MENU

 

 • Δε γνώρισα χθες την ΑΕΚ, ειδικά τη τωρινή ΑΕΚ, για να θεωρώ πως είχε κριθεί κάτι στο 0-2. Βασικά αν ήταν 0-2 στο έκτο από τα επτά λεπτά καθυστερήσεων, το συζητούσα. Αλλά ακόμη και για τους πιο προετοιμασμένους παραμένει σοκ.

 • Σκεφτόμουν την ώρα του αγώνα, μετά το 0-2, γιατί μένει μέσα ο Μάνταλος. Γιατί δε γίνεται η αλλαγή με τη μεταφορά του Χατζισαφί στα χαφ και τον Μοχαμάντι πίσω. Αυτό που έγινε μετά το 1-2. Με λίγη ώρα να έχει περάσει καταλαβαίνεις πως δεν έχει καμιά σημασία.

 • Μιλάμε για δυνατότητα μιας κίνησης. Δε την έκανε. Αν την είχε κάνει θα έπαιρναν τις κεφαλιές στα κόρνερ; Ίσως κάποιος στη θέση του Μάνταλου να είχε κοντράρει καλύτερα τον Πάλμα στο σουτ – γκολ στο 78΄. Ίσως. Αλλά εδώ μιλάμε για απόλυτη κατάρρευση.

 • Γενικά δεν ωφελεί η κουβέντα για λεπτομέρειες του ματς. Από ένα σημείο και μετά, μίλησε το τι αντιπροσωπεύει αγωνιστικά η φετινή ΑΕΚ.

 • Μια ομάδα που έχει ξοδέψει απείρως περισσότερα χρήματα από τον αντίπαλο που τη πέταξε έξω, στη τελική ευθεία του ματς δεν είχε παίκτες να βάλει. Είχε στη πραγματικότητα παίκτες ανενεργούς που ο υπηρεσιακός τεχνικός εύλογα φοβόταν να βάλει, όπως εύλογα «έκλεισε» το γκρουπ γιατί δεν υπήρχε άλλη επιλογή στα play offs. Αλλά οι περισσότεροι ήταν ανενεργοί από πριν. Γιατί η ΑΕΚ δεν έχει πλάνο αξιοποίησης του δυναμικού της.

 • Πέταξε έξω την ΑΕΚ ένας νεαρός από την Ονδούρα, που ήρθε τον Γενάρη. Τη περίοδο δηλαδή που ο σχεδιασμός της ΑΕΚ έβγαινε και... μοίραζε εκατομμύρια για να φέρει παίκτη που κανένας δε θα μπορούσε να μας πει πως τον πήραμε από το καλάθι και τελικά δε... σταύρωσε κανέναν.

 • Ο σχεδιασμός της ΑΕΚ έφερε στην ομάδα παίκτες που είτε παίζουν ακόμη και δε μπροούν να τη βοηθήσουν, είτε δε παίζουν καθόλου πλέον. Και κόστισαν πολλά λεφτά. Ο σχεδιασμός της ΑΕΚ δημιούργησε στο τέλος την ανάγκη για να στηριχθούμε σε 11-12, από τους οποίους σίγουρα 4-5 δεν είναι για την ενδεκάδα της ΑΕΚ που θα θέλαμε να βλέπουμε.

 • Στο τέλος λοιπόν το ποδόσφαιρο δικαίωσε αυτούς που βρίσκουν παίκτες χωρίς να μοιράζουν συμβόλαια εκατομμυρίου. Που βρίσκουν παίκτες που μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο, που έχουν φιλοδοξία, που θέλουν να αναπτυχθούν μαζί με την ομάδα.

 • Παίκτες σαν κι αυτούς που αποτέλεσαν το κορμό της ΑΕΚ που πήρε το πρωτάθλημα και βγήκε στο Champions League. Δεν υπήρχε συμβόλαιο του εκατομμυρίου τότε. Η απελπισμένη ανάγκη για τέτοια συμβόλαια γεννιέται όταν δεν έχεις τον τρόπο να βρεις τους παίκτες με τους οποίους θα χτίσεις τον κορμό σου. Κι όταν δε μπορείς να βρεις λύσεις που βρίσκουν άλλοι.

 • Γελάω πικρά γιατί κάποιοι αναρωτιούνται τι θα γίνει τώρα που δε παίζουμε Ευρώπη με τον Κριχόβιακ. Μα τον Κριχόβιακ έχει ανάγκη η ΑΕΚ; Εδώ δεν έχει παίκτη να βάλει αλλαγή και οι μισοί που παίζουν βασικοί δε θα έπαιζαν βασικοί στον Άρη. Με αυτά τα μυαλά θα αλλάξουμε τη τύχη μας;

 • Δε χρειάζεται ούτε κακός να γίνεις, ούτε να προσβάλλεις κανέναν. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το δρόμο το δείχνει πάντα η πραγματικότητα. Η σκληρή πραγματικότητα είναι πως η ΑΕΚ μετά από μια αποτυχημένη κανονική περίοδο, έμεινε να διεκδικεί το μίνιμουμ χωρίς να έχει παίκτες. Γι΄αυτό δε μπορεί να μην υπάρχουν ευθύνες. Και οι ευθύνες αυτές είτε πρέπει να αναληφθούν απ' όποιον νιώθει πως τις έχει, είτε πρέπει να αποδοθούν από αυτόν που πρέπει να τις αποδώσει.

 • Το σίγουρο είναι πως αποδείχθηκε ξεκάθαρα πως καθαρά ποδοσφαιρικά το σκεπτικό που επικράτησε στην ΑΕΚ και τον τελευταίο 1,5 χρόνο είναι λάθος. Πολύ λάθος, σε σημείο να αναρωτιέσαι αν διορθώνεται στην ίδια βάση πάνω.

 • Φυσικά με Ευρώπη ή χωρίς Ευρώπη, η ΑΕΚ θα ζήσει κι έχει τις πλάτες και τη βάση για να ζήσει. Δε μπορεί όμως να ζήσει με την ίδια κατάσταση που παράγει αυτά τα αποτελέσματα. Υπάρχει η ιδιαιτερότητα πως ενώ είναι σε φάση από αυτές που η πρώτη αλλαγή αφορά τον πάγκο, αυτό το θέμα το έχει λύσει.

 • Περνάει μόνο από αυτό η προοπτική να αλλάξει γενικά τη κατάσταση; Μόνο από τον Αλμέιδα; Προσωπικά αμφιβάλλω πολύ. Το λάθος ποδοσφαιρικό σκεπτικό που κρύβεται πίσω από την αποτυχία για δεύτερη σερί σεζόν και μάλιστα τώρα και μεγαλύτερη από πέρσι, θα αποτελεί πάντα τη βραδυφλεγή βόμβα που στο τέλος θα εκραγεί και θα τινάξει τα πάντα στον αέρα.

 • Το αφεντικό της ΑΕΚ αυτό έχει να σκεφτεί. Συν το γεγονός πως δε μπορεί αυτός ο χαρακτήρας να μην αντανακλά κι άρρωστο περιβάλλον μέσα στο οποίο ζει και δουλεύει αυτή η ομάδα. Δε γίνεται. Και κάποια στιγμή πρέπει να ανοίξει και το θέμα των Σπάτων. Της άρρωστης καθημερινότητας των Σπάτων. Ό,τι έχει πολυκαιρίσει στην ΑΕΚ γενικά, δεν είναι καλό να μένει...

 • Κακά τα ψέματα, ο τρόπος που τελικά επισφραγίστηκε η αποτυχία δεν αφήνει περιθώρια για να μην υπάρχουν αντιδράσεις. Κι εκτός ομάδας και μέσα στην ομάδα την ίδια. Είναι ένα εξαιρετικά δυνατό χτύπημα. Δε θα ήταν καν το ίδιο αν η ΑΕΚ είχε χάσει ας πούμε με 1-0. Όχι. Έγινε με τέτοιο τρόπο που να μην αφήνει περιθώρια.

 • Κάτι τελευταίο. Ο Ρότα δέχθηκε ενα μπουκάλι στο κεφάλι. Δε λέω πως έπρεπε να κάνει κάτι ακραίο η ΑΕΚ. Μπορούσε όμως να το εκμεταλλευθεί για να διαμορφώσει για τη συνέχεια του ματς, το περιβάλλον όπως θα τη βόλευε. Έχω ζήσει ματς σε αυτό το γήπεδο, τη σεζόν 2007-2008, που υπήρξε μια ώρα διακοπή και μετά συνεχίστηκε, για να φύγουν οι οπαδοί της ΑΕΚ, επειδή είχαν ρίξει δυο φωτοβολίδες.

 • Στην ΑΕΚ κανείς δε σκέφτηκε, έστω προσωρινά, να γίνει μια κίνηση αποχώρησης, ακόμη και να πάει στα αποδυτήρια και να τεθεί ένα θέμα που θα αποδιοργάνωνε ολοκληρωτικά τον αντίπαλο. Τίποτα. Φάγαμε το μπουκάλι στο κεφάλι και συνεχίσαμε σα να μη συνέβαινε τίποτα.

Η ΑΕΚ δεν έχει περιθώριο να μη κάνει κάτι μετά από τέτοιο χτύπημα
EVENTS