MENU

Από χθες το SDNA ανέδειξε με ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ την πρόθεση της κυβέρνησης να... στείλει το ΟΑΚΑ στο ΤΑΙΠΕΔ και κατόπιν να ιδιωτικοποιηθεί. Αυτό βεβαίως αφού πρώτα οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις υποστούν ένα ολικό λίφτινγκ που αναμένεται να αγγίξει τα 55 εκατ. ευρώ. Ένα θέμα που επιβεβαιώθηκε και από την ηχηρή σιωπή που ακολούθησε το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και από τις ίδιες τις εξελίξεις όπως θα διαβάσετε παρακάτω.

Διότι η διαδικασία ενοικίασης-μεταβίβασης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων σε χέρια των ιδιωτών βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη. Το πρώτο deal, δε, αφορά σε ένα από τα «φιλέτα» του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών και συγκεκριμένα τα 16 γήπεδα τένις, τα οποία πέρασαν στον έλεγχο της εταιρείας “ΤΕΜΕΣ” του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου και τον Ιωάννη-Ιπποκράτη Στασινόπουλο, όπως μπορεί κανείς να διαβάσει στην τελευταία ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. 

«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Τμήμα, την 23/12/2020, ενέκρινε ομόφωνα, με την υπ’ αριθ. 724/2020 απόφασή της, κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του ν. 3959/2011, την από 23/10/2020 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση κοινού έλεγχου από τις «Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Ανώνυμη Εταιρεία» με δ.τ. «Τ.Ε.ΜΕΣ. Α.Ε.»  και, τον  Ιωάννη-Ιπποκράτη Στασινόπουλο επί της εταιρείας με την επωνυμία «Στάδιο 2020 Αθλητικές και Αναψυχής Εγκαταστάσεις Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία».

Με την ως άνω απόφασή της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι η εν λόγω συγκέντρωση, η οποία αφορά την ευρύτερη αγορά λειτουργίας και εκμετάλλευσης αθλητικών εγκαταστάσεων αντισφαίρισης, παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 του ν. 3959/2011, όπως ισχύει, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στην αγορά».

Τα ερωτήματα και η συνέχεια των ιδιωτικοποιήσεων και ο... Παναθηναϊκός

Το θέμα της επικείμενης απόκτησης του ελέγχου των 16 γηπέδου τένις του ΟΑΚΑ στο εν λόγω δίδυμο επιχειρηματιών, ο ένας εκ των οποίων μάλιστα έχει μεταξύ άλλων στην κατοχή του και τα ξενοδοχεία “Costa Navarino” και “Hilton” (μαζί με τον όμιλο Olayan), ψηνόταν εδώ και αρκετούς μήνες, ωστόσο μόλις πριν μερικά 24ωρα πήρε επίσημη μορφή το τελικό deal, αφού άναψε το «πράσινο φως» η Επιτροπή Ανταγωνισμού.  

Εκείνο ωστόσο που προξένησε σε αρκετούς εντύπωση είναι το γεγονός ότι το όλο θέμα προχώρησε χωρίς να σηκωθεί καθόλου... σκόνη για τον διαγωνισμό, ενώ πολλοί αναρωτήθηκαν πότε ακριβώς βγήκε αυτός στη δημοσιότητα, για να καταλήξει να βρει τελικά πλειοδότη στην εταιρεία “ΤΕΜΕΣ” και τον κ.Στασινόπουλο. Εκείνο μόνο για το οποίο είχαμε ενημερωθεί το καλοκαίρι μέσα από δελτίο Τύπου της ΓΓΑ ήταν ότι: «Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό, με κλειστές προσφορές, μισθώθηκαν οι εγκαταστάσεις στην εταιρεία «Στάδιο 2020 ΑΕ» για 1+1 χρόνο, η οποία ανέλαβε την υποχρέωση να ανακατασκευάσει τα γήπεδα τένις και τους βοηθητικούς χώρους».

Από εκεί πέρα, αντιλαμβάνεται κανείς ότι για να έγινε η αρχή με τα γήπεδα του τένις, είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν και άλλες ανάλογες κινήσεις παραχώρησης ξεχωριστών χώρων του ΟΑΚΑ κι όχι υποχρεωτικά όλων των εγκαταστάσεων μαζί. 

Κάπου εδώ έρχεται να μπει στη συζήτηση και ο μπασκετικός Παναθηναϊκός. Όπως αναφέραμε ξανά άλλωστε, οι «πράσινοι» θα είναι από τη νέα σεζόν η μοναδική ομάδα που θα βρίσκεται στο ΟΑΚΑ, αφού η ΑΕΚ σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ θα έχει αποχωρήσει για “Αγιά Σοφιά” και Λιόσια αντίστοιχα τη νέα σεζόν, ενώ ο ποδοσφαιρικός ποδοσφαιρικός θα βρίσκεται στη Λεωφόρο. Προκύπτει λοιπόν ζήτημα για το αν θα επιχειρήσουν και οι “πράσινοι” να πετύχουν μία ξεχωριστή συμφωνία για το κλειστό του ΟΑΚΑ, σε περίπτωση πάντα που δεν ευδοκιμήσουν οι συζητήσεις για τον Βοτανικό, που ως γνωστόν προβλέπει γήπεδο σε όμορο οικόπεδο για το μπάσκετ κι όχι εντός της βασικής εγκατάστασης. 

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Δόθηκε ήδη το πρώτο φιλέτο του ΟΑΚΑ: Σε «ΤΕΜΕΣ»-Στασινόπουλο τα 16 γήπεδα τένις!
EVENTS