MENU
Google Logo

Προσθέστε το sdna.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο υπουργείο Εργασίας η κρίσιμη τριμερής συνάντηση ανάμεσα στην ηγεσία του υπουργείου, εκπροσώπους των σωματείων και τη διοίκηση της Pizza Fan, με αντικείμενο το μέλλον της επιχείρησης και τη διασφάλιση των δεδουλευμένων για περίπου 2.500 εργαζόμενους.

Την ίδια ώρα, έξω από το κτίριο του υπουργείου πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζόμενοι της αλυσίδας, μαζί με στελέχη του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ) και του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού, κρατώντας πανό που αναγράφει: «Να διασφαλιστούν άμεσα οι θέσεις εργασίας και όλα τα δικαιώματα των εργαζόμενων της Pizza Fan – Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα βρώμικα κέρδη τους».

Την κραυγή αγωνίας των εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι μετέφερε εργαζόμενη από το κατάστημα της Ηλιούπολης, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τις πληροφορίες περί πλήρους εξόφλησης:

«Ας το ακούει και το κράτος, ας το ακούνε όλοι: είναι ψέματα. Δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ. Τα κανάλια λένε ψέματα ότι πληρώθηκαν όλοι. Ποιοι πληρώθηκαν; Πληρώθηκαν μόνο τρία καταστήματα του franchise. Από τα 109 καταστήματα έχουν πληρωθεί μόνο τρία, τα άλλα είναι απλήρωτα. Εμένα δεν έχει μπει ούτε ένα ευρώ, έχω τρία παιδιά. Πήρα τον υπεύθυνο και μου λέει "δεν έχω μία, περιμένω να πάρω λεφτά από την εταιρεία για να σας πληρώσω". Πότε όμως;».

Την ίδια ώρα, την άμεση λήψη μέτρων από την πλευρά της κυβέρνησης για τη διασφάλιση των εργαζόμενων της Pizza Fan αλλά και όλων των άλλων εταιρειών που βρίσκονται υπό έλεγχο και μπορεί να έχουν την ίδια «μοίρα» ζήτησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), Γιώργος Χότζογλου.

Ο κ. Χότζογλου υπογράμμισε ότι θα κατατεθεί πρόταση για ειδική αποζημίωση μέσω ΔΥΠΑ, κάνοντας λόγο για βαθιά υποδηλωμένη εργασία, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Pizza Fan δεν θα λειτουργήσει ξανά με τον ίδιο τρόπο.

Η δήλωσή του:

«Δεν νομίζω ότι η Pizza Fan, όπως τη γνωρίζαμε τόσα χρόνια, μπορεί να ξαναλειτουργήσει στη χώρα μας. Ακούμε μάλιστα κι εμείς ότι βρίσκονται σε έλεγχο και άλλες αλυσίδες. Εδώ μιλάμε για δυόμισι χιλιάδες οικογένειες. Δεν είναι μικρά τα νούμερα, δεν είναι αστεία.

Μπορεί να έγιναν χθες κάποιες πληρωμές, αλλά λέμε "κάποιες" γιατί έχουμε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, είτε στη μητρική εταιρεία είτε στα franchise, ήταν ψευδώς υποδηλωμένη. Έπαιρναν δηλαδή μαύρες αποδοχές: άλλα φαίνονταν στις τράπεζες και άλλα έπαιρναν στο χέρι. Άρα σε καμία περίπτωση δεν πληρώθηκαν οι πραγματικές αποδοχές τους.

Πρέπει σήμερα να πάρουμε καθαρές δεσμεύσεις από την πλευρά της εργοδοσίας. Να ενημερώσει επίσημα σε τι στάδιο βρίσκονται: υπάρχει πράγματι επενδυτής και διαπραγματεύσεις ή ακούμε όλοι φήμες χωρίς να έχουμε δει τίποτα χειροπιαστό; Και αν δεν υπάρχει επενδυτής, τι σκοπεύει να κάνει ο ίδιος;

Είναι απαράδεκτο εν έτει 2026 να μην υπάρχει νομικό πλαίσιο προστασίας των εργαζομένων από τέτοιες καταστάσεις. Το επίδομα επίσχεσης, αν θυμάστε καλά, καταργήθηκε με τον νόμο Γεωργιάδη. Γι' αυτό εμείς καταθέτουμε και εγγράφως συγκεκριμένη πρόταση: να εφαρμοστεί αναστολή σύμβασης με αποζημίωση ειδικού σκοπού, παραλλαγή όσων ίσχυσαν στον κορονοϊό και σε φυσικές καταστροφές, ώστε ο εργαζόμενος να παίρνει τα ένσημά του και το επίδομα, ή εναλλακτικά να αποδεσμεύεται από το σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ" χωρίς να χάνει τα δικαιώματά του για να μπορέσει να βρει άλλη δουλειά.

Και προς Θεού, για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέμε να έρθει το κράτος σαν "πατερούλης" να αποκαταστήσει παραβατικούς εργοδότες. Σε καμία περίπτωση. Στην πρόταση της Ομοσπονδίας ξεκαθαρίζουμε ότι όσα χρήματα δοθούν από τη ΔΥΠΑ ως αποζημίωση ειδικού σκοπού, θα απορροφώνται απευθείας από τους κατασχεμένους λογαριασμούς των εργοδοτών».

Πηγή: Ethnos.gr

Υπόθεση Pizza Fan: «Είναι ψέματα ότι πληρωθήκαμε» - Κραυγή αγωνίας από τους 2.500 εργαζομένους