MENU

Ο πρώτος τελικός της Α1 Γυναικών δεν... σταμάτησε χθες (13/5), αφού είναι σε εξέλιξη το τρίτο ημίχρονο της αναμέτρησης, που φυσικά έχει αρκετό παρασκήνιο. Το καλάθι της Ριντ, που τελικά δεν μέτρησε, έφερε έντονες αντιδράσεις στην πλευρά του Παναθηναικού και ένσταση, ενώ, όπως ενημερωθήκατε νωρίτερα από το SDNA, είναι κάτι παραπάνω από ορατό το ενδεχόμενο της αναβολής του Game 2.

Η ακαταλληλότητα της αίθουσας 5 του ΣΕΦ οδήγησε τους τρεις διαιτητές σε μία σειρά παρατυπιών και πλέον η υπόθεση οδηγείται στα αρμόδια όργανα.

Βέβαια, έχει σημασία να δούμε όλα όσα συνέβησαν στο πρώτο ματς και τι έχουν να πουν οι «πρωταγωνιστές» για την φάση με την Ριντ, που έκρινε και το αποτέλεσμα, αλλά και για όσα έγιναν νωρίτερα και δεν είχαν να κάνουν με το μπασκετικό κομμάτι.

Στο φύλλο αγώνα παρουσιάζονται λεπτομέρειες - φωτιά για τον πρώτο τελικό. Ξεκινώντας από το καλάθι που δεν μέτρησε ποτέ, γίνεται αναφορά στις τρομερές τεχνικές ελλείψεις του γηπέδου, που έκαναν δύσκολη εξαγωγή ενός «καθαρού» συμπεράσματος.

Είναι χαρακτηριστικό πως τονίζεται η αδυναμία δυνατού ήχου της κόρνας, η ανυπαρξία ηλεκτρονικού πίνακα στο μέρος πίσω από το καλάθι, η απουσία φωτισμού LED γύρω από την περίμετρο του ταμπλό και η απουσία χιλιοστών από τον ηλεκτρονικό πίνακα.

Τα παραπάνω προβλήματα οδήγησαν τους διαιτητές στην απόφαση να δουν το βίντεο από την διαδικτυακή μετάδοση και το τελικό πόρισμα «βασίστηκε στην εκτίμηση και την εμπειρική γνώση της τριάδας με όσα περισσότερα δυνατά μέσα μπορούσαμε», όπως αναφέρεται στο ΦΑ.

Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι ούτε η μετάδοση είχε χιλιοστά χρόνου, άρα η απόφαση βασίστηκε στον ήχο.

Ο Τσουκαλάς και το... ντου από Κουντούρη και οπαδούς

Πρέπει να σταθούμε όμως και σε όσα έγιναν νωρίτερα στον αγώνα, που δεν είχαν καμία σχέση με το αγωνιστικό κομμάτι. Το SDNA ήταν το μόνο Μέσο που έγραψε για όσα συνέβησαν στο ημίχρονο για να επηρεαστούν οι διαιτητές και στο Φύλλο Αγώνα σημειώνεται ξεκάθαρα το... κλίμα που επικρατούσε στο βοηθητικό του ΣΕΦ.

Συγκεκριμένα, τονίζεται ότι στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου διεκόπη ο αγώνας για να απομακρυνθεί ο Τάκης Τσουκαλάς, που έκανε υβριστική επίθεση προς την πλευρά των διαιτητών, ενώ στη συνέχεια γίνεται ξεκάθαρη αναφορά για... ντου από τον Μιχάλη Κουντούρη και από οπαδούς.

Το ΦΑ αναφέρει πως ο πρόερδος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και οι φίλοι των «ερυθρόλευκων» προχώρησαν σε φραστική και υβριστική επίθεση, ενώ ρωτούσαν με απειλητικές διαθέσεις γιατί αποβλήθηκε ο Τσουκαλάς. Και όλα αυτά σε ματς που υποτίθεται ήταν κεκλεισμένων των θυρών!

Στο έγγραφο, που έφτασε σήμερα (14/5) στα γραφεία της ΕΟΚ, σημειώνεται: 

«Στο τελευταίο λεπτό του 1ου δεκαλέπτου, διακόπηκε ο αγώνας για να απομακρυνθεί από την αίθουσα 5 ο οπαδός της γηπεδούχου ομάδας κ.Τσουκαλάς λόγω υβριστικής επίθεσης προς τους διαιτητές. Με την παρέμβαση του κομισάριου του αγώνα απομακρύνθηκε ο κ.Τσουκαλάς και ο αγώνας συνεχίστηκε.

Μετά την λήξη του 2ου δεκαλέπτου και ενώ πηγαίναμε προς τα αποδυτήρια, δεχτήκαμε φραστική και υβριστική επίθεση από οπαδούς της Α'ομάδας. Συγκεκριμένα ο κος Κουντούρης και μερίδα οπαδών μας ακολούθησαν προς τα αποδυτήρια με απειλητικές διαθέσεις και φώναζαν διαρκώς "γιατί βγάλατε τον Τσουκαλά ρε, τι σας είπε ρε" και στη συνέχεια οπαδός μας έβρισε: "Άντε γαμ... μωρή καρ...", "Τι κοιτάς ρε μαλ..."».

Είναι προφανές πως τα πρόσωπα που αναφέρονται και το σωματείο θα κληθούν σε απολογία, ενώ, τονίζουμε ξανά πως η τύχη του αγώνα περνά στα χέρια του Αθλητικού Δικαστή.

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Φωτιά το ΦΑ: «Αποβάλλαμε τον Τσουκαλά, ντου από Κουντούρη-οπαδούς, σοβαρά προβλήματα το γήπεδο»
EVENTS