Μιας και κινούμαστε στους ρυθμούς της «Οδύσσειας» του Κρίστοφερ Νόλαν (σπουδαίο κινηματογραφικό επίτευγμα, να πάτε να την δείτε, παρεμπιπτόντως), δε θα ήταν παράλογο να περιπλανηθούμε κι εμείς, επηρεασμένοι από τα όσα είδαμε στο πανί, στα λημέρια της. Έτσι δεν είναι;
Το στόρι, γνωστό: στο Νησί των Κυκλώπων ο πολυμήχανος- spoiler alert: όχι και τόσο πολυμήχανος στην ταινία...- Οδυσσέας είναι σε φοβερή φόρμα. Βγάζει, κυριολεκτικά, μάτια. Και πιο συγκεκριμένα, αυτό του Πολύφημου.
Όταν ο δόλιος ο Κύκλωπας χάνει την όρασή του, επιρρίπτει τις ευθύνες στον... «ούτις», μιας κι έτσι του είχε συστηθεί ο πρωταγωνιστής. Οι υπόλοιποι κύκλωπες, ακούγοντας πως τον πλήγωσε ο «Ούτις», θεωρούν πως πρόκειται για αρρώστια που έχει σταλεί από τους Θεούς και ουδείς σπεύδει να τον βοηθήσει.
Ξέρετε ποιος άλλος είναι, όμως, αρρώστια; Ο Αντρέα Κίμι Αντονέλι.
Ο πιτσιρικάς poleman (και) στο Βέλγιο έπρεπε να περάσει ξανά από 40 κύματα: στην εκκίνηση είδε Φερστάπεν-Λεκλέρκ να τον πιέζουν μέχρις εσχάτων, στη μέση του grand prix, «χάρη» και σε ένα Εικονικό Αυτοκίνητο Ασφαλείας, βγήκε πίσω από τον Μονεγάσκο πιλότο της Φεράρι κι έπρεπε να βάλει το κεφάλι κάτω και να κυνηγήσει, όμως στο τέλος;...
Στο τέλος κατάφερε να σταματήσει την κακοδαιμονία τριών σερί αγώνων (Βαρκελώνη, Αυστρία, Βρετανία, που θα μπορούσε να τους έχει κερδίσει όλους) κάνοντας ένα αποφασιστικό προσπέρασμα στον Λεκλέρκ και παίρνοντας την 6η φετινή του καρό σημαία. Σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη, από πολύ νωρίς, του Τζορτζ Ράσελ, ο Αντοντέλι πήγε εκ νέου στο +45 από τους διώκτες του και, πλέον, είναι πασιφανές πως αυτός είναι το φαβορί για να διαδεχθεί τον Λάντο Νόρις.
Όσο για τον Λεκλέρκ; Ο πιλότος της Φεράρι πήρε νέο σπουδαίο, βαθμολογικά, αποτέλεσμα, δείχνοντας πως η αγωνιστική- και παρατεταμένη, είναι η αλήθεια- κοιλιά που είχε κάνει ανήκει στο παρελθόν. Η Σκουντερία μοιάζει να μην μπορεί, υπό νορμάλ συνθήκες, να «χτυπήσει» το πρωτάθλημα των οδηγών, όμως όσο συνεχίζονται οι ατυχίες της Μερσέντες μια χαρά εντός της μάχης είναι στους κατασκευαστές.
Το βάθρο συμπλήρωσε ο Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος όταν δεν σκυλοβρίζει το μονοθέσιό του μιμείται τον Λούκι Λουκ: είναι ένας όχι-και-τόσο-φτωχός και μόνος καουμπόι. Δεν απειλεί ιδιαίτερα, δεν απειλείται ιδιαίτερα, κάνει τον μοναχικό του αγώνα και παίρνει κάθε φορά ό,τι καλύτερο μπορεί. Εν προκειμένω, μία τρίτη θέση. Καθόλου άσχημα, ε Ντόλυ;
Χάμιλτον (είχε την ταχύτητα αλλά θεωρήθηκε, άγνωστο γιατί, υπαίτιος για την «στούκα» στην αρχή με τον Ράσελ και δέχτηκε ποινή 5 δευτερολέπτων), Πιάστρι, Χάτζαρ (αδιανόητη 6η θέση με φοβερή στρατηγική της Ρεντ Μπουλ στην αρχή του αγώνα), Νόρις (μπορούσε και καλύτερα αν δεν του πήγαιναν όλα λάθος στο μοναδικό του πιτ), Μπορτολέτο, Λίντμπλαντ και Κολαπίντο συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα του Βελγίου, σε μια πίστα που ήρθε να υπενθυμίσει σε όλους το προφανές: τα ΣΠΑ-ει.
Και ξανά, λοιπόν, Αντρέα Κίμι Αντονέλι. Ο μικρός έχει ένα εκκωφαντικό 6/10 σε νίκες φέτος, το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να είναι 8/10.
Ακόμη κι έτσι, όμως, ακόμη και με τόση γκαντεμιά, το πρωτάθλημα (μοιάζει να) είναι δικό του.
Μπορεί να του το πάρει κάποιος από τους άλλους πιλότους; «Ούτις», που έλεγε και μια ψυχή.
«Ο Κανένας».
Βαθμολογία οδηγών
1. Aντονέλι 204
2. Χάμιλτον 159
3. Ράσελ 154
4. Λεκλέρκ 126
5. Nόρις 103
6. Πιάστρι 92
7. Φερστάπεν 91
8. Χάτζαρ 60
9. Γκασλί 42
10. Λόσον 39
11. Λίντμπλαντ 22
12. Κολαπίντο 19
13. Μπέρμαν 18
14. Μπορτολέτο 10
15. Σάινθ 6
16. Άλμπον 5
17. Οκόν 3
18. Αλόνσο 1
19. Χούλκενμπεργκ 0
20. Μπότας 0
21. Πέρεζ 0
22. Στρολ 0
Βαθμολογία κατασκευαστών
1. Μερσέντες 358
2. Φεράρι 285
3. ΜακΛάρεν 195
4. Ρεντ Μπουλ 161
5. Αλπίν 61
6. Ρέισινγκ Μπουλς 61
7. Χάας 21
8. Γουίλιαμς 11
9. Άουντι 10
10. Άστον Μάρτιν 1
11. Κάντιλακ 0