MENU

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Πήγασος Πολίχνης κατάφερε να στρέψει πάνω του όλα τα βλέμματα στον χώρο του βόλεϊ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης επικράτησε με 3-0 του Αριστοτέλη Σκύδρας και κατάφερε να εξασφαλίσει μαθηματικά τον τίτλο της Pre League μία αγωνιστική πριν το τέλος και παράλληλα την άνοδο για τη Volley League της επόμενης σεζόν.

Λίγα 24ωρα νωρίτερα επιβλήθηκε με 3-2 σετ του ΟΦΗ εξασφαλίζοντας την παρουσία του στην τελική φάση του Κυπέλλου. Στη φάση των «16» απέκλεισε την Κηφισιά σε μία από τις μεγάλες εκπλήξεις του θεσμού.

Ο αρχιτέκτονας αυτής της επιτυχίας, Ηρακλής Θεοδώρου, μίλησε στο SDNA για τη φιλοσοφία της ομάδας. Ο Έλληνας προπονητής είναι στην ομάδα της Πολίχνης εδώ και πέντε χρόνια, υπεύθυνος στα τμήματα υποδομής αρχικά, αναλαμβάνοντας την ανδρική ομάδα το καλοκαίρι του 2020.

Ο ίδιος είπε για την άνοδο: «Η ομάδα μας είχε πάρα πολύ ενέργεια. Ήταν βασισμένη σε ένα νεανικό σχήμα σε σχέση με τους αντιπάλους. Ο Πήγασος είναι μία ομάδα με φιλοσοφία να επενδύει στα αναπτυξιακά τμήματα. Έχουμε κατακτήσει αρκετούς τίτλους τα τελευταία χρόνια σε τοπικό αλλά και πανελλήνιο επίπεδο. Η ομάδα είναι στελεχωμένη με κάποιους έφηβους αλλά και κάποιους άνδρες που έχουμε κάνει μεταγραφές που είναι σε νεαρή ηλικία σχετικά. Υπάρχει μία πολύ ωραία οικογένεια - παρέα που βγάζει πολύ πάθος, υπάρχει κίνητρο γιατί όλα αυτά τα παιδιά έχουν κίνητρο για να αναδειχθούν και να δείξουν πράγματα. Αυτό έδωσε τη φλόγα για να κάνουμε όσα έχουμε κάνει μέχρι στιγμής».

Ο Πήγασος πέρα από την άνοδο πανηγύρισε και δύο μεγάλες προκρίσεις επί της Κηφισιάς και του ΟΦΗ στο Κύπελλο: «Οι προκρίσεις που κάναμε στο Κύπελλο έδειξε ότι η ομάδα μας έχει δυναμική. Αποκλείσαμε δύο ομάδες με πολλαπλάσιο μπάτζετ της Volley League. Μην ξεχνάτε ότι είμαστε ομάδα που αγωνίζεται στην Pre League. Βέβαια πλέον ανήκουμε στη μεγάλη κατηγορία γιατί καταφέραμε την άνοδο. Μιλάμε για ομάδες με πολλαπλάσιο μπάτζετ από το δικό μας. Η ομάδα μας ήταν χωρίς ξένους σε αντίθεση με τις δύο ομάδες που αντιμετωπίσαμε στο Κύπελλο που είχαν μέχρι τέσσερις ξένους. Μέσα από την προσπάθεια, το πάθος και την πολύ καλή και μεθοδική δουλειά που γίνεται στην ομάδα, αποδείξαμε ότι ο Δαβίδ θα συνεχίζει να κερδίζει τον Γολιάθ».

Η ομάδα της Πολίχνης κληρώθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου με τον Φοίνικα Σύρου. Ο Ηρακλής Θεοδώρου κρατάει χαμηλούς τόνους, έχοντας όμως μία ελπίδα για την απόλυτη έκπληξη: «Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, μιλάμε για τρεις ομάδες που έχουν ρίξει τα περισσότερα χρήματα στη Volley League μαζί με τον Παναθηναϊκό. Πρόκειται για ομάδες που έχουν παίκτες διεθνείς, ξένους με διακρίσεις και φιλοδοξίες και παραστάσεις. Είμαστε το απόλυτο αουτσάιντερ. Από εκεί και πέρα ο αθλητισμός έχει δείξει ότι ποτέ δεν ξέρεις και δεν πρέπει να αποκλείεις κάτι για κανέναν λόγο. Πάμε ως το απόλυτο αουτσάιντερ, να χαρούμε τη διοργάνωση, να πάρουμε τις εμπειρίες και τις παραστάσεις αυτές που θα μας βοηθήσουν και για τη νέα σεζόν στη Volley League. Σε κάθε περίπτωση έχουμε γνώση του τι μπορούμε να κάνουμε αλλά κρατάμε και μία μικρή ελπίδα μήπως μπορούμε και κάνουμε την απόλυτη έκπληξη. Δεν πάμε με κατεβασμένα χέρια».

Ο Πήγασος είναι μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια καλλιεργεί το βόλεϊ διεκδικώντας τίτλους στα ηλικιακά πρωταθλήματα: «Εγώ ως επικεφαλής αυτής της προσπάθειας στο προπονητικό κομμάτι, είμαι ένας άνθρωπος ευτυχισμένος γιατί είχα έρθει πριν πέντε χρόνια και είχαμε θέσει ένα πλάνο για να αναδιοργανώσουμε τις ακαδημίες σε επίπεδο αγοριών όσον αφορά το δικό μου πλαίσιο. Καταφέραμε μέσα σε αυτή την πενταετία να κατακτήσουμε πανελλήνιους τίτλους, να στείλουμε παιδιά στα κλιμάκια, στις Εθνικές ομάδες και ο σύλλογος να προοδεύει διαρκώς σε αυτό το κομμάτι. Έχουμε πλέον ίσως τη μεγαλύτερη ακαδημία αγοριών στην Ελλάδα, κάτι το οποίο μας κάνει πολύ περήφανους. Μέσα από αυτή την όλη προσπάθεια ήρθε και η δικαίωση που κορυφώθηκε με την άνοδο και την πρόκριση στο final-4 του Κυπέλλου. Μην ξεχνάμε ότι επίκειται και το final-4 του πρωταθλήματος Κ21 όπου αρκετά μέλη της ομάδας αγωνίζονται και στους άνδρες. Η ομάδα διεκδικεί το πρωτάθλημα Κ18 και κ17. Είμαστε σε όλα τα ηλικιακά πρωταθλήματα από τις ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο».

Υπάρχει όμως μυστικό μυστικό σε μία τέτοια επιτυχία; «Το βασικότερο στοιχείο για να καταφέρει μία ομάδα να κατακτήσει πάρα πολλά πράγματα είναι η προσοχή που δίνει στα τμήματά της. Εμείς έχουμε μία εξαιρετική διοίκηση, μαζί με ένα πολύ καλό επιτελείο προπονητικό. Αφιερώνουμε πάρα πολλές ώρες για τα παιδιά. Υπάρχουν καθημερινές προπονήσεις, υπάρχει συνεργασία με τους ομοσπονδιακούς προπονητές, με τους προπονητές των κλιμακίων. Γνωρίζουμε και μιλάμε με όλες τις ομάδες της βορείου Ελλάδος. Έχουμε πολύ καλή και συχνή επαφή και συνεχή εκπαίδευση για τους προπονητές μας που είναι παιδιά που διψούν για διάκριση. Όλο αυτό δημιουργεί μία πολύ καλή και ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα προκειμένου να ακολουθήσουν όλα τα τμήματα μία ανοδική πορεία».

Το γεγονός ότι η ομάδα διαθέτει «δεξαμενή» αθλητών της επιτρέπει να μπαίνει με όνειρα στη Volley League της νέας σεζόν: «Και του χρόνου η ομάδα πάλι θα βασιστεί στις δυνάμεις της. Θα προσπαθεί και τα επόμενα χρόνια να πλαισιώνει την ανδρική ομάδα με δικά της παιδιά. Αυτός είναι ο στόχος κι αυτή είναι η ουσία του αθλητισμού. Σε μία ομάδα όπως είναι ο Πήγασος Πολίχνης που λειτουργεί σε μία τοπική κοινωνία είναι πολύ όμορφο συναίσθημα παιδιά της περιοχής και παιδιά της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος να έρχονται στην ομάδα κι εμείς εδώ σαν οικογένεια να οδεύουμε προς τη διάκριση και να κοιτάμε ψηλά. Εγώ ήμουν αθλητής της προηγούμενης ομάδας, του Επίκουρου τον οποίο διαδέχτηκε ο Πήγασος Πολίχνης. Μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία ανέβηκα σταδιακά. Είναι παράλληλες οι πορείες είτε των αθλητών, είτε η δική μου. Γι' αυτό είμαστε πολύ χαρούμενοι».

Τέλος, ζητήσαμε από τον Ηρακλή Θεοδώρου να πει πού αφιερώνει την άνοδο: «Την στιγμή που πήραμε την άνοδο την αφιέρωσα στην μνήμη της μητέρας του Νικήτα Εφραιμίδη που έφυγε από τη ζωή από κορωνοϊό. Έτυχαν πολύ δύσκολες συγκυρίες το προηγούμενο δίμηνο. Επειδή είμαστε σαν οικογένεια, σε μία συναισθηματικά φορτισμένη κατάσταση, θεώρησα ότι ο Νικήτας έπρεπε να πάρει μία μικρή χαρά. Από εκεί και πέρα σίγουρα δεν ξεχνάμε όλους τους ανθρώπους που είναι δίπλα σε αυτή την ομάδα και την αγαπούν. Σήμερα (σ.σ την Τρίτης) έτυχε μία πολύ δυσάρεστη στιγμή για την Πολίχνη και για τον σύλλογο καθώς έγινε η κηδεία του Λάκη Ανδριανίδη, που είχε διατελέσει πρόεδρος του Επίκουρου Πολίχνης. Το αφιερώνω και στον Λάκη Ανδριανίδη. Μου έστειλε μήνυμα και την πρόκριση μετά το Κύπελλο και το Σάββατο μετά το ματς πρωταθλήματος και μετά μάθαμε τα δυσάρεστα. Νομίζω ότι και ο Λάκης Ανδριανίδης έχει μερίδιο σε αυτή την επιτυχία».

«Η φιλοσοφία του Πήγασου είναι να επενδύει στα αναπτυξιακά τμήματα»