MENU

Ο πρώτος τελικός της σειράς έδειξε πως ο Παναθηναϊκός είναι ανώτερος και με τη δύναμη της έδρας έχει το πλεονέκτημα. Επειδή, όμως, όλα ανατρέπονται ο δεύτερος αγώνας είναι το… κλειδί της επιτυχίας.

Έχουμε δει πολλές φορές ανατροπές και αλλαγή δεδομένων αλλά μια ενδεχόμενη νίκη του Παναθηναϊκού στο Ρέντη τον οδηγεί με ακρίβεια προς τον τίτλο. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το σκορ της σειράς και το πλεονέκτημα έδρας των πρασίνων αλλά με τη συνολική εικόνα. Αυτό που κέρδισαν οι πράσινοι μετά το πρώτο παιχνίδι είναι το δικαίωμα να θεωρούνται ανώτεροι.

Αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες φέτος όπου ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε πλήρως. Ακόμα και στο 3-2 στο Ρέντη μπορεί οι παίκτες του Ανδρεόπουλου να είχαν καλή εικόνα και να πήραν το θετικό αποτέλεσμα ωστόσο το παιχνίδι του Ματς την περασμένη εβδομάδα έμοιαζε με μονόλογο. Αυτό συνέβη γιατί ο Παναθηναϊκός από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πόντο έβαζαν πίεση στην απέναντι πλευρά. Ο Παναθηναϊκός έχει το πλεονέκτημα να μπορεί να σερβίρει με απειλητικό τρόπο σχεδόν σε κάθε περιστροφή και επιπλέον να φέρνει παίκτες στον αγωνιστικό χώρο όπως ο Κασαμπαλής και να προσθέτει έξτρα πίεση από τα 9 μέτρα.

Το ίδιο περίπου συνέβη και στους ημιτελικούς με τον Μίλωνα. Και εκεί ο Ολυμπιακός ουσιαστικά έχασε από την υποδοχή του. Η διαφορά είναι πως στο Μετς δεν έπαιζε σε ένα γήπεδο «κλουβί» όπως το Κροίσος Πέρσης αλλά σε ένα γήπεδο πιο ανοιχτό και όχι χαμηλοτάβανο. Οπότε γίνεται σαφές πως οι αιτιολόγηση αυτή, που είχε ακουστεί μετά το τέταρτο ματς με τον Μίλωνα, ακυρώνεται. Και φυσικά όσο καλό σύνολο και αν είναι οι ερυθρόλευκοι και όσο ικανός πασαδόρος και αν είναι ο Τράβιτσα με υποδοχή στα επίπεδα του πρώτου αγώνα δύσκολα μπορεί να πάρει το θετικό αποτέλεσμα.

Σε αυτό προστίθεται και η αγωνιστική άνοδος του Παναθηναϊκού που δεν αφήνει περιθώρια και δεν έχει κενά διαστήματα. Ένα ακόμα πλεονέκτημα των πρασίνων είναι η καλή εικόνα του Έλγκερντ. Ο πασαδόρος του τριφυλλιού έκανε το step up που χρειαζόταν η ομάδα του την πιο κρίσιμη στιγμή της σεζόν και αυτό έδωσε μεγάλη ώθηση στον Παναθηναϊκό. Το καλό διάβασμα, η συνέπειά του και η αξιοποίηση όλων των θετικών στοιχείων της ομάδας «απενεργοποίησε» το μπλοκ του Ολυμπιακού που σε συνδυασμό με αυτή την υποδοχή βγήκε εκτός ρυθμού.

Αυτή είναι η πρώτη φορά στη σεζόν που ο Ολυμπιακός βρίσκεται πραγματικά σε δύσκολη θέση στα εγχώρια και έχει ενδιαφέρον το πως θα το διαχειριστεί. Το ότι έκανε στραβοπατήματα στην regular season δεν ήταν κοστοβόρο αλλά ούτε το ότι ο Μίλωνας τον πίεσε στα ημιτελικά καθώς το πλεονέκτημα εξακολουθούσε να βρίσκεται στους ερυθρόλευκους. Αυτό μετατρέπει τον δεύτερο τελικό σε μια πολύ σημαντική μονομαχία που είτε θα δώσει τους πράσινους το τεράστιο πλεονέκτημα είτε θα δείξει ότι ο φετινός Ολυμπιακός αρνείται να λυγίσει σε κάθε συνθήκη.

Ώρα αντεπίθεσης ή ώρα για… match point