MENU

Τίποτε στη ζωή δεν είναι τυχαίο και όλα παίζουν τον ρόλο τους. Ο Παναθηναϊκός με άλλο αέρα ισοπέδωσε τη Μπασκόνια με 100-68 επιβεβαιώνοντας κάποια πράγματα που αιωρούνται στη σκέψη μας και βγαίνουν πάνω στο παρκέ. Τι θέλουμε να πούμε; Υπάρχουν στιγμές που ένας προπονητής παίρνει μια απόφαση που φαντάζει μη φυσιολογική. Παρόλα αυτά και του βγαίνει και δε σηκώνει και μεγάλες συζητήσεις. Για παράδειγμα όλοι εμείς και οι περισσότεροι προπονητές έλεγαν πως Ράις και Φριντέτ μαζί δε γίνεται. Ο Πιτίνο κόντρα στους Βάσκους είχε διαφορετική άποψη και την επέβαλλε (βοηθάει βέβαια πως Χένρι και Βιλντόζα δεν ποστάρουν). Τι γίνεται λοιπόν; Πολλές φορές ο προπονητής πρέπει να τυγχάνει της απόλυτης αποδοχής από τους παίκτες, τον κόσμο και τους συνεργάτες του για να μπορέσει να επιβάλλει και αυτό που σε κάποιους μοιάζει «ξένο».

Σας γράψαμε από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε ο Πιτίνο πως το βασικό του μέλημα είναι να αξιοποιήσει τον Τζίμερ Φριντέτ χωρίς να τον εκθέσει στην άμυνα. Πριν το γράψουμε εμείς όμως και πριν το διαπιστώσουν όλοι στον αγώνα το έκανε πενηνταράκια στους παίκτες του. Τους μίλησε χωρίς περιστροφές και τους εξήγησε πως για να έχετε το όπλο «Φριντέτ» στην επίθεση θα πρέπει να τον βοηθήσετε λόγω μεγέθους στην άμυνα. Αυτό δεν το είπε για να το πει αλλά για να τους εξηγήσει με το «καλημέρα» τη λογική της ομάδας όπως την έχει στο μυαλό του. Όποιος δεν το ακολουθήσει θα είναι κακό του κεφαλιού του. Εδώ είναι και το σημείο «κλειδί». Ο Αμερικάνος έχει τον τρόπο, την αύρα και το πνεύμα να το επιβάλλει στην ομάδα και τα αποδυτήρια χωρίς αντίλογο. Αυτό είναι το κρισιμότερο κομμάτι.

Όλα αυτά, λοιπόν, μεταδόθηκαν και στο ΟΑΚΑ με τον κόσμο να πιστεύει με κλειστά μάτια τα πάντα που λέει και κάνει ο Πιτίνο. Λες και είναι ο γητευτής της πιο απαιτητικής έδρας στην Ευρώπη. Ε, τι να κάνουμε; Το έχει αυτό το χάρισμα και το έχει κερδίσει με την ιστορία και τα γαλόνια του στο μπάσκετ. Στην αναμέτρηση με τη Μπασκόνια δεν υπάρχει παίκτης που να πάτησε το παρκέ και να μην έβγαλε το 101%. Ας έκανε κάποιος διαφορετικά. Στην τελική βέβαια το 101% έβγαλαν άπαντες και στο Μόναχο (για να μην τους αδικούμε).

Με λίγα λόγια, ο Παναθηναϊκός ηρέμησε έχοντας έναν προπονητή που τυγχάνει αποδοχής Ομπράντοβιτς και η ομάδα το νιώθει στο πετσί της. Δεν είναι το ίδιο να παίζεις με ένα σύννεφο και ένα βάρος πάνω από το κεφάλι σου και το ίδιο να αισθάνεσαι εμπιστοσύνη, σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Οι «πράσινοι» με όλα αυτά και τον Πιτίνο οδηγό έκαναν ακόμη ένα βήμα προς την οκτάδα. Την άλλη Παρασκευή θέλουν να κάνουν το επόμενο.

ΥΓ: Και ο Τζόνσον μπήκε περισσότερο στο πνεύμα του αγώνα αλλά ο Ράις είναι το «κλειδί» για να ξεκουράζεται ο Χουντίνι.

ΥΓ2: Ο Μήτογλου για δεύτερο σερί ματς ήταν εξαιρετικός.

ΥΓ3: Φαντάσου ο Παναθηναϊκός να «βρει» δουλειά στον Τσάβι.

ΥΓ4: Το ΟΑΚΑ τον τελευταίο καιρό μετράει μια μεγάλη απουσία. Δεν θέλω να πω ή να γράψω περισσότερα αλλά όλα θα είναι καλά και θα είμαστε όλοι όπως πρώτα. Μια ψυχούλα δοκιμάζεται. Όλα θα γίνουν.

 

Αύρα νικητή και άγγιγμα γητευτή
EVENTS