Πλέον, η ομάδα της Μπολόνια ετοιμάζεται για σαρωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, με το μπάτζετ να παρουσιάζει σημαντική πτώση, καθώς πολλά πρόσωπα θα αλλάξουν. Η λίστα των αποχωρήσεων είναι σημαντική, με τους Κάρσεν Έντουαρντς, Ματ Μόργκαν, Αλεσάντρο Παγιόλα και Νικόλα Ακέλε θεωρούνται παρελθόν. Ακόμα οι Λούκα Βιλντόζα και Άλεν Σμάιλαγιτς, παρότι δεσμεύονται με συμβόλαιο, η διοίκηση θέλει να απαλλαγεί από τα συμβόλαιά τους.
Όπως επιβεβαίωσε ο τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας, Πάολο Ρόντσι, η Βίρτους θα έχει ένα από τα χαμηλότερα μπάτζετ στη EuroLeague της επόμενης σεζόν. Τέσσερις παίκτες έχουν ουσιαστικά συμφωνήσει και αυτοί είναι ο Τομάσο Μπαλντάσο, Νταβίντε Κασαρίν, Ρασίντ Μπέλο και Κέβιν Κοκίλα.
Όσον αφορά τη θέση του προπονητή, πρώτος στόχος είναι ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά το περιβάλλον της Βίρτους, όταν το 2021 την είχε οδηγήσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Σέρβος κόουτς έχει στα χέρια του και την πρόταση από το νέο πρότζεκτ της Ρόμα, ενώ για τη θέση εξετάζονται επίσης τα ονόματα του Πέτερι Κόπονεν και του Φραντσέσκο Ταμπελίνι.