MENU

Ο πρόεδρος και ο φόργουορντ των νησιωτών, Ανδρέας Νησιώτης και Δημήτρης Χείλαρης, μίλησαν για την άνοδο στην εκπομπή του ΕΟΚ WebRadio, αναφέροντας όλα όσα έζησαν τη φετινή χρονιά, που κατέληξε με χαμόγελα για την ομάδα.

Ο Ανδρέας Νησιώτης είπε:

Για τη σιγουριά που έβγαζαν όλη τη σεζόν για την άνοδο: «Είχαμε σιγουριά, το πιστεύαμε. Ήμασταν σίγουροι πως όταν θα βρίσκονταν όλοι στο γήπεδο θα τα καταφέρναμε. Είχαμε καλούς παίκτες».

Για τις πολλές διακυμάνσεις που είχε η σεζόν: «Είχαμε πάρα πολλούς τραυματισμούς. Να φανταστείτε ότι η πρώτη προπόνηση που κάναμε όλοι μαζί ήταν πριν το “break” με τον Βίκο».

Για την καταλυτική παρουσία του Ντίνου Καλαμπάκου: «Χρόνια τον θέλαμε στην ομάδα. Εδώ και χρόνια τον παρακαλούσαμε. Είναι καταξιωμένος προπονητής που μιλά στη ψυχολογία των παικτών και πήραμε αυτά που θέλαμε».

Για τον Βαγγέλη Τζόλο, η προσθήκη του οποίου έδωσε το κάτι παραπάνω: «Τον Βαγγέλη τον θέλαμε από πέρυσι. Βγήκε πρώτος σκόρερ στα play-offs, είναι παίκτης άλλης κατηγορίας. Βοήθησε και τον βοηθήσαμε».

Για το στόχο της Δόξας Λευκάδας: «Θέλουμε να γεμίζουμε το γήπεδο, όπως και γίνεται. Να παρουσιάσουμε μια νεανική ομάδα, να φτιάξουμε βάσεις και να επανέλθουμε στη μεγαλύτερη κατηγορία. Αυτός είναι ο στόχος».

Για το αν συμφωνεί ότι την επόμενη χρονιά θα δούμε την πιο συναρπαστική Elite League όλων των εποχών: «Συμφωνώ απόλυτα. Βέβαια έχουμε ξαναζήσει δύσκολη Α2, πάλι ήμασταν στους διεκδικητές με Κύμη, με Φάρο και Προμηθέα. Και είναι όμορφο να υπάρχουν καλές ομάδες σε ένα πρωτάθλημα».

Για την ενδεχόμενη ανανέωση του Ντίνου Καλαμπάκου: «Θα μιλήσουμε και το ελπίζουμε. Να συμφωνήσουμε άμεσα και να οργανώσουμε την κατάσταση για τη νέα σεζόν».

Για τον Γιώργο Ζαφειρούδη: «Ο Γιώργος πάνω απ’ όλα είναι φίλος. Δύο μέρες δεν κοιμήθηκα πριν του ανακοινώσω τη λήξη της συνεργασίας. Είχε πρόβλημα με τραυματισμούς και έπρεπε να αλλάξει το τσιπάκι της ομάδας».

Ο Δημήτρης Χείλαρης μίλησε:

Για τα «break» που έκανε η ομάδα στα play-offs: «Αργήσαμε να γίνουμε ομάδα λόγω των τραυματισμών, δε μπορούσαμε να προπονηθούμε. Αυτό σε πάει πολύ πίσω. Σε αυτή την κατάσταση οι προπονητές είχαν μια συνεργασία και προσπάθησαν να κάνουν σωστή διαχείριση του υλικού. Είμαστε μια ομάδα με έμπειρους παίκτες από ανώτερη κατηγορία. Το υλικό υπήρχε. Ξεπεράστηκαν οι ατυχίες και όλα πήγαν καλά. Ποτέ δε χάσαμε την εμπιστοσύνη στο ότι θα πετύχουμε το στόχο μας».

Για τη δυσκολότερη στιγμή μέσα στη σεζόν: «Τα συναισθήματα ήταν ανάμικτα, είχαμε πολλά πάνω-κάτω. Η πιο δύσκολη στιγμή για την ομάδα ήταν μετά το χαμένο παιχνίδι στην έδρα μας από τα Τρίκαλα. Αυτό μάς είχε πειράξει, αλλά δείξαμε χαρακτήρα. Δεν είναι αγώνας εκατό μέτρων το πρωτάθλημα, αλλά “μαραθώνιος”. Παραμείναμε ενωμένοι παρά τους τραυματισμούς, κατακτήσαμε την άνοδο και κάναμε ευτυχισμένους πολλούς ανθρώπους που “αγκάλιασαν” την ομάδα».

Για τις αλλαγές που επέφερε ο Ντίνος Καλαμπάκος: «Και με τον κόουτς Ζαφειρούδη κάναμε καλή δουλειά. Κάποια αποτελέσματα δεν μας ήρθαν όμως, οπότε συνήθως την πληρώνουν οι προπονητές σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο κόουτς Καλαμπάκος ήξερε πολλά παιδιά, βρήκε τα «κουμπιά» τους, άλλαξε λίγο το παιχνίδι. Όταν ένας προπονητής αποχωρεί, θίγεται και ο εγωισμός των παικτών. Ποτέ δε θες να συμβεί κάτι τέτοιο. Άρα οι παίκτες πείσμωσαν και για τον προπονητή που έφυγε και γι’ αυτόν που ήρθε».

Για το αν θα ήθελε να παραμείνει στην Λευκάδα: «Το μέλλον μου το βλέπω την Δευτέρα να είμαι στο σπίτι μου στο Λεωνίδιο. Και Τετάρτη με Πέμπτη στην κοπέλα μου στον Πειραιά, να τελειώσω και τη σχολή μου. Η Λευκάδα είναι εξαιρετική ώστε να βελτιωθείς και να εξελίξεις το παιχνίδι σου. Η διοίκηση και ο πρόεδρος κάνουν τα πάντα ώστε να είσαι χαρούμενος. Δε θα είχα πρόβλημα να μείνω, αλλά ακόμα είναι νωρίς. Τα πάντα στην ώρα τους, ας το χαρούμε τώρα».

Νησιώτης και Χείλαρης για την άνοδο της Δόξας Λευκάδας στην Elite League