Μέσα από ένα βίντεο - αφιέρωμα τονίζεται πως «η ΑΕΚ δεν κέρδισε το πρωτάθλημα λόγω μιας τυχερής στιγμής αλλά γιατί, έναν χρόνο πριν το κλαμπ πήρε μια απόφαση που τα άλλαξε όλα» και αναφέρεται στο πως ο Μάριος Ηλιόπουλος έδωσε τα κλειδιά του αγωνιστικού τμήματος στον Χαβιέρ Ριμπάλτα και πως αυτός, έφερε τον Μάρκο Νίκολιτς.
«Η ΑΕΚ δεν κέρδισε αυτό το πρωτάθλημα λόγω μιας τυχερής στιγμής, το κέρδισε γιατί, έναν χρόνο πριν, το κλαμπ πήρε μια απόφαση που τα άλλαξε όλα. Σταμάτησαν να αντιδρούν σε κάθε κακό αποτέλεσμα σαν να ήρθε το τέλος του κόσμου Σταμάτησαν να προσπαθούν να λύσουν με θόρυβο κάθε πρόβλημα και για πρώτη φορά, μετά από καιρό, έχτισαν με πραγματικό πλάνο. Αυτή είναι η ιστορία του πώς η ΑΕΚ έγινε ξανά πρωταθλήτρια. Όχι μόνο μέσω του πάθους, όχι μόνο μέσω της δύναμης του σταδίου της αλλά μέσω δομής, υπομονής, έξυπνων αποφάσεων και δύο ανδρών που άλλαξαν την πορεία του κλαμπ: Ο Χαβιέρ Ριμπάλτα και ο Μάρκο Νικολιτς», τονίζεται.
Σε άλλο σημείο το βίντεο παρουσιάζει τι έγινε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκού, που έκρινε τον τίτλο τονίζοντας πως όταν η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ είχε μάθει ότι δεν πρέπει να πανικοβάλλεται, να μην χάνει τη φόρμα της, να μην χάνει το μυαλό της. «Το πραγματικό ερώτημα δεν είναι πώς η ΑΕΚ κέρδισε ένα ματς αλλά πώς κατάφερε, μέσα σε μια σεζόν, να χτίσει μια ομάδα τόσο καλή να αντέχει τέτοιους είδους πίεση» αναφέρει το βίντεο ενώ σχολιάζεται με θερμά λόγια και ο Χαβιέρ Ριμπάλτα ο οποίος «είχε πραγματική εμπειρία από κορυφαία κλαμπ, καταλάβαινε το σκάουτινγκ, το χτίσιμο και πάνω απ’ όλα καταλάβαινε ότι οι ποδοσφαιρικές ομάδες δεν μπορούν να ζουν μόνο από το συναίσθημα».
Στη συνέχεια στέκεται στον Μάριο Ηλιόπουλο και το γεγονός ότι, σε αντίθεση με άλλους προέδρους, «έκανε την έξυπνη κίνηση να αφήσει τα κλειδιά σε έναν πραγματικό αθλητικό διευθυντή». Ο Ριμπάλτα ήξερε ότι οι ομάδες δεν χτίζονται σε δύο εβδομάδες και χρειάζονται παίκτες που ταιριάζουν μεταξύ τους και όχι απλά παίκτες με μεγάλα ονόματα. Χαρακτηρίζει την πρόσληψη Νίκολιτς την «πρώτη μεγάλη απόφαση» του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ.
«Στην αρχή δεν πείστηκαν όλοι. Ο Νίκολιτς δεν ήταν το πιο λαμπερό όνομα, δεν ήταν ο προπονητής που υποσχέθηκε τρελό επιθετικό ποδόσφαιρο. Δεν ήταν εκεί για να δώσει συνεντεύξεις γεμάτες μεγάλα λόγια. Όμως είχε κάτι που η ΑΕΚ χρειαζόταν: Έλεγχο. Ο Νίκολιτς έχτισε μια ομάδα που μπορεί να διαβάζει τα παιχνίδια, μια ομάδα που μπορούσε να υποφέρει, μια ομάδα που μπορούσε να κερδίζει χωρίς πάντα να δείχνει όμορφη».
Το αφιέρωμα στάθηκε στην παρουσία της ΑΕΚ στα ντέρμπι και τονίζει ότι ο Νίκολιτς «κατάλαβε κάτι πολύ σημαντικά, τα ντέρμπι στην Ελλάδα είναι συναισθηματικές καταιγίδες, ένα λάθος και όλη η σεζόν μπορεί να αλλάξει. Με τον Νίκολιτς η ΑΕΚ έγινε πιο ώριμη, έμαθε πότε να επιτίθεται, πότε να ρίχνει τον ρυθμό, πότε να προστατεύει το αποτέλεσμα και πότε να πιέζει. Το τελευταίο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό το έδειξε αυτό τέλεια. Μια πρωταθλήτρια βρίσκει πάντα τρόπο όταν η κατάσταση είναι άβολη. Η ΑΕΚ δεν ήταν πάντα εντυπωσιακή αλλά στο τέλος έπαιρνε τα αποτελέσματα» αναφέρει κλείνοντας .
Αναλυτικά το αφιέρωμα σε βίντεο: