MENU

«Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη,

 ελπίζω να είσαι καλά, γερός και δυνατός! Χρόνια έχουμε να τα πούμε από κοντά (μη μετρήσεις πόσα σε παρακαλώ), αλλά εξακολουθώ πάντα να λατρεύω τα Χριστούγεννα!

 Χμμμ…Δηλαδή εκτός από την κίνηση στους δρόμους που σε κάνει να θες να αυτοπυρποληθείς στη μέση της Βασιλίσσης Σοφίας! Α, επίσης δεν αντέχω καθόλου τις ουρές στα σούπερ μάρκετ και τα πολυκαταστήματα, στα οποία νομίζεις ότι γίνεται πόλεμος κι εσύ έχασες το πολεμικό ανακοινωθέν, γιατί μέσα στο αυτοκίνητο άκουγες Εasy fm και το Last Christmas. Κι επίσης σιχαίνομαι την ατελείωτη αναμονή στα κομμωτήρια με όλες αυτές τις χαζοκουβέντες και τα-παντελώς αδιάφορα-κουτσομπολιά, την ώρα που τρελαίνομαι από το άγχος να τελειώνω πια μ’ αυτό το μαλλί και να γυρίσω σπίτι μου να μαγειρέψω!

Κατά τα άλλα, όμως, πεθαίνω για τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και το δέντρο και αν μπορούσα, θα στόλιζα από τις αρχές Νοέμβρη.  Μ’ αρέσει το τζάκι αναμμένο,  η τηλεόραση να παίζει κλασικές ταινίες και το σπίτι να μυρίζει κανέλλα και γαρύφαλο από τα γλυκά που ψήνονται στο φούρνο.. Απολαμβάνω την εορταστική ατμόσφαιρα της πόλης με τα φωτάκια και τα τραγούδια (αυτό το Let it snow το λέω πρωί-βράδυ!) και τα κάλαντα! Διασκεδάζω να ψωνίζω πράγματα (καλά αυτό μ’ αρέσει όλο το χρόνο!) και να διαλέγω δώρα για όλους! Κι αν πιάσει και χιονίζει κιόλας, όπως τώρα, χοροπηδάω πιο πολύ κι από το γιο μου!

Θέλω, επίσης, να σου θυμίσω, αγαπητέ Άγιε Βασίλη, ότι ήμουν πολύ καλό κορίτσι όλη την προηγούμενη χρονιά.. Συνεπής κι εργατική, δούλεψα ανελλιπώς κι υπευθύνως χωρίς κοπάνες και λοιπές παρασπονδίες. Ήμουν κοντά στους φίλους μου και προσπάθησα να είμαι ευπροσήγορη και σώφρων!  Δεν αρνούμαι ότι εκνευρίζομαι λιγουλάκι εύκολα και γκρινιάζω λιγουλάκι ευκολότερα, αλλά θα προσπαθήσω να το βελτιώσω την επόμενη χρονιά.. Και το φρύδι θα  το σηκώνω λιγότερο.. Και θα είμαι πιο υπομονετική με τους ηλιθίους…Μπα, πολλά πέφτουν.. Αυτό το τελευταίο, άστο για τη μεθεπόμενη χρονιά..

Και φτάσαμε στο δυσκολότερο σημείο: το δώρο μου…Θέλω να σου εξομολογηθώ αγαπητέ, ότι δε θα ζητήσω υγεία κι αγάπη για όλο τον κόσμο.. Πρώτον, γιατί αυτή η απάντηση έχει καταργηθεί ακόμα κι απ΄ τα καλλιστεία και δεύτερον γιατί -ειδικά αν είσαι μάνα, ως ευχή εξυπακούεται! Θα είμαι επομένως  λίγο περισσότερο υλίστρια από όσο politically correct και θα στο αποδείξω αμέσως. Θέλω λοιπόν να σου πω ότι έχω δει μια ωραιότατη τσαντούλα, λιτή κι απέριττη.. Ένα LV γράφει πάνω για να μην μπερδευτείς. Είναι λίγο ακριβή, αλλά φαντάζομαι ότι δε θα σου είναι πρόβλημα.. Αν σου είναι περίπλοκο να διαλέξεις τσάντα, μπορείς να μου φέρεις ένα ζευγάρι γόβες, ψηλοτάκουνες με κόκκινη σόλα, και δε με νοιάζει… Αν είσαι πιο κλασικός, συμβιβάζομαι και με ένα κόσμημα, έχω αδυναμία στα δαχτυλίδια! Δεν ξέρω αν εσύ τα δώρα τα παίρνεις απευθείας από το εργοστάσιο, πάντως εδώ τα βρίσκεις όλα εύκολα στη Βουκουρεστίου..Σε ενημερώνω, για να μην ψάχνεσαι τελευταία στιγμή..Αχ, άγιέ μου, δεν είμαι ιδιαίτερα ολιγαρκής, το ξέρω, αλλά μην ανησυχείς: γι΄αυτό το ελάττωμά μου φροντίζει η Τρόικα! 

Τέλος πάντων, σε ζάλισα και δε θέλω, γιατί πρέπει να διαλέξεις με καθαρό μυαλό..

Σε φιλώ λοιπόν, ανυπομονώ και σε ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

Με παντοτινή αγάπη

Υ.Γ. Τα μελομακάρονα που θα σου αφήσει ο γιος μου κάτω από το δέντρο τα έχω φτιάξει εγώ: σε παρακαλώ να καταμετρηθεί στα υπέρ μου!

Santa Baby