Όπως αναφέρει το «basketnews», οι αιτήσεις για τη νέα σεζόν έχουν ξεπεράσει τις 40, την ίδια στιγμή που τα προηγούμενα χρόνια έφταναν τις 22-23, κάτι που είναι πολύ πιθανό να φέρει αύξηση στις ομάδες.
ΠΑΟΚ και Μπουργκ θα είναι τη νέα σεζόν στο Eurocup, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να είναι μία δυνατή συμμετοχή αφού θα ανεβάσει το μπάτζετ της και τους Γάλλους να μην παίζουν τελικά στην Euroleague, παρά την κατάκτηση του τίτλου.
Επιπλέον, η διαφαινόμενη αύξηση των ομάδων, που μπορεί να είναι 22,24 ή 32, άνοιξε το θέμα του νέου format στη διοργάνωση, κάτι που θα την κάνει πιο ελκυστική.
Την ίδια στιγμή από τη νέα σεζόν αναμένεται να αυξηθούν οι ισπανικές ομάδες, με τον Άρη Betsson όπως όλα δείχνουν να παραμένει κι αυτός στο Eurocup.
Ενώ κι ομάδες από το Basketball Champions League έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή στο Eurocup και θέλουν να αφήσουν τη διοργάνωση της FIBA.