MENU

·         Για να καταλάβει κάποιος τον λόγο που η ΠΑΕ ΑΕΚ έσπευσε να κάνει ανακοίνωση για τις θετικές εξελίξεις για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, αρκεί να κοιτάξει τις αντιδράσεις του ΟΣΦΠ, για τις εξελίξεις με το γήπεδο της ΑΕΚ τα προηγούμενα χρόνια. Εκεί θα βρει το κίνητρο.

·         Από το καλοκαίρι του 2013 που ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την «OPAP Arena-Αγιά Σοφιά», δεν υπάρχει επιθετική ενέργεια κατά του σχεδίου, πρόσωπα ή ομάδες προσώπων που να εναντιώθηκαν στο project του γηπέδου της ΑΕΚ και να μην «υιοθετήθηκαν» από τα Μέσα επιρροής του ΟΣΦΠ.

·         Επινοήθηκαν όροι όπως «Τζάμπα Σοφιά». Λες και ο ΟΣΦΠ δεν έλαβε – απείρως μεγαλύτερη- βοήθεια από την Πολιτεία για το δικό του γήπεδο.

·         Κάθε τρεις και λίγο πρόβαλλαν τις θέσεις της προηγούμενης δημοτικής Αρχής της Νέας Φιλαδέλφειας και τους φιλοξενούσαν σε συγκεκριμένα Μέσα. Κάθε τρεις και λίγο στις σελίδες επίσης συγκεκριμένων Μέσων που υποστηρίζουν τον ΟΣΦΠ, υιοθετούνταν οι «καταγγελίες» διάφορων απίθανων και γινόταν προσπάθεια να δημιουργηθεί μια εικόνα παρανομίας. Την ώρα που η ΑΕΚ κέρδισε όλα τα δικαστήρια!

·         Δεν υπήρχε πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πως ακριβώς βλέπουν το ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικά ως «προϊόν», από αυτή την στάση απέναντι στο γήπεδο της ΑΕΚ. Το βλέπουν ως κάτι που πρέπει να αφορά αποκλειστικά αυτούς.

·         Δεν τους ενδιαφέρει να παίζουν σε ένα περιβάλλον ανταγωνιστικό, με όσο το δυνατό καλύτερες προϋποθέσεις για όλους. Η στάση τους στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, το έδειξε πανηγυρικά. Πόλεμος με κάθε τρόπο. Θέλουν όλα τα πλεονεκτήματα να είναι μόνο δικό τους προνόμιο.

·         Καθίστε να δείτε τι θα γίνει σε λίγο και με τον Παναθηναϊκό. Ή νομίζετε εσείς εκεί στον Παναθηναϊκό πως έτσι εύκολα θα την βγάλετε; Τελειώνει της ΑΕΚ, αρχίζει το δικό σας, γίνονται βήματα και για του ΠΑΟΚ. Που θα πάει αυτό; Έτσι είπαμε;

·         Η ΑΕΚ και προσωπικά ο Μελισσανίδης που είναι πίσω, μπροστά και μέσα σε οτιδήποτε αφορά την υπόθεση γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια, το έζησαν στο πετσί τους αυτό. Είδαν αυτή την μικρότητα, αυτή την λύσσα απέναντι στην πρόοδο κάποιας άλλης ομάδας.

·         Γι’ αυτό λέω ψάξτε εκεί το κίνητρο για την δημόσια τοποθέτηση της ΑΕΚ για το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Κι όχι μόνο για λόγους εντυπώσεων. Όχι για να δείξουμε πως είμαστε διαφορετικοί από τους απέναντι. Άλλωστε αυτό είναι πολύ εύκολο να το διακρίνει κι ένα νήπιο.

·         Είναι και λόγοι ουσίας. Στην πιο ώριμη φάση της παρουσίας του στο ποδόσφαιρο, το αφεντικό της ΑΕΚ φαίνεται να κατανοεί όσο λίγοι, πως δουλειά δεν γίνεται με απαξιωμένους τους βασικούς του πυλώνες ιστορικά. Όπως είναι ο Παναθηναϊκός.

·         Κάτι τέτοιο συμφέρει μόνο όποιον έχει στόχο εμμονικό την κυριαρχία του, ακόμη κι αν γύρω κείτονται τα «πτώματα» των υπόλοιπων ομάδων και το ποδόσφαιρο φθάσει να απασχολεί μόνο τους οπαδούς της δικής του ομάδας.

·         Άλλωστε έχει ειπωθεί. «Κάντε τα παιδιά σας Ολυμπιακούς για να χαίρονται και να πανηγυρίζουν τίτλους». Κι αν κάτι μας έχει διδάξει η τελευταία δεκαετία ειδικότερα, είναι πως αυτό δεν ειπώθηκε για πλάκα.

·         Απέναντι σε αυτό, η φιλοσοφία της σημερινής ΑΕΚ όπως εκφράζεται από τα πάνω, είναι το περίφημο «και που είναι το πρόβλημα ρε παιδιά που το πήρε ο ΠΑΟΚ; Είχε καλή ομάδα μπράβο του. Και που είναι το πρόβλημα να το πάρει ο Ολυμπιακός αν είναι καλύτερος. Γι’ αυτό παλέψαμε, για να μην το παίρνει η ίδια ομάδα κάθε χρόνο και μάλιστα από τον Νοέμβριο». Το έχουμε ακούσει με τα αυτιά μας όλοι οι ρεπόρτερ της ΑΕΚ από τον Μελισσανίδη. Κι όχι μια φορά.

·         Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά. Από την μία έχεις αυτόν που σου λέει «άλλαξε ομάδα και γίνε Ολυμπιακός αν σου αρέσουν τα πρωταθλήματα», από την άλλη αυτόν που σου λέει «όποιος αξίζει να το παίρνει, όλοι να το παίρνουν». Διαλέξτε και πάρτε.

·         Θα μου έκανε εντύπωση λοιπόν αν ο Μελισσανίδης έχανε την ευκαιρία να στείλει ξανά το ίδιο μήνυμα, με αφορμή τις εξελίξεις με το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

·         Τον Παναθηναϊκό τον έχει αντιμετωπίσει όταν ήταν απόλυτα κυρίαρχος. Και τον έχει νικήσει. Δυο σεζόν πήρε στα ίσια το πρωτάθλημα, απέναντι στον Γιώργο Βαρδινογιάννη. Το 1998-99 «σκοτώθηκαν» για την προνομιούχο δεύτερη θέση κι έπεσε μέχρι και ξύλο στα επίσημα του ΟΑΚΑ, στο μεταξύ τους ντέρμπι. Την πήρε η ΑΕΚ την θέση.

·         Αλλά είχε να λέει πως πήρε τα δύο πρωταθλήματα και την θέση για το Champions League απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό …με τα όλα του. Έτσι αποκτά αξία και η επιτυχία η δική σου. Υπέστη και ήττες και απώλειες τίτλων. Έτσι είναι αυτά.

·         Και σήμερα ο «Καπετάνιος» περνάει και καμιά βόλτα από το ΟΑΚΑ να δει και την ΑΕΚ μαζί με τον Μελισσανίδη, επειδή στις μεγάλες κόντρες, ανάμεσα σε μεγάλους συλλόγους και ισχυρές προσωπικότητες, όταν από πίσω υπάρχει υγεία, καλλιεργούνται στο τέλος και ισχυρές προσωπικές σχέσεις.

·         Όχι, δεν θέλουμε όλοι να βγάλουμε το μάτι του άλλου. Αυτοί που το θέλουν το φωνάζουν και ξέρουμε όλοι ποιοι είναι. Αντίστοιχα λοιπόν, πρέπει κάποιες φορές να το φωνάζουν κι εκείνοι που δεν το θέλουν. Όπως έκανε τώρα η πλευρά της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό.

Θυμηθείτε τι άκουσε ο «Τίγρης» για το γήπεδο της ΑΕΚ και θα καταλάβετε …
EVENTS