MENU

Ο Λεονίντ Σλούτσκι είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην ειδησεογραφία της ΑΕΚ, από το βράδυ της Τετάρτης (4/12).

Το τετ α τετ του Ρώσου προπονητή με τον Ίλια Ίβιτς στο Άμστερνταμ, έφτανε και περίσσευε ασφαλώς προκειμένου και…σκόνη να σηκώσει και να αναδείξει τον μέχρι πρότινος τεχνικό τα Φίτεσε σε κεντρικό πρόσωπο στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ.

Ο 48χρονος κόουτς ζήτησε «δικαίωμα» στο τραπέζι που κάθισε με τον τεχνικό διευθυντή της Ένωσης και πήρε το χρόνο του προκειμένου να ανοίξει τα χαρτιά του.

Συγχρόνως τα ελληνικά ΜΜΕ θα «σκαλίζουν» σε πολλές και διαφορετικές πλευρές, στην προσπάθειά τους να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για την αφεντιά του.

Το SDNA  απευθύνθηκε σε έναν Έλληνα της Ολλανδίας αναζητώντας ένα ολοκληρωμένο report για τον Λεονίντ Σλούτσκι.

Ο ομογενής μάνατζερ, Ναθαναήλ Λεμονάκης που ζει μόνιμα εδώ και πολλά χρόνια στην χώρα των τουλίπων γνωρίζει από πρώτο χέρι πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις, καταθέτει την προσωπική έκθεσή του για τον Ρώσο προπονητή.

Έτσι όπως τον έζησε και με βάσει τα προπονητικά δείγματα γραφής που παρουσίασε ο κόουτς Σλούτσκι, από τον Ιούλιο του 2018 μέχρι και πριν από λίγες ημέρες και την παραίτησή του από την Φίτεσε.     

«Τον Λεονίντ Σλούτσκι επί της ουσίας τον έστειλε στην Φίτεσε η συνεργασία της με την Τσέλσι. Οι Ολλανδοί και εννοώ τον κόσμο και τα ΜΜΕ, είναι πάντα επιφυλακτικοί με τους προπονητές που προέρχονται από άλλες χώρες. Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο ο Σλούτσκι προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα στο νέο περιβάλλον και κέρδισε αυτό που λέμε με το…καλημέρα τον κόσμο της ομάδας και τους παίκτες με τον χαρακτήρα και τη δουλειά του» ανέφερε αρχικά ο ομογενής μάνατζερ και πρόσθεσε:

«Πρόκειται για έναν ανήσυχο χαρακτήρα στον πάγκο που ζει έντονα τα παιχνίδια. Έχει τον τρόπο να μεταφέρει θετική ενέργεια στους παίκτες. Να τους ενθουσιάζει, να τους κερδίζει και να παίρνει το 100% των δυνατοτήτων τους. Ο χαρακτήρας του και γενικότερα το προφίλ του δεν παραπέμπουν σε έναν κλασικό – ψυχρό Ρώσο προπονητή. Το στυλ του είναι περισσότερο μεσογειακό. Είναι τζέντλεμαν, άκρως επικοινωνιακός και αυστηρός εκεί ακριβώς που πρέπει».

Ειδικότερα και σε ό,τι αφορά το κομμάτι της συνεργασίας με τους ποδοσφαιριστές και της συμπεριφοράς του κόουτς απέναντι τους ο Έλληνας agent υπογραμμίζει:

«Ο Σλούτσκι δεν…μασάει από ονόματα και βιογραφικά. Κι όπως έχει να λέει και ο ίδιος είναι αλλεργικός με τους παίκτες που βγάζουν έπαρση και κυρίως με αυτούς που βάζουν το “εγώ” πάνω από το “εμείς”».

Για την σχέση του με τον τεχνικό διευθυντή (Μοχάμεντ Αλάχ) και τον Ρώσο ιδιοκτήτη του συλλόγου Βαλερί Όιφ: «Είχε πολύ καλή σχέση και με τους δύο. Ο Σλούτσκι δεν είναι είναι ιδιαίτερα παρεμβατικός ως προπονητής σε μεταγραφικά θέματα. Επί των ημερών του στην Φίτεσε έφερε από την Χαλ τον Γκανέζο επιθετικό, Ντίκο».

Για το scouting report του Ρώσου κόουτς και το focus στη δεύτερη ομάδα: «όσο διάστημα ήταν εδώ συνήθιζε να πηγαίνει σε διάφορα ολλανδικά γήπεδα και να βλέπει αντίπαλες ομάδες και διάφορους παίκτες. Επίσης πολύ συχνά παρακολουθούσε παίκτες της β΄ομάδας».

Για το σύστημα που αρέσκεται να χρησιμοποιεί: «στην Ολλανδία έπαιξε το 4-3-3 που…φοριέται πολύ εδώ, ενώ σε κάποια παιχνίδια χρησιμοποίησε το 4-4-2 και το 4-2-3-1».

Για τον λόγο που έφυγε από την Φίτεσε: «εκτός από τα συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα δεν άρεσε στη διοίκηση ένα γρήγορο… συγχωροχάρτι που έδωσε στον Μπαζούρ έπειτα από ένα πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε».

Για το αν θα ταιριάξει η…χημεία του με την ΑΕΚ σε περίπτωση συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών: «Μπορούν να βρουν χημεία, φτάνει να βοηθηθεί σε μεταγραφικό επίπεδο και να τον αφήσουν να βάλει την δική του πινελιά».  

 

«Έτσι έζησα τον κόουτς Σλούτσκι»
EVENTS