MENU
Χρόνος ανάγνωσης 22’

Το SDNA πίσω από τις «κάμερες»

0

Ελάτε, περάστε μέσα- μην ντρέπεστε. Μη φοβάστε, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός «4+ εκατομμύρια καλοί χωράνε». Γι’ αυτό, πιστέ αναγνώστη του SDNA, βρες τη θέση σου στο εργασιακό μας σπίτι και κάτσε να γνωριστούμε λιγάκι καλύτερα.

Έτσι μπράβο. Βολευτήκατε; Πάρα πολύ ωραία. Μισό λεπτό να χαμηλώσουμε τα φώτα, ν’ ανέβουν οι «πρωταγωνιστές» στην σκηνή και να ξεκινήσουμε.

Για λόγους δραματικότητας έχουμε πληρώσει αδρά μια χήρα να φωνάζει «Ωιμέ!» σπαραξικάρδια όλη την ώρα, ενώ η σκηνοθετική πινελιά επιτάσσει να κρεμάσουμε αυτήν την τεράστια κλειδαρότρυπα (αρχικά λέγαμε να βάλουμε κλειτορίδα, αλλά κρίναμε πως η Ελλάδα δεν είναι ακόμα έτοιμη για κάτι τέτοιο) από την οποία όλοι σας θα βλέπετε “Το SDNA πίσω από τις κάμερες”.

Λοιπόν, που λέτε, το SDNA είναι…

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

Ή, αλλιώς, η κεφαλή του site. Αν δυσκολεύεστε να διακρίνετε το πρόσωπό του είναι γιατί το καλύπτουν τα 5 κινητά στα οποία γράφει ταυτόχρονα, στέλνοντας θέματα σε όλους τους συντάκτες- όχι μονάχα του SDNA, αλλά ολόκληρου του κόσμου.

Τελευταία φορά που δεν ασχολήθηκε με το σάιτ και τη θεματολογία του ήταν την εποχή που ο όρος «παράγκα» σήμαινε μόνο «Μικρή, πρόχειρη κατασκευή που χρησιμεύει σαν κατάλυμα».

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Γνωστός και ως «Ο Σκύλος», πρωτίστως γιατί… γαβγίζει στους συντάκτες του όταν αυτοί προτιμούν αντί για τη ροή, την υδρορροή (σύνηθες τρικ για να το σκάνε από το γραφείο και να πηγαίνουν σπίτι τους για ύπνο, έχοντας κάνει, πρώτα, πολλή προπόνηση κοιμώμενοι όρθιοι).

Ο αρχισυντάκτης που θες να πας μαζί του για μπύρες στην Αθήνα και να ξυπνήσεις ημιθανής στο Βανκούβερ.

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΟΜΟΓΛΟΥ

Ο πρωινομεσημεριανοαπογευματινοβραδινός μας αρχισυντάκτης (εκτελεί χρέη πειραματόζωου σ’ ένα πιλοτικό πρόγραμμα με την κωδική ονομασία «Πόσο SDNA αντέχεις;») περνάει μια παρατεταμένη περίοδο μη αναστρέψιμης κατάθλιψης, καθώς έχει να δει πρωτάθλημα στο Νησί 28 χρόνια και συνεχίζει.

Τουλάχιστον η ποδοσφαιρική στέρηση του ’χει βγει σ’ εργασιομανία και «καθαρίζει» για όλους μας. Κι ολ’ αυτά, πάντοτε με το χαμόγελο στα χείλη (προσποιητό είναι, από μέσα του κλαίει).

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΥΛΑΚΙΩΤΗΣ

Καλό παιδί φαίνεται- κρίνοντας, τουλάχιστον, από τη φωτογραφία του. Γιατί από κοντά ουδείς τον έχει δει. Ο τύπος είναι πιο «φάντασμα» κι από τον γνωστό Κάσπερ.

Ο ΑΡΗΣ ΑΣΒΕΣΤΑΣ

Στους ευρύτερους κύκλους του SDNA κυκλοφορεί με το προσωνύμιο «ΕΠΟ» («ΕΠΟ σ’ αποδώ, ρε Άρη;», για παράδειγμα). Ρεπόρτερ θρυλικών διαστάσεων που δε φοβάται να βάλει το κεφάλι του στη φωτιά- με την προϋπόθεση, βέβαια, πως δε θ’ «αρπάξει» το καπέλο του.

Ο ΤΟΛΗΣ ΚΟΤΖΙΑΣ

Η κινητή εγκυκλοπαίδεια του μπάσκετ («Κινητή» γιατί έρχεται κάθε μέρα στο γραφείο, άρα κινείται) μπορεί να είναι διχασμένη προσωπικότητα- απλά ρίξτε μια ματιά στα 27 προφίλ του στο Facebook-, αλλά, ταυτόχρονα, είναι και ο πιο αγαπητός αρχισυντάκτης της πορτοκαλί θεάς που θα συναντήσετε εκεί έξω.

Κι αν δεν πιστεύετε εμάς, ρωτήστε τον Βέρτη.

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ή, όπως θα προσφωνούσε ο ίδιος τον εαυτό του, ο «Άλεξης Σπαϊροπούλος». Πένα καμωμένη από ατόφιο ποδοσφαιρικό χρυσάφι, συγκροτημένη σκέψη και λόγος, ένα λαμπερό διαμάντι στο χώρο της αρθρογραφίας μας.

Αλέξη (που δεν έχεις Facebook) γράψε blog, περιμένω add.

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΛΚΑΣ

Αυτό που γνωρίζετε είναι τα «ασπρόμαυρα» κείμενά του και την… απορρέουσα αγάπη του για τον ΠΑΟΚ. Αυτό που δεν γνωρίζετε είναι πως με τον Σταύρο μπορείς να περάσεις καλά ακόμα και στην Αλάσκα, ενόσω googlάρετε «Πώς στο διάολο φτιάχνω ιγκλού ρε μαλάκα;» (Spoiler Alert: βασισμένο σε αληθινή ιστορία).

Απίθανος χαβαλές, φέρνει Τούμπα τη διάθεσή σου μέχρι να πεις «Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών».

O ΚΩΣΤΑΣ ΚΕΤΣΕΤΖΟΓΛΟΥ

Έστω ότι συγκροτούσατε μια παρέα και ψάχνατε απελπισμένα για την ψυχή αυτής. Σας έχουμε τον κατάλληλο άνθρωπο: ο Κώστας.

Κιτρινόμαυρος μέχρι εκεί που δεν πάει, με παθολογική αγάπη για την ΑΕΚ, και βαθύτατα θρήσκος- κάτι που μαρτυρά το γεγονός πως κάνει τον σταυρό του κάθε φορά που ακούει «Αγιά Σοφιά». Αγαπημένο του στέκι η Φιλαδέλφεια.

Όχι των ΗΠΑ. Η Νέα.

Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΒΑΣΙΛΑΡΑΣ

Φήμες λένε πως μια φορά που κόπηκε στο ξύρισμα άρχισε να τρέχει πράσινο αίμα. Από φυτά προτιμά το Τριφύλλι, από νούμερα το 13 και είναι μάλλον ο πιο ευθύς τύπος που θα συναντήσετε ποτέ στη ζωή σας.

Αν θέλετε να σας δει με καλό μάτι, μόλις συναντηθείτε και σας ρωτήσει το όνομά σας, πείτε κάτι σαν «Σύλλογος μεγάλος, δεν υπάρχει άλλος…»

Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΕΤΑΚΗΣ

Αν ο Μάκης Ψωμιάδης βρισκόταν ακόμα εν ζωή θα χρησιμοποιούσε για τον Βετάκη μια από τις κλασικότερες ατάκες του: «Είναι μπασκετάνθρωπος του μπάσκετ».

Η δημοσιογραφική του πορεία «κραυγάζει» από μόνη της για την αξία του, τη στιγμή που τα insta stories του καταδεικνύουν πως αν υπήρχε ένας έμβιος οδηγός πόλης για την Αθήνα, αυτός θα ήταν ο Σωτήρης.

Σπάνιο παιδί, με μαγειρικές ικανότητες που κάνουν τον Σκαρμούτσο να σκέφτεται αν θα ξαναπλησιάσει κατσαρόλα.

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Πιο ΠΑΟΚτσής κι από τον Δικέφαλο στο έμβλημα του συλλόγου, ο Κώστας δε διστάζει να πει (και να γράψει) ποτέ αυτό που σκέφτεται.

Άνθρωπος χαμηλών τόνων στην αρχή, τους ανεβάζει με το που ακούει… FORZA κι έχει ως αγαπημένο του στέκι τον Λευκό Πύργο (τον οποίον- δικαίως εδώ που τα λέμε- βλέπει ασπρόμαυρο).

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ

Δημοσιογράφος παλαιάς κοπής, παίζει το δικαστικό ρεπορτάζ στα δάχτυλα (ακόμα και των ποδιών αν χρειαστεί), με αποκλειστικότητες και θέματα που ελάχιστοι τολμάνε να βγάλουν στη φόρα.

Λογικό. Δεν είναι όλοι Κυριάκος…

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΙΟΥΔΑΚΗΣ

Ο απόλυτος γνώστης των όσων συμβαίνουν στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό έχει μια κακή, κάκιστη συνήθεια: κάνει ολόκληρους μαντραχαλάδες (κατά βάση τους συναδέλφους του) να πλαντάζουν στο κλάμα στο Fantasy της Euroleague, καθώς μπορεί εσύ να έχεις Ντόνσιτς- Ντε Κολό- Καλάθη στα γκαρντ κι αυτός έναν τερματοφύλακα του χόκεϊ, τον Γκάρι Κασπάροφ και την Κλόντια Σίφερ αντίστοιχα και να σε κερδίσει.

Ο πού… μπαγάσας.

Ο ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΤΣΑΛΤΙΔΗΣ

Τι τα έκανε τα πλήκτρα ο Θεός; Ο Χρύσανθος προτιμάει να δεχτεί σφαίρα στο στήθος από κοντόκανη επαναληπτική καραμπίνα, παρά να δει τον ΑΡΗ να χάνει παιχνίδι.

Θα τον βρείτε κάπου μεταξύ «Κλεάνθης Βικελίδης» και «Nick Galis Hall» να παρακολουθεί την αγαπημένη του ομάδα με το ίδιο πάθος από την εποχή του τροχού μέχρι σήμερα.

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ

Ο άνθρωπος- ατάκα που σ’ αρχίζει στις Γρήγορες και σχεδόν βλέπεις το στομάχι σου να μετατρέπεται από σαμπρέλα σε κοιλιακούς- φέτες που θα ζήλευαν ισόποσα ο Σπαλιάρας και οι 2954 από τις 4000 γυναίκες του.

«Ω έλατο, ω έλατο, μ’ αρέσεις πώς μ’ αρέσεις. Δεν γράφονται τέτοιοι στίχοι σήμερα». Μανώλης- ο Κρητίκαρος- Γρηγοράκης, κυρίες και κύριοι.

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΑΣΟΥΛΑΣ

Εξίσου ψηλός με τον συνονόματο Παναγιώτη, τουιτάρει και ποστάρει πιο γρήγορα κι από τον Σλούκι Λουκ. Ο tweeteras της καρδιάς μας μπορεί να σε κάνει να λυθείς στα γέλια μ’ ένα στάτους, με την ίδια ευκολία που ο Βασίλης Τσιάρτας βάζει ένα ποτήρι νερό να πιει την ώρα που σεντράρει για τον Δέλλα.

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Διαβασμένο παιδί (από μιντιακά θέματα μέχρι… Ντόναλντ Τραμπ), άριστος γνώστης της ελληνικής γλώσσας, με «κρυστάλλινη» γνώμη και απόψεις- τομή στα κείμενά του. Αν ο δημοσιογραφικός κόσμος είχε περισσότερους Κεφαλογιάννηδες, τότε θα ήταν πολύ καλύτερος.

(Κώστα, τσέκαρε σε παρακαλώ σε ποιο λογαριασμό έβαλες τα 200 ευρώ γι’ αυτή τη μίνι- αποθέωση, γιατί ακόμα δεν τα ’χω πάρει. Ευχαριστώ).

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΣΗΣ

Ο μπασκετικός… μπαμπάς της μπασκετομάνας Θεσσαλονίκης, γνωρίζει όσο ελάχιστοι από σπυριάρα μπάλα και βγάζει σπυριά όταν τον «τσιγκλάνε» για το αγαπημένο του άθλημα.

Αν τον πετύχετε ποτέ έξω και θέλετε να τον καλοπιάσετε, πείτε του σε συνωμοτικό ύφος «τιρινίνι».

Ο ΜΑΝΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ

Η διαφορετική, μη αθλητική «φωνή» μέσα στο SDNA, ο άνθρωπος που όσο όμορφα γράφει, εξίσου όμορφα κάνει τους γύρω του να περνάνε όταν βγαίνουν μαζί του.

Αν καμιά μέρα έχετε τις μαύρες σας (μιλάμε για έρεβος, να έχετε πέσει ΞΗ ΜΕ ΡΩ ΜΑ ΤΑ στα πατώματα), διαβάστε ένα κομμάτι του και θα δείτε αμέσως το ποτήρι να μετατρέπεται από μισοάδειο σε μισογεμάτο.

Ο ΝΙΚΟΣ ΤΖΑΝΤΖΑΡΑΣ

Την τελευταία φορά που ο Νίκος φοβήθηκε να εκφράσει (γραπτώς ή μέσω μικροφώνου) την γνώμη του ο Αρχιμήδης έτρεχε γυμνός στους δρόμους φωνάζοντας «Εύρηκα- Εύρηκα» και το ημερολόγιο έδειχνε 3ο αιώνα προ Χριστού.

Μια συζήτηση μαζί του περί ελληνικού ποδοσφαίρου πείθει ακόμα και τον άπιστο Θωμά για το ότι «κατέχει το τόπι».

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΣ

Ο MVP του δημοσιογραφικού πρωταθλήματος μπάσκετ είναι εξίσου αποτελεσματικός όταν «κάνει παιχνίδι» και για τα θέματα της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ, έχοντας ως βασικό… εργαλείο όχι την πορτοκαλί θεά, αλλά το πληκτρολόγιό του.

Κοντός (κατ’ όνομα) μεν, παίζει πολύ ψηλά δε.

Ο ΜΑΡΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ

Άλλη Εντελώς Κατάσταση: ο άνθρωπος που όταν λίγο έλειψε ν’ αποδημήσει εις Κύριον είπε «Να μου προσέχετε την ΑΕΚ» μεταξύ σοβαρού και σοβαρού, βγάζει είδηση για την Ένωση ακόμα κι όταν διασπάται (η προσοχή του- πράγμα καθόλου δύσκολο).

Ένα θα σας πούμε: στο γραφείο τον αποκαλούν «γλυκούλη». Ξέρει αυτός γιατί…

Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΗΛΙΟΣ

Σπάνιο κράμα ρεπόρτερ- θεσπέσιου «γραφιά»- γνώστη του ποδοσφαίρου, τον ρωτάς για το αριστερό μπακ της under 17 της Μποταφόγκο τη σεζόν 1965-1966 και σε κλάσματα του δευτερολέπτου ξεστομίζει την σωστή απάντηση.

Δημοσιογράφος με όλα τα γράμματα κεφαλαία, ο κ@$%λ#ας (κάτι δικά μας, μη δίνετε σημασία).

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΣ

Αν ζούσε στη Ζυρίχη και δούλευε εκεί σ’ αθλητικό σάιτ, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην τον αποκαλούσαν «Ελβετικό σουγιά»: ακούραστος σε βαθμό που ιδρώνει η βάση, γράφει με την ίδια ευκολία τελικό Champions League και το ποιος ήταν ο τελευταίος παίκτης της ΑΕΚ που σκόραρε με κεφαλιά- ψαράκι ημέρα Σάββατο, με νεφελώδη καιρό, ανέμους 8 μποφόρ, στις 19:37 και με 10.734 φιλάθλους στις εξέδρες.

Original παιδί, 21 καρατίων.

Η ΒΑΣΩ ΠΡΕΒΕΖΙΑΝΟΥ

Το κορίτσι που στα live της γίνεται λαϊκό προσκύνημα αντίστοιχο με αυτό στη Μέκκα, μπορεί να συνεννοηθεί με παίκτες και προπονητές σε όλες τις γλώσσες του Πύργου της Βαβέλ, ενώ είναι η χαρούμενη νότα στην αίθουσα σύνταξης, με το γαργαριστό γέλιο της ν’ ακούγεται από τη Γη στον Κρόνο.

Σπάνια δημοσιογράφος, γυρίζει και στο «Σουλάρα».

Η ΒΙΚΥ ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ

Η νο1 τενιστική δημοσιογράφος της χώρας, μπαίνει στο Australian Open και στο Roland Garros με την ευκολία που βάζει topspin στα χτυπήματά του με το forehand ο Ναδάλ.

Πέρυσι ο Φέντερερ μετά την κατάκτηση του 8ου Γουίμπλεντον είπε στα μικρόφωνα “Vicky, this one is for you”, δείγμα της αναγνώρισης που τυγχάνει στο χώρο.

Ο ΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο άνθρωπος που θα μπορούσε κάλλιστα ν’ αντικαταστήσει το κάπα στο όνομά του με το δέλτα, είναι ένας Θρύλος του SDNA- κι όχι μόνο λόγω των Ολυμπιακών αισθημάτων του.

Ευρύτατο λεξιλόγιο όσον αφορά στις λέξεις που ξεκινάνε από –γ, –κ και –π, ξεχωριστό ταλέντο στη γραφή, πολλά κιλά ελεγχόμενης (εντάξει, όχι πάντα) ποδοσφαιρικής «τρέλας».

Αν θέλετε να δείτε τον χάρο με τα μάτια σας, τολμήστε να του πάρετε την καρέκλα…

Η ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ

Μηχανή παραγωγής ειδήσεων, η επιτομή του άοκνου «εργάτη», ξεκινάει να πατάει πλήκτρα στις 8 το πρωί της Τρίτης και σταματάει τη Δευτέρα (Παρουσία). Ό,τι θέλετε για τα λεγόμενα «Λοιπά Σπορ» μπορείτε να ρωτήσετε άφοβα την Πηνελόπη- δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει ποτέ.

Α, ναι: και διαθέτει καρδιά που παραπέμπει ευθέως στο Ολυμπιακό μετάλλιο του Πετρούνια.

Σωστά: χρυσή.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΚΚΑΣ

Ωριμότητα 50άρη δημοσιογράφου που αρθρογραφεί από την τετάρτη δημοτικού, ο 22χρονος Γιώργος βάζει τα γυαλιά στην πλειονότητα της «φάρας» μας.

Αν θέλετε να του φτιάξετε τη μέρα πείτε του «Γιώωωωωργο, βουνόοοο είσαι!» και μετά περιμένετε να κάνει το ίδιο και ο Κοτζιάς.

«Κλάμα» μέχρι να στερέψουν τα, καλώς εννοούμενα, δάκρυα.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΙΛΗΣ

Φήμες λένε πως κάπου στο Τιμπουκτού υπάρχει ένας συνομήλικός του (ελάτε να αισθανθούμε όλοι μας ΚΑΠΗ: 20κάτι είναι ο άτιμος) που ξέρει περισσότερα από αυτόν για το ευρωπαϊκό μπάσκετ και κατανοεί καλύτερα το άθλημα.

Ωστόσο, πρόκειται απλά για φήμες: ο Γιάννης είναι αυτό που στο χωριό μας μικροί λέγαμε “One of a kind”.

Βουνό part 2.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΡΟΝΤΑΚΗΣ

Άξιος συνεχιστής του Ντα Βίντσι, ο Βρόντακας μπορεί να κάνει 20 πράγματα ταυτόχρονα και όλα τους εξίσου αποτελεσματικά.

Αυτό που τον ξεχωρίζει, ωστόσο, είναι η πρωτοφανής του ικανότητα να βρίσκει το κορυφαίο στήθος, τα πιο καλοσχηματισμένα οπίσθια και τα πιο εντυπωσιακά πόδια στη γυναικεία υφήλιο μέχρι να πεις “Picante”.

Ο ΜΑΚΗΣ ΣΤΑΘΑΤΟΣ

Συνθέτουν μαζί με τον Βροντάκη το αθλητικό αντίστοιχο του «Λυριτζής- Οικονόμου», μιας και δουλεύουν μαζί από την απελευθέρωση της Ελλάδας και μετά.

Ο Μάκαρος είναι Ατρόμητος (κυριολεκτικά και μεταφορικά), με μια μοναδική ικανότητα στο να «πυροβολεί» ειδήσεις και να καλύπτει όποια τρύπα προκύπτει στο σάιτ.

Bonus: ο άνθρωπος έπρεπε να έχει γίνει stand- up comedian. Ανεβαίνει στην «σκηνή» και πέφτεις κάτω από τα γέλια.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ

Μεταγραφή αεροδρομίου (υπό την έννοια πως έφτασε με αεροπλάνο στην Αθήνα) από τη Θεσσαλονίκη, μας τα ’χει κάνει ευμέγεθες ζέπελιν με την εμμονή του να παραγγέλνει «Ένα σάντουιτς με γύρο» και να λύνεται στα γέλια κάθε φορά που ακούει «Καλαμάκι χοιρινό».

Μεταξύ μας, μαζεύουμε υπογραφές για να τον σουβλίσουμε.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΔΕΛΑΚΗΣ

Ο Γιώργος κάνει ρεπορτάζ σε θέματα που κάνουν «τζιζ» για τους πολλούς και προκαλούν ηλεκτρονικά εγκαύματα, είναι ο βασιλιάς των στοιχηματικών προβλέψεων (ο μόνος κουβάς που πηγαίνει είναι όταν πετάει τα σκουπίδια του) και της μανιώδους παραγωγής κατάρων made in Crete.

Η δημοσιογραφία είναι, χρόνια τώρα, στο sDNA του και δεν βγαίνει ούτε με ψυχική σπάτουλα.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΡΓΟΣ

«Κανονιέρης» τόσο κατ’ επιλογήν (Άρσεναλ είναι το παιδί, δείξτε κατανόηση…), όσο και λόγω ικανότητας, ο Δημήτρης αποτελεί βασικό πυλώνα της πρωινής βάρδιας και «το ψάχνει» όσο ελάχιστοι στο χώρο.

Συνεντεύξεις, αποκλειστικά και αφιερώματα εντάσσονται στο παλμαρέ του- τα πάντα, δηλαδή, εκτός από το τρόπαιο του πρωταθλητή στο Νησί που δεν πρόκειται να το ξαναδεί ακόμα κι αν ζήσει περισσότερο κι από τον Μαθουσάλα.

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΛΤΑΣ

Ή, αλλιώς, ο Μάικλ Τζάκσον του SDNA (ξέρει αυτός, όπως και όλο το σάιτ, γιατί). Οι πιθανότητες να του ξεφύγει είδηση της μπασκετικής ΑΕΚ είναι όσες και βραβευτεί ετεροχρονισμένα με το Νόμπελ Ειρήνης ο Αδόλφος Χίτλερ.

Έι, Χρηστάρα: “Dan-ge-rous!”.

Ο ΜΑΚΗΣ ΣΕΡΕΠΙΣΟΣ

Ο μοναδικός τομέας που διακρίνεται ακόμα περισσότερο από την ικανότητά του να γράφει για μπάσκετ είναι το instagram, εκεί που ουσιαστικά παίζει χωρίς αντίπαλο κι έχει τρελάνει τα θηλυκά Αττικής και περιχώρων (over 0.5 inbox κάθε μέρα «Έλα Μάκη, τι κάνεις;»).

Κορίτσια, λυπούμαστε: τον κέρδισε το SDNA και το μπασκετικό τμήμα.

Ευτυχώς για μας, δηλαδή.

Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΑΞΙΟΠΟΥΛΟΥ

Μπορείτε να ψάχνετε όσο θέλετε- μέχρι να παγώσει η κόλαση στις 27 Ιουλίου, για παράδειγμα- όμως επιτρέψτε μας να σας βοηθήσουμε για να γλιτώσετε χρόνο: δεν πρόκειται να βρείτε άλλον στην Ελλάδα που να γράφει πορτραίτα και αφιερώματα καλύτερα από της Μαριάννας.

Η κοπέλα παίζει μεγάλη μπάλα τόσο εντός των τεσσάρων γραμμών (επαγγελματίας αθλητής του μπάσκετ, βλέπετε), όσο και εκτός αυτών.

Μια παράγραφός της- ή μια ασίστ της στον αιφνιδιασμό- θα σας πείσει.

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΩΙΔΗΣ

Σκιτσογράφος από αυτούς που βγαίνουν μια φορά ανά μιλένιουμ, ο Χρήστος μας κάνει να λέμε χαμογελώντας «Ρε τον μπαγάσα, τι έφτιαξε πάλι!» κάθε φορά που βλέπουμε μια εικόνα του στο SDNA.

Ζωί(δη) να ’χει, να μας κάνει να γελάμε…

Ο ΑΚΗΣ ΠΑΠΑΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ο γκουρού της Football League και της Γ΄ Εθνικής είναι το απόλυτο δημοσιογραφικό «τοτέμ» των μικρότερων κατηγοριών, καθώς ξέρει- χωρίς υπερβολή- τα πάντα και τους πάντες.

Αν κυκλοφορήσει ποτέ “Trivial Pursuit, Football League Edition”, να είστε βέβαιοι ότι τις ερωτήσει (θα) τις έχει γράψει ο Άκης.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΠΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

Ο άνθρωπος του SDNA σε μυριάδες αποστολές, διαθέτει πιο πράσινη καρδιά κι από τον Hulk όταν θυμώνει, ενώ η πρωτοφανής του επιθυμία να βοηθήσει σε όλους τους τομείς σκλαβώνει ακόμα και τον Ρόμποκοπ.

Ο ΘΩΜΑΣ ΜΙΧΟΣ

Ερώτηση: είναι τυχαίο το ότι το «Μίχος» ομοιοκαταληκτεί τέλεια με το «μύθος»; Όχι βέβαια- ο Θωμάς είναι δημοσιογράφος μυθικού βεληνεκούς κι αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό αν δει κανείς το ρυθμό με τον οποίο τον σταματάει ο… απλός κόσμος στην Τσιμισκή για να τον ρωτήσει την γνώμη του για πάσης ποδοσφαιρικής φύσεως θέματα.

Σωστά το καταλάβατε: το 98.2% αυτών είναι γυναίκες.

Εμφανίσιμες γυναίκες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗΣ

Θέλεις Superleague; Ο Γιάννης. Θέλεις Volley League; Ο Γιάννης. Θέλεις χάντμπολ; Ο Γιάννης. Θέλεις ΠΑΟΚ, Άρη, Ηρακλή; Ο Γιάννης!

Ο αξιότιμος κ. Παρασκευαΐδης είναι η απτή απόδειξη του πάνσοφου ρητού “Site χωρίς Γιάννη, προκοπή δεν κάνει”, καθώς από τη στιγμή που ενσωματώθηκε στην οικογένεια του SDNA το μέσο πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο, κι από κει στο κάλλιστο.

Ο μόνος πιο χρήσιμος Giannis από αυτόν, είναι ο Αντετοκούνμπο.

Η ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΥΝΤΟΥ

Η εκκωφαντική απάντηση των γυναικών στην άκρως φαλλοκρατική άποψη πως το ασθενές φύλο «Δεν ξέρει από μπάλα» και πρέπει να κατευθυνθεί το τάχιστο δυνατόν στην κουζίνα: αν οι άντρες δημοσιογράφοι ήξεραν έστω και τα μισά για το εγχώριο πρωτάθλημα από την Ελένη, τότε θα είχαμε κάθε δικαίωμα να τους φωνάζουμε «Μπριτάνικα».

Έλα όμως που δεν…

Ο ΝΙΚΟΣ ΤΟΣΚΙΤΣΗΣ

Χρόνια στο χώρο, μπήκε προσφάτως στο… χορό του SDNA και χορεύει με την επιδεξιότητα ενός ποδοσφαιρικού (με μικρές δόσεις μπάσκετ) Νουρέγιεφ. Ο Νίκος πιάνει τον παλμό της συμπρωτεύουσας και αρνείται να τον αφήσει μέχρις ότου «ξεμπερδέψει» με το εκάστοτε θέμα.

Αν δε μας πιστεύετε, ρωτήστε τα ίδια τα θέματα.

Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΤΣΙΚΑΣ

Μοντέρ που αν είχε γεννηθεί στην Αμερική θα «έκοβε» τις ταινίες του Σκορσέζε και για να του μιλήσεις θα έπρεπε να επικοινωνήσεις με τη γραμματέα του και να μπεις σε λίστα αναμονής για 2 τουλάχιστον εποχές (κατά πάσα πιθανότητα το χειμώνα και την άνοιξη), ο Θοδωρής είναι ικανός γι’ αλλεπάλληλα, καθημερινά «θαύματα».

Οι Κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας και αηδίες…

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Το μόνο που χρειάζεται για να μεγαλουργήσει είναι να τον κοπανήσεις επανειλημμένα στον ώμο προκειμένου να βγάλει τ’ ακουστικά του. Αν το καταφέρεις αυτό, μετά ο Βασίλης θα σου φτιάξει την πιο εντυπωσιακή φώτο, το καλύτερο βίντεο και ό,τι άλλο τραβάει η δημοσιογραφική σου ψυχή.

Μπίλαρε, καλά το ΠΑΣ.

Ο ΝΩΝΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Το πιο άγρυπνο μάτι στην ιστορία των άγρυπνων ματιών: ο Νώντας («Νωντάρα» για τους γνωρίζοντες) είναι ένας άξιος συνεχιστής του Δράκουλα, καθώς έχει να τον δει ήλιος από τη μέρα που βαφτίστηκε.

Πολυεργαλείο που δύσκολα το βρίσκεις όσο κι αν ψάξεις στα… ράφια, ο Νώντας σηκώνει στις πλάτες του τις δύσκολες ώρες ολόκληρο το SDNA.

Η ΑΡΙΑΔΝΗ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ

Δημοσιογραφική «έφοδος» κινούμενη με 300 χιλιόμετρα την ώρα: η Αριάδνη μπήκε σαν τετράτροχος σίφουνας στη ζωή του SDNA και φροντίζει με τα Road Stories της και τα θέματά της ν’ απογειώνει το μηχανοκίνητο κομμάτι του σάιτ.

Κι ακόμα, να φανταστείτε, απλά χαϊδεύει το γκάζι.

Οσονούπω θα το πατήσει μέχρι τέλους…

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΡΔΗΣ, Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΡΕΪΖΙΔΗΣ, Ο ΛΕΩΝ ΣΤΑΥΡΑΚΙΔΗΣ, Ο ΜΑΡΙΟΣ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗΣ, Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΥΡΛΗΣ

Ή, απλούστερα, η νέα γενιά του SDNA που έρχεται για να ταΐσει μεγάλες ποσότητες σκόνης τους «προκατόχους» της, καθώς έχει όλα τα εφόδια να το πετύχει και να κρατήσει ψηλά την άυλη σημαία του σάιτ.

Πάμε στοίχημα πως θα τα καταφέρουν;

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΟΥΡΤΖΗΣ

Ο άνθρωπος που κανονίζει τα πάντα στο μαγαζί στο εμπορικό και διοικητικό κομμάτι. Που, άσχετος ως, θέτει τα πιο... «καίρια» ερωτήματα όταν υπάρχουν αγώνες σε εξέλιξη.

Ο ΝΙΚΟΣ ΠΡΕΒΕΔΟΥΡΑΚΗΣ

Αυτός που μπορεί να πουλήσει ακόμα και πάγο στους Εσκιμώους, με την πρόφαση πως είναι καλύτερης ποιότητας από αυτόν που τους περιβάλλει.

Η ΕΛΕΝΗ ΤΥΠΟΥ

Ο βράχος χρώματος ξανθού που… κινεί τα νήματα μ’ επιδεξιότητα πεπειραμένου παίκτη.

Η ΑΛΜΠΑ ΖΕΝΕΛΗ

Αυτή που μπορεί να πουλήσει καυτό σαλέπι σε περιπλανώμενο στη Σαχάρα στις 14:30 το μεσημέρι, εξηγώντας του πως αν τσουρουφλιστεί από το σαλέπι θα ξεχάσει τις παραισθήσεις που έχει.

Η ΚΙΚΗ ΧΑΛΙΔΟΥ

Η γραμματέας που άπαντες θα ήθελαν στο γραφείο τους (αλλά, δυστυχώς για τους υπόλοιπους, την προλάβαμε εμείς).

Όμως, το SDNA είναι και μερικοί ακόμα: ο Θανάσης Ασπρούλιας, ο Γιώργος Κοσμάς, ο Βασίλης Βέργης, ο Άρης Λαούδης, ο Κώστας Σωτηρίου, ο Χάρης Ζευγαδέλλης, ο Στέλιος Ματαράς, ο Κώστας Γιαταγάνας, η Μαρία Παπαδοπούλου, ο Γιώργος Νοικοκύρης, ο Χρήστος Ελευθερίου, ο Δημοσθένης Χριστόπουλος κ.α.

Πάνω απ’ όλα, ωστόσο, πιστέ αναγνώστη, το SDNA είσαι εσύ. Χωρίς εσένα κανένα από τα 80, σχεδόν, ονόματα που «παρέλασαν» δε θα είχε νόημα.

Χρόνια μας πολλά, λοιπόν.

Χρόνια σου πολλά.

2014-2017: το ταξίδι μόλις ξεκίνησε.

Πιάσε το χέρι μας και πάμε.

Το SDNA πίσω από τις «κάμερες»