MENU

Η πρώτη διαπίστωσή μου όσον αφορά το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ είναι ότι θα αναμετρηθούν δύο ομάδες που τους αρέσει να αγωνίζονται με παρόμοιο στιλ παιχνιδιού.

Τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και στην ΑΕΚ τους αρέσει να πιέζουν στη μεσαία γραμμή με στόχο να κλέβουν τη μπάλα και να βγαίνουν άμεσα στο επιθετικό τρανζίσιον.

Γενικά και οι δύο ομάδες παίζουν καλό ποδόσφαιρο, τους αρέσει να αγωνίζονται με τη μπάλα κάτω, να «χτίζουν» την ανάπτυξη από την άμυνα με συνδυαστικό ποδόσφαιρο και να έχουν την κατοχή της μπάλας, άρα θεωρώ ότι θα δούμε ένα πολύ καλό παιχνίδι.

Επίσης, η εκτίμησή μου είναι ότι ο Γιώργος Δώνης και ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι αυτή τη στιγμή οι δύο καλύτεροι προπονητές στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το πως θα ξεκινήσουν από πλευράς τακτικής οι δύο προπονητές είναι ένα ερώτημα που δεν μπορούμε να το απαντήσουμε και ειδικά για τον Γιώργο Δώνη είναι πολύ δύσκολο να πούμε εάν θα διατηρήσει ως σχηματισμό το 4-4-2 ή αν θα προσθέσει έναν παίκτη παραπάνω στο χώρο του κέντρου από τη στιγμή που η ΑΕΚ διαθέτει καλούς παίκτες στον άξονά της.

Η γνώμη μου είναι ότι από τη στιγμή που στο ματς με τον ΠΑΟΚ και μάλιστα μέσα στην Τούμπα πήρε το ρίσκο και παρέταξε τον Παναθηναϊκό με σύστημα που είχε δύο επιθετικούς, τότε είναι πολύ πιθανό να το ξανακάνει και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την αγωνιστική φιλοσοφία με την οποία θα ξεκινήσει το ματς ο Παναθηναϊκός, εάν δηλαδή θα περιμένει η ομάδα στο ύψος της μεσαίας γραμμής για να βγει άμεσα στο επιθετικό τρανζίσιον ή αν θα προσπαθήσει να πιέσει ακόμα πιο ψηλά, στο αμυντικό τρίτο της ΑΕΚ, κάτι που έκανε και στο ξεκίνημα του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και του βγήκε αρκετές φορές στο πρώτο ημίχρονο.

Η εκτίμησή μου είναι ότι ο Γιώργος Δώνης θα σχεδιάσει να πιέσει ψηλά την ΑΕΚ στα πρώτα λεπτά με στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και αν τα καταφέρει θα γυρίσει την ομάδα λίγα μέτρα πιο πίσω με σκοπό να γίνουν κλεψίματα στη μεσαία γραμμή που θα της επιτρέψουν να βγει σε γρήγορες αντεπιθέσεις.

Βέβαια εμείς είμαστε απ’ έξω, οι προπονητές δουλεύουν τις ομάδες τους καθημερινά και μόνο αυτοί γνωρίζουν τον τρόπο που σχεδιάζουν να αγωνιστούν.

Πρέπει να πω ότι προσωπικά ποντάρω πάρα πολύ στην ατμόσφαιρα, στον κόσμο του Παναθηναϊκού που θα πάει στο γήπεδο.

Μπορεί και οι δύο ομάδες να αγωνίζονται στο ΟΑΚΑ αλλά ο Παναθηναϊκός θα έχει τη στήριξη των φιλάθλων του και από τη στιγμή που οι φίλοι του Παναθηναϊκού είναι κοντά στην ομάδα και το γήπεδο θα έχει πολύ κόσμο, θεωρώ ότι μπορούν να τη «σπρώξουν».

Περιμένω να παίξει μεγάλο ρόλο ο κόσμος του Παναθηναϊκού σε αυτό το ματς και να δώσει «φτερά» στους παίκτες μας.

Σε ατομικό επίπεδο είναι δύσκολο να αναφερθούμε σε κάποιους παίκτες ξεχωριστά, γιατί δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιο είναι το πλάνο που μπορεί να έχει ο προπονητής στο μυαλό του.

Σίγουρα ο Παναθηναϊκός δεν έχει για παράδειγμα έναν παίκτη τύπου Λιβάγια, που μετά τον Πρίγιοβιτς πιστεύω ότι είναι ένας παίκτης που κάνει τη διαφορά στην επίθεση στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Γενικά ο Παναθηναϊκός δεν έχει τα μεγάλα αστέρια, αλλά ως σύνολο είμαστε δεμένοι και βλέπουμε ότι κάθε παιδί που αγωνίζεται ξέρει τι δουλειά πρέπει να κάνει στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό.

Βεβαίως, επειδή είναι καινούρια η ομάδα, θα υπάρξουν και κάποια παιχνίδια που δεν θα τα πάει καλά, όμως είναι ξεκάθαρο ότι χτίζεται κάτι καλό…

Πρέπει επίσης να αναφέρω ότι στα ντέρμπι ποτέ δεν έπαιζε ρόλο η θέση στη βαθμολογία και η φόρμα των αντιπάλων, αλλά αυτό που παίζει μεγάλο ρόλο είναι σε ποια κατάσταση θα βρεθεί εκείνη τη συγκεκριμένη μέρα η κάθε ομάδα.

Είναι θέμα βραδιάς, θέμα του πως θα είναι ο κάθε παίκτης ατομικά και η ομάδα συνολικά και σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο η προετοιμασία στο ψυχολογικό κομμάτι.

Οι πιο έμπειροι παίκτες αντιμετωπίζουν αυτά τα ματς πιο άνετα, αλλά το σημαντικότερο είναι να κατανοήσεις ότι μετράει η κάθε λεπτομέρεια, η κάθε πάσα, η κάθε κίνηση του παίκτη ακόμα και χωρίς τη μπάλα.

Περιμένω ο κόσμος του Παναθηναϊκού να δώσει «φτερά»
EVENTS