MENU

Μπαίνεις σε οποιαδήποτε σελίδα αναζήτηση ενός αεροπορικού εισιτηρίου από την Αθήνα με προορισμό το Ηράκλειο.

Ενός κανονικού εισιτηρίου όπως αυτά που ταξιδεύει η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών.

Ποια είναι η τιμή του; Ξεκινάει κάτω από τα 95 ευρώ και φτάνει μάξιμουμ τα 207. Σημειώνεται βέβαια ότι μιλάμε για εισιτήριο μετ' επιστροφής και με απευθείας πτήση.

Κι όμως, για τον «υφυπουργό Αθλητισμού» Λευτέρη Αυγενάκη φαίνεται ότι απαιτούνται πολλά παραπάνω χρήματα για να κάνει το ίδιο ταξίδι, αφού τα εισιτήρια με τα οποία πηγαίνει στην Κρήτη κι επιστρέφει στην Αθήνα, κοστολογούνται με 400 ευρώ, σύμφωνα με τα εξοδολόγια που αναρτώνται στη Διαύγεια!

Όπως μπορείτε να δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες, ο Λευτέρης Αυγενάκης, μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων, ταξίδεψε τρεις φορές με προορισμό την Κρήτη, χρεώνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό, για κάθε μία φορά, από 400 ευρώ. Πολύ περισσότερα δηλαδή από όσα απαιτούνται για οποιονδήποτε να πάει στη Μαδρίτη, το Μόναχο, το Λονδίνο. Πώς πάει άραγε; Με λίαρ τζετ; Υπερκοστολογεί τα ταξίδια του; Κάτι άλλο;

Αυτό βέβαια είναι το ένα κομμάτι της υπόθεσης, που προφανώς προκαλεί τεράστια ερωτηματικά. Γιατί υπάρχει κι ένα ακόμα εξίσου σημαντικό ζήτημα. Ότι ουσιαστικά ο ελληνικός λαός καλείται να πληρώνει τον υφυπουργό Αθλητισμού για να πηγαίνει... σπίτι του.

Το Ηράκλειο της Κρήτης είναι η έδρα του Λευτέρη Αυγενάκη, εκεί εκλέγεται, εκεί ψηφίζεται. Εκεί είναι ο μόνιμος τόπος κατοικίας του. Εκεί διοργανώνει κάθε εβδομάδα από... τουρνουά τάβλι, μέχρι beach soccer και ό,τι διοργάνωση μπορεί να βάλει ο νους.

Κι όμως, 2 φορές χρέωσε από 400 ευρώ κάθε ταξίδι του από την Αθήνα για τον τόπο κατοικίας του μέσα σε πολύ λίγες μέρες κι ακόμα μία για να ταξιδέψει στα Χανιά, που απέχουν μόλις... 150 χλμ. από το Ηράκλειο. Απόσταση που την κάνει κάποιος σε μιάμιση ώρα με το αυτοκίνητό του.

Το πρώτο ταξίδι του Λ.Αυγενάκη για το Ηράκλειο, καταγράφεται στις 15 Μαρτίου και ήταν μάλιστα αυθημερόν η επιστροφή για «να παρευρεθεί σε εκδηλώσεις και να πραγματοποιήσει συναντήσεις με παράγοντες αθλητικών φορέων». Κάποιος κακοπροαίρετος θα έλεγε ότι ταξίδεψε για να μαζέψει ψήφους προεκλογικά μοιράζοντας επιχορηγήσεις αλλά αυτά δε μπορεί να έχουν βάση.

Από τη στιγμή όμως που το Ηράκλειο είναι ο τόπος κατοικίας τους, για ποιο λόγο πρέπει να πληρώνει ο Έλληνας πολίτης τα αεροπορικά εισιτήρια του Αυγενάκη και σε αυτά τα κόστη για να ταξιδέψει από την Αθήνα; Τα 7.000 το μήνα που παίρνει για να δηλώνει ότι είναι βουλευτής δεν αρκούν; Μιλάμε για επιπλέον έξοδα μετακίνησης; Μάλιστα! Και απαιτούνται 400€ για να μετακινηθεί η αφεντιά του;

Όσο χαμηλής ηθικής κι αν είναι ένας υπουργός, τέτοια ξεδιαντροπιά; Να τρώτε τα λεφτά του ελληνικού λαού τη στιγμή που χιλιάδες οικογένειες πεινάνε;

Συνεχίζουμε με τα ταξίδια του Ευτύχη Μπλέτσα της πολιτικής σκηνής: Μετά από εννιά μέρες, στις 24 Μαρτίου, θα ταξιδέψει εκ νέου για την Κρήτη, αυτή τη φορά με προορισμό τα Χανιά, ώστε να "παρευρεθεί στο 16ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κανό Καγιάκ και στο Ηράκλειο στον αγώνα δρομέων Coast to Coast Race", με την επιστροφή του να είναι στις 26 Μαρτίου. Επιπλέον 400 ευρώ για αεροπορικά εισιτήρια.

Δεν πέρασε ωστόσο παρά μόλις ένα τετραήμερο για να κληθεί το ελληνικό κράτος να πληρώσει ακόμα μία μετακίνηση του Λευτέρη Αυγενάκη με προορισμό το... σπίτι του. Στις 30 Μαρτίου, του πιστώθηκαν ακόμα 400 ευρώ σύμφωνα με την ενημέρωση της Διαύγειας, για να πάει στο Ηράκλειο όπου "θα είχε συναντήσεις με παράγοντες αθλητικών φορέων και θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις". Αυτή τη φορά η διαμονή του διήρκεσε για τέσσερις ημέρες.

Πήγε σπίτι του, γύρισε. Ο ελληνικός λαός, κλασικά, πλήρωσε από την τσέπη του. Όλα υπολογισμένα. Μία τάξη, μία αλφαδιά...

Σύντομα όμως έρχεται και το one way ticket για τον χειρότερο υπουργό αθλητισμού στην ιστορία του τόπου: Στις 21 Μαΐου…

Αθήνα-Ηράκλειο… μόνο 400€ με το Αυγενάκης travel!