Ο 23χρονος Αμερικανός, Νο.49 στον κόσμο, λύγισε με 3-6, 7-5, 6-2 τον Γιάνικ Σίνερ (Νο.11) σε 2 ώρες και 18 λεπτά και θα διεκδικήσει αύριο (31/10, 14.00) τον τίτλο του Erste Bank Open κόντρα στον Σάσα Ζβέρεφ. Έσπασε, μάλιστα, και το σερί 11 νικών με 23-0 σετ του 20χρονου Ιταλού!
Όλα αυτά από έναν παίκτη που ήρθε από τα προκριματικά και χρειάστηκε να νικήσει back to back Στέφανο Τσιτσιπά και Ντιέγκο Σβάρτσμαν για να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά!
Και όμως, τίποτα δεν έδειχνε ότι ο τενίστας από το Μέριλαντ θα συνέχιζε την πορεία του στη Βιέννη. Έχασε το πρώτο σετ, έμεινε πίσω με 2-5 στο δεύτερο (αφού πρώτα απειλήθηκε και με δεύτερο μπρέικ), και φαινόταν απλά... να το έχει ρίξει στο σόου! Κουβέντα με την εξέδρα, αγκαλιές και χειραψίες με όποιον έβλεπε μπροστά του και μάλλον δεν ήθελε και πολύ για να αποσυντονιστεί ακόμα και το ιταλικό κομπιούτερ!
To είπε, άλλωστε, και ο ίδιος o Tιάφοου μετά το τέλος του αγώνα: «Είδα ότι με "σκότωνε" και είπα να το διασκεδάσω».
Ο Αμερικανός, λοιπόν, πήρε πέντε γκέιμ στη σειρά μετά το 2-5 του δεύτερου και έφερε το ματς στα ίσα μέσα σε αποθέωση, αφού με όλα αυτά που έκανε «κέρδισε» και την εξέδρα! Πατώντας στο μομέντουμ και στην υπέρ του ατμόσφαιρα, μπήκε πολύ δυναμικά και στο τρίτο σετ, όπου σημείωσε το πρώτο του μπρέικ στο τρίτο γκέιμ (2-1).
Ο Σίνερ προσπάθησε για την άμεση απάντηση, αλλά τελικά ο Τιάφοου ήταν αυτός που σημείωσε ένα ακόμα μπρέικ (5-2) και πήρε τις μπάλες για να σερβίρει για τη νίκη.
Παρότι έμεινε πίσω με 0-30, με τέσσερις πόντους στη σειρά έφτασε στη μεγάλη νίκη και πάει αύριο για τον δεύτερο (και μεγαλύτερο) τίτλο της καριέρας του. «Πάμε να πάρουμε το αναθεματισμένο», όπως είπε και on court!
Κόντρα στον Ζβέρεφ, πάντως, δεν τα πάει και τόσο καλά, αφού σε έξι αγώνες έχει μόνο μία νίκη. Έχουν, πάντως, δύο χρόνια να συναντηθούν στο tour.