MENU

Δεν μπορεί να βγάλει κανείς άκρη με τον Ολυμπιακό. Δεν μπορείς να καταλάβεις τι θέλει, τι ζητά, πότε το θέλει και τι ακριβώς θέλει να πετύχει. Είναι τόσα πολλά και τόσο διαφορετικά αυτά που ζητά κατά καιρούς που αυτά αυτοναιρούνται, παίζουν κουτουλιές μεταξύ τους. Κι έτσι, ενώ ο Ολυμπιακός είναι ο κερδισμένος της υπόθεσης, δείχνει ο χαμένος. Ή και πολλές φορές το αντίστροφο. Μπερδευτήκατε; Που να δείτε αυτοί που ασχολούνται καθημερινά με τα «θέλω» της ΠΑΕ Ολυμπιακός που αλλάζουν πιο γρήγορα κι από τις διαθέσεις του καιρού στο Λονδίνο.

Για να μην κουράζεστε, ας το πάμε από την ανάποδη. Τι ήθελε ο Ολυμπιακός να αποφύγει πάση θυσία, με βάση όσα έλεγε τόσο καιρό; Να μην γίνει ο τελικός στην Ριζούπολη, επικαλούμενος ένα σωρό διαφορετικά πράγματα. Από την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου (;), μέχρι την έλλειψη ασφάλειας των αποστολών σε ματς κεκλεισμένων των θυρών (!), το γεγονός ότι αποτελεί δεύτερη έδρα της ΑΕΚ (!) κι ένα σωρό τέτοια.

Παρότι λοιπόν έτρωγε διαδοχικά «πόρτες» από όλες τις κατευθύνσεις, παρότι προσπάθησε να βάλει ότι πολιτικά μέσα διέθετε, προσπαθώντας να αναγκάσει την Πολιτεία να βγάλει ακατάλληλο το γήπεδο της «Ριζούπολης», τα έφερε έτσι η μοίρα που η Αστυνομία το πήρε πάνω της και τελικά η λύση της Ριζούπολης «κάηκε» για λόγους ασφαλείας και αδυναμία της ΕΛ.ΑΣ να εγγυηθεί την ασφαλή διεξαγωγή ενός τελικού που θα  γινόταν δίχως την παρουσία κόσμου!

Και ποια έδρα λέτε να επιλέχθηκε τελικά; Αυτή που ζητούσε ο Ολυμπιακός, όπως τόνιζε σε ανακοινώσεις του (το ΟΑΚΑ δηλαδή), άσχετα αν αυτή αποτελεί την πρώτη φετινή έδρα της ΑΕΚ! 

Μπερδευτήκατε; Έχει και συνέχεια…

Τι ζητούσε λοιπόν ο Ολυμπιακός από την αρχή; Να μην διεξαχθεί ο τελικός του κυπέλλου πολύ κοντά στο τέλος του πρωταθλήματος, αλλά όχι και πολύ κοντά στην ημερομηνία του επαναληπτικού με την Γουλβς. Αφού λοιπόν του έγινε το χατίρι με τον ορισμό του στις 26 Ιουλίου, ο ίδιος έκανε ότι μπορούσε για να ναρκοθετήσει την διεξαγωγή του στην συγκεκριμένη (βολική και για τις δύο ομάδες ημερομηνία), σκάβοντας ο ίδιος τον λάκκο του, που έφερε τελικά την απόφαση της ΕΠΟ να ορίσει τον τελικό για τις 30 Αυγούστου.

Ο Ολυμπιακός ήθελε δηλαδή ο τελικός να διεξαχθεί στις 26 Ιουλίου, όμως έκανε ότι περνούσε από το χέρι του ώστε να μην διεξαχθεί στις 26 Ιουλίου, μία ημερομηνία που τον βόλευε. Και τώρα που αυτός ορίστηκε για τις 30 Αυγούστου, φωνάζει και πάλι, ζητώντας άλλη ημερομηνία. Που ξέρετε; Μπορεί μέσα στον επόμενο μήνα να προτείνει ως έδρα το γήπεδο της Ριζούπολης, ποτέ δεν ξέρεις.

Πάνω στην απελπισία του, ο Ολυμπιακός με επίσημη ανακοίνωση του, ζήτησε φόρα παρτίδα την ξεκάθαρη παραβίαση του ποδοσφαιρικού αυτοδιοίκητου, δηλαδή το Grexit. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά: «Είναι ντροπή το ελληνικό ποδόσφαιρο να είναι αιχμάλωτο λαθραίων συμφερόντων, που δεν διστάζουν να το διασύρουν διεθνώς για να εξυπηρετούν τις ανοίκειες σκοπιμότητές τους. Όμως οι υπερεθνικές Ομοσπονδίες, UEFA/FIFA αλλά και η ελληνική Κυβέρνηση με τους αρμόδιους Υπουργούς δεν πρέπει να επιτρέψουν αυτό το όνειδος. Τους καλούμε να παρέμβουν τώρα ώστε να αλλάξει η απόφαση των «απαίδευτων συμβούλων» που αντί να προάγουν το καλό του Ελληνικού ποδοσφαίρου, εξυπηρετούν ιδιοτελή συμφέροντα και να ορίσουν τον τελικό όπως προστάζει η ποδοσφαιρική λογική τις αμέσως επόμενες ημέρες και σε κάθε περίπτωση πριν από την ολοκλήρωση της σεζόν».

Με άλλα λόγια, ο Ολυμπιακός καλεί την κυβέρνηση να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να αλλάξει την απόφαση της ΕΠΟ. Καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς (ονόματα δεν λέμε, όλοι καταλαβαίνουν πια) να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να αλλάξει η απόφαση της ΕΠΟ. Μήπως να τους καλέσει να κάνουν και την απονομή δίχως να γίνει ο τελικός; 

Διότι το μόνο που μένει πια είναι να δούμε τον Ολυμπιακό να μην κατεβαίνει σε αυτόν τον τελικό. 

Το μόνο που είναι σίγουρο είναι πως αυτός ο τελικός δεν θα έχει ούτε Γκιρτζίκη, ούτε Σαρρή, που πιθανώς να έκαναν όλα τα ερυθρόλευκα χατίρια, πριν καν αυτά ζητηθούν. Και το ακόμα χειρότερο για τον Ολυμπιακό; Οι συντάκτες όλων αυτών των αμέτρητων τοξικών ανακοινώσεων τον τελευταίο μήνα, θα πρέπει να συνηθίζουν τις υπερωρίες τουλάχιστον για ακόμα τέσσερα χρόνια.

 

Το μόνο που μένει είναι να μην κατέβουν στον τελικό κυπέλλου!