Μια μεγάλη διαδρομή στο ελληνικό αθλητικό ραδιόφωνο ολοκληρώνεται την Παρασκευή 28 Αυγούστου. Ο Λευτέρης Σαρελάκος θα πραγματοποιήσει από τις 16:00 έως τις 18:00 την τελευταία εκπομπή του στην ΕΡΑ Σπορ, καθώς αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης έπειτα από 42 χρόνια δημοσιογραφικής παρουσίας.
Ο τίτλος της αποχαιρετιστήριας εκπομπής θα είναι «Το Τρίτο Μάτι: Ο τελευταίος χορός».
Ο απολογισμός του Λευτέρη Σαρελάκου αποτυπώνει το μέγεθος της διαδρομής του. Μέσα σε 42 χρόνια πραγματοποίησε 1.227 ποδοσφαιρικές μεταδόσεις και ακόμη 117 μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Συνολικά, δηλαδή, περιέγραψε 1.344 αναμετρήσεις στα δύο δημοφιλέστερα αθλήματα.
Στην πορεία του κάλυψε πέντε Euro, ανάμεσά τους και το Euro 2004 της Πορτογαλίας, όπου η Εθνική Ελλάδας κατέκτησε το ευρωπαϊκό τρόπαιο. Στη λίστα των μεγάλων διοργανώσεων περιλαμβάνονται επίσης τέσσερα Μουντιάλ και δύο Ολυμπιακοί Αγώνες.
Οι αριθμοί αυτοί αφορούν μόνο τις μεταδόσεις. Δίπλα τους βρίσκονται χιλιάδες ώρες εκπομπών, αθλητικών μαγκαζίνο, συζητήσεων με ακροατές και έκτακτων προγραμμάτων για τις σημαντικότερες στιγμές του ελληνικού και του διεθνούς αθλητισμού.
Η σχέση του Λευτέρη Σαρελάκου με την ΕΡΑ Σπορ πηγαίνει πίσω στην ίδια την ίδρυση του σταθμού. Στη συλλεκτική φωτογραφία από το στούντιο, λίγο πριν από την πρώτη εκπομπή στις 3 Μαΐου 1993, βρίσκεται ανάμεσα στα πρόσωπα που στελέχωσαν το νέο εγχείρημα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
3 Μαΐου 1993, λίγο πριν την πρώτη εκπομπή της ΕΡΑ Σπορ.
Πάνω από αριστερά οι Σπύρος Λουκόπουλος, Λευτέρης Σαρελάκος, Τέλης Σταμούλης, Κώστας Μυλωνάς, Γιώργος Τζαβέλλας (γενικός διευθυντής της ΕΡΑ και… πατέρας της ΕΡΑ Σπορ), Μιχάλης Βεργίτσης (πρόεδρος της ΕΡΤ), Αντώνης Αντωνιάδης, Βαγγέλης Μπαλίκος.
Κάτω οι Χρήστος Κοντός, Αντώνης Πυλιαρός, Ηρακλής Κοτζιάς, Κώστας Μότσης (ο εμπνευστής της δημιουργίας του πρώτου αθλητικού ραδιοφώνου).
Η ΕΡΑ Σπορ δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Κώστα Μότση και αποτέλεσε τον πρώτο αμιγώς αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας. Ο Σαρελάκος υπήρξε ένα από τα πρόσωπα που συνδέθηκαν με την ανάπτυξή της και με την εποχή κατά την οποία η κυριακάτικη ακρόαση των αγώνων αποτελούσε σταθερή συνήθεια για τους φιλάθλους σε ολόκληρη τη χώρα.
Η εκπομπή της Παρασκευής θα κλείσει μια επαγγελματική πορεία που άρχισε το 1984 και διήρκεσε περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες. Θα είναι το τελευταίο προγραμματισμένο δίωρο του Λευτέρη Σαρελάκου ως εργαζομένου της ΕΡΤ και, ταυτόχρονα, ένας απολογισμός ανθρώπων, αγώνων, ταξιδιών και στιγμών που πέρασαν μέσα από το μικρόφωνό του.