MENU

Το βράδυ του Σαββάτου (24/2) γίναμε μάρτυρες του απόλυτου unfair από τον τεχνικό της Λαμίας, Λεωνίδα Βόκολο απέναντι στον Τσιλούλη που με τις φετινές του εμφανίσεις τον έκανε... μάγκα.

Και πάμε να εξηγήσουμε τι εννούμε, διότι σίγουρα θα βρεθούν κάποιοι καλοθελητές να γράψουν ή να πουν «τι λες ρε Τέο;». Η Λαμία είναι μία μικρομεσαία ομάδα της Super League και ελέω Καρλίτος, Τσιλούλη και των άλλων παιδιών που έχει, φέτος ανέβηκε level. Και ο Τσιλούλης έβαλε... το λιθαράκι του σ' αυτό. Ο 29χρονος εξτρέμ έκανε και κάνει μία εξαιρετική σεζόν βοηθώντας την Λαμία να κάνει σερί υπερβάσεις και θέλησε ως επαγγελματίας να την εξαργυρώσει. Να πάει σε ένα μεγαλύτερο club και να δει αν το αγωνιστικό του μπόι, θα τον βοηθήσει να κάνει καριέρα. 

Δεν γίνεται κύριε Βόκολε να αδιειάζεις τόσο άκομψα έναν παίκτη που σε έχει βοηθήσει τόσο πολύ φέτος, έχει κάνει τους πάντες στην Ελλάδα να μιλούν με κολακευτικά λόγια για τη Λαμία και το αγωνιστικό της πρόσωπο;. Είναι unfair... Είναι χτύπημα κάτω από τη μέση. 

Και υπάρχει και άλλο που μπορούμε να πούμε για τον Λεωνίδα Βόκολο και θα το αναλύσουμε πιο κάτω...

Το συμβόλαιο του Τσιλούλη έληγε το καλοκαίρι και αυτός τίμια και αντρίκεια ξεκίνησε την κουβέντα στο εξάμηνο όταν του δίνει το δικαίωμα ο νόμος να το κάνει. Συμφώνησε με την ΑΕΚ που βάσει της χθεσινής ενημέρωσης, είχε γνωστοποιήσει στη Λαμία ότι μιλά με τον παίκτη. Ο Βόκολος, όμως, βγήκε και τι έκανε... Ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού από τον Νοέμβριο του '14 έως τον Φλεβάρη του '16 - απλά το επισημαίνουμε - επέλεξε να κάνει την παραπάνω δήλωση μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Άδειασε... τον παίκτη του που μάλιστα θα μπορούσε να μην του πει τίποτα, να μπει και να παίξει. Άσε που προφανώς θα έπρεπε ως προπονητής της Λαμίας να ήξερε τι συμβαίνει, εδώ και καιρό…

Στη Λαμία το είχαν τούμπανο και ο Βόκολος κρυφό καμάρι ότι ο παίκτης μιλάει με την ΑΕΚ και πως είχε φθάσει σε προφορική συμφωνία. Ας δεχθούμε, όμως, πως ο Λεωνίδας δεν το ήξερε... Δε σκέφτηκε ότι αυτό που έκανε ο Τσιλούλης ήταν πολύ... παντελονάτο. Πήγε του είπε ότι «δεν παίζω γιατί τα έχω βρει με την ΑΕΚ». Θα ήταν πιο τίμιο ο παίκτης να κάνει τον Κινέζο και να μπει και να παίξει;

Γιατί ο Βόκολος το έκανε τώρα και δεν το έκανε μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό; Αυτός ξέρει καλύτερα και δεν θα απαντήσουμε αντί του προπονητή της Λαμίας. Και το λέμε αυτό, το επαναλαμβάνουμε πιο σωστά, διότι  ΑΕΚ στην συγκεκριμένη περίπτωση κινήθηκε με τον «προβλεπόμενο» τρόπο ως αναφέρουν οι κανονισμοί και δεν έκανε κάτι αντικανονικό.

Έτσι μόνο υποθέσεις, εκτιμήσεις αν θέλετε μπορούμε να κάνουμε τις οποίες θα κρατήσουμε και για μας... Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι αυτό που έκανε ο Βόκολος στον Τσιλούλη είναι αντιεπαγγελματικό και αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα, διότι ο προπονητής της Λαμίας ήταν και ποδοσφαιριστής.

Και πάμε να αναφερθούμε στον παίκτη, στον ψυχισμό του παίκτη... Ο Τσιλούλης θα είναι σίγουρα εκτός στα ματς των play offs με την ΑΕΚ, εφόσον η Λαμία τα καταφέρει και μπει στην εξάδα. Πώς, όμως, αυτός ο ποδοσφαιριστής θα σταθεί σε ματς με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ ή Άρη;

Ο Βόκολος τον έβαλε... στο στόχαστρο. Φανταστείτε μία ολόκληρη Λεωφόρος να τον βρίζει, μία Τούμπα ή ένα Καραϊσκάκη να κάνει το ίδιο; Και γιατί; Επειδή ο 29χρονος άσος λήγοντας το συμβόλαιό του αποφάσισε να πάει στην ΑΕΚ και παντελονάτα είπε στην ομάδα του πως δεν θα παίξω εναντίον του συλλόγου, με τον οποίο υπάρχει προσύμφωνο ή προφορική συμφωνία. 

Αντιεπαγγελματικό χτύπημα Βόκολου σε Τσιλούλη και υπήρξε και ποδοσφαιριστής